fbpx

Immortals: Fenyx Rising – The Lost Gods – PC Review

Αν μη τι άλλο, η Ubisoft έχει πειραματιστεί αρκετά με το Immortals: Fenyx Rising, κάτι όχι απαραίτητα κακό. Ίσως κρεσέντο αυτού του πειραματισμού να αποτελεί το The Lost Gods, μια περιπέτεια, όπου αλλάζει ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, αλλάζει η τοποθεσία, αλλά αλλάζει και το ίδιο το gameplay, καθιστώντας το ουσιαστικά ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι. Βέβαια, αυτό δε γίνεται χωρίς τα προβλήματά του, αλλά όλα θα τα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Αρχικά το DLC φαντάζει κυριολεκτικά ένα νέο παιχνίδι και αυτό δεν είναι παράλογο. Το The Lost Gods μετατρέπει το κατά τα άλλα action/adventure Immortals Fenyx Rising σε ένα μερικώς top-down hack & slash παιχνίδι. Στο Lost Gods, όπως φανερώνει και ο τίτλος, κάποιοι θεοί έχουν φύγει από τον Όλυμπο γιατί δεν άντεχαν το Δία και πήγαν να μείνουν σε ένα άλλο, δικό τους νησί, όπου ο καθένας είχε το δικό του μέρος που μπορούσε να διοικήσει όπως ο καθένας ήθελε. Βέβαια, πίσω στον κανονικό κόσμο άρχισαν να δημιουργούνται κάποια προβλήματα. Έτσι, οι θεοί έπρεπε να γυρίσουν πίσω στον Όλυμπο. Βέβαια, η Fenyx δεν μπορούσε να τους καλέσει για τον απλό λόγο ότι ήταν κλεισμένη στον Όλυμπο και έτσι ανέθεσε την δύσκολη αυτή δουλειά στην Ash, μια τυχαία κοπέλα.

Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία δεν είναι και ιδιαίτερα κακή, αυτό που όμως την χάλασε για εμένα ήταν το voice acting. Γενικότερα στο The Lost Gods η ηθοποιία προσεγγίζει περισσότερο παιδιά και στοχεύει στο να είναι πιο φιλική και κωμική. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει περισσότερο, σε άλλους πάλι, όχι. Στο βασικό παιχνίδι δεν είχα θέμα με αυτό, αλλά τώρα μου φάνηκε οριακά κουραστικό ανά στιγμές. Ακόμα, ελλείψει cutscenes, η ομάδα του Fenyx Rising σχεδίασε τις πόζες των χαρακτήρων προσπαθώντας να απεικονίσει τα αισθήματά τους. Προσωπικά και αυτό μου φάνηκε κάπως χλιαρό, αλλά και αυτό εξαρτάται από τον κάθε παίκτη.

Από εκεί και πέρα, ένα ενδιαφέρον κομμάτι του The Lost Gods είναι ο κόσμος του. Τα Pyrite Islands προσφέρουν μια εκπληκτική ποικιλία τοποθεσιών σύμφωνα με τον κάθε θεό τον οποίο θεωρητικά φιλοξενούν. Η διαφοροποίηση από απλό περιβάλλον σε κατεστραμμένες εκτάσεις, χώρους λατρείας και χωριά είναι πραγματικά ένα πολύ ωραίο θέαμα. Το πρόβλημα είναι ότι ο μέσος χρήστης δε βλέπει τα περισσότερα από αυτά, για τον πολύ απλό λόγο ότι το παιχνίδι είναι top-down και έτσι φαίνεται ένα πολύ μικρό μόνο κομμάτι. Αλλάζοντας κάποιος το Field of View από τις ρυθμίσεις κερδίζει μια πολύ ομορφότερη θέα, χάνοντας όμως σε λειτουργικότητα σε περίπτωση κάποιας μάχης.

