fbpx

Saints Row: The Third Remastered – PC Review

Μπορεί να πέρασε ένας χρόνος από την επίσημη κυκλοφορία του Saints Row: The Third Remastered σε υπολογιστές μέσω του Epic Games Store, αλλά στο Steam μπορεί να το βρει κανείς εδώ και λίγες βδομάδες. Προσωπικά αποφάσισα να το δοκιμάσω στο Steam, καθαρά λόγω εξοικείωσης με την πλατφόρμα.

Ενώ είχα παίξει τον αρχικό τίτλο πριν κάποια χρόνια και ήμουν ενθουσιασμένος με την ανακοίνωση του remaster, δε θυμόμουν ότι υπήρχε, μέχρι να ακούσω πως θα κυκλοφορήσει και στο Steam. Έτσι, και λόγω της έκπτωσης με την οποία δινόταν για τους κατόχους του αρχικού, αποφάσισα να το παίξω για να δω αν όντως ισχύουν τα θετικά σχόλια για το remaster. Το αν τα σχόλια αυτά ισχύουν θα το δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Αρχικά και για να ξεκινήσουμε με το σημαντικότερο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το remaster αυτό ήταν ένα ουσιαστικό remaster και όχι κάποιο κακό cash grab σαν αυτά που βλέπουμε αρκετά συχνά από διάφορες εταιρείες, εκμεταλλευόμενα τη νοσταλγία. Τα μοντέλα των χαρακτήρων έχουν βελτιωθεί κατά πολύ, η χρωματική παλέτα έχει βελτιωθεί, τα οχήματα έχουν βελτιωθεί και γενικά το τελικό οπτικό αποτέλεσμα είναι πράγματι ένα remaster, όπως δείχνει χαρακτηριστικά το παρακάτω tweet από τον χρήστη Nibel.

Εφόσον μιλάμε για remaster και όχι για remake, η ιστορία, η πλοκή και το gameplay έχουν όλα παραμείνει ίδια, αλλά ας τα αναφέρουμε για όσους δεν τα γνωρίζουν. Οι Saints είναι πλέον μεγάλα ονόματα με διαφημίσεις, PR και οτιδήποτε άλλο, αλλά παράλληλα παραμένουν και ληστές και gangsters. Βέβαια μια ληστεία τους αποτυγχάνει με αποτέλεσμα να μεταφερθούν από την παλιά τους πόλη, το Stilwater, στο Steelport. Στην μεταφορά κάτι πάει στραβά με αποτέλεσμα να αποδράσουν μεν, αλλά να χάσουν ένα μέλος της συμμορίας, τον Johnny Gat. Έτσι, η συμμορία αποφασίζει να αναδιοργανωθεί, να κάνει την πόλη δική της και να εκδικηθεί τον θάνατο του Johnny. Στην πορεία έρχονται αντιμέτωποι με τρεις αντίπαλες συμμορίες, μια παραστρατιωτική οργάνωση, ακόμα και με ζόμπι.

Το Saints Row: The Third Remastered χρησιμοποιεί διάφορα activities ως μέσο για να προχωρήσει η ιστορία του για ένα μεγάλο σχετικά κομμάτι του. Με λίγα λόγια ο παίκτης πρέπει να κάνει κάποιες δραστηριότητες που του υποδεικνύουν άλλοι χαρακτήρες της συμμορίας για να κερδίσει έδαφος από τις άλλες συμμορίες. Αυτά περιλαμβάνουν το Insurance Fraud, όπου ο παίκτης προσπαθεί να αυτοτραυματιστεί πέφτοντας πάνω σε κίνηση, Tank Mayhem όπου ο παίκτης με ένα tank απλά σκορπάει τον όλεθρο και πολλά ακόμα. Ύστερα από το πρώτο και υποχρεωτικό στάδιο, ξεκλειδώνονται πολλά ακόμα, τα οποία δεν παίζουν κάποιο ρόλο στο ρου της ιστορίας, αλλά βοηθούν τον παίκτη να πάρει υπό τον έλεγχό του περιοχές της πόλης. Το καλό για κάποιες δραστηριότητες είναι ότι από ένα σημείο και έπειτα ο παίκτης μπορεί να “