Φυσικά, ο κόσμος έχει και κάποια αρνητικά. Σχεδόν παντού, όπου και αν πάει ο παίκτης, θα υπάρξει και κάποια μάχη. Αυτό στην αρχή έχει το ενδιαφέρον του, αλλά όσο προχωράει ο παίκτης η κάθε μάχη γίνεται και πιο κουραστική, με εξαίρεση ίσως μια στο τόσο που θα εμφανιστεί και κάποιος νέος ή ιδιαίτερος αντίπαλος και θα προσθέσει κάποια ουσιαστική πρόκληση. Ακόμα, ο παίκτης μπορεί να βρίσκει πολύ σπάνια κάποια αντικείμενα που χρειάζεται, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να σπαταλήσει πολλές ώρες για να αναβαθμίσει σημαντικούς τομείς της πανοπλίας του, όπως για παράδειγμα το armor, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας στις μάχες.

Έπειτα, όσον αφορά στους αντίπαλους, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι είναι μια πραγματική πρόκληση και άλλοι που είναι ιδιαίτερα unbalanced. Συγκεκριμένα, ένας από τους αρχικούς κιόλας αντίπαλους , παρόλο που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, φέρει μια ασπίδα, λόγω της οποίας δέχεται πολύ δύσκολα damage και μόνο με heavy attacks, δέχεται πολύ δύσκολα flinch μετά από κάποια επίθεση, ενώ ταυτόχρονα έχει και υπερβολικά πολύ health, πράγματα που τον κάνουν έναν πολύ κουραστικό αντίπαλο, πόσο μάλλον όταν υπάρχει πολλές φορές απέναντι από τον παίκτη.

Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν τα spawns των αντιπάλων και το damage. Πολλές φορές οι αντίπαλοι τύγχανε να μου επιτεθούν μόλις εμφανιστούν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ξεκινούσαν την επίθεση πριν κάνουν πλήρως την εμφάνισή τους, πράγμα που κάνει το evade αρκετά δύσκολο. Επιπλέον, ακριβώς λόγω της κάμερας και της τοποθέτησής της, μπορεί οι αντίπαλοι ανά στιγμές να είχαν φυσιολογικές αντιδράσεις, αλλά ακριβώς επειδή βρίσκονταν εκτός πλάνου να μην γίνονταν αντιληπτοί.

Όσον αφορά στα πιο τεχνικά σημεία του παιχνιδιού δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να αναφέρουμε κάτι, καθώς πρόκειται απλά για ένα DLC. Ίσως κάποιοι παρατηρήσουν μια μικρή άνοδο στα FPS, αλλά όχι τίποτα το αξιόλογο.

Εν κατακλείδι, μπορεί το The Lost Gods να έχει αρκετά προβλήματα λόγω της νέας οπτικής του, αλλά παράλληλα αυτό είναι και το δυνατότερο σημείο του. Η Ubisoft δε φοβήθηκε να πειραματιστεί στην νέα IP που ακούει στο όνομα Immortals για να παραδώσει μια νέα εμπειρία στους παίκτες, κάτι που όντως κατάφερε. Είναι αναμενόμενο κάθε βήμα να δημιουργεί και κάποια προβλήματα, αλλά πάντα θα είναι ευχάριστο να βλέπουμε κάτι καινούριο και ιδιαίτερο, πόσο μάλλον από μια εταιρεία που είχε συνηθίσει στα ίδια και τετριμμένα για χρόνια. Το The Lost Gods δείχνει ότι υπάρχει ακόμα το πνεύμα της δημιουργικότητας που όλοι θέλουμε να βλέπουμε σε τίτλους παιχνιδιών και παρ’ όλα τα μελανά σημεία του δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και δίνει στον παίκτη αρκετές επιπλέον ώρες παιχνιδιού.

SCORE

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΙΤΛΟΥ

Τίτλος: Immortals Fenyx Rising: The Lost Gods
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22/4/2021
Διαθέσιμο σε: PC, PS4, PS5, XONE, XSX, XSS, Switch
Δοκιμάστηκε σε: PC
Είδος: Platformer, Adventure
Προγραμματιστής: Ubisoft Quebec
Εκδότης: Ubisoft
Διανομέας: Διανομέας: CD Media

ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

Το The Lost Gods μπορεί να έχει τα προβλήματά του ανά στιγμές, αλλά ακόμα και έτσι παραδίδει μια ευχάριστη εμπειρία.
guest
0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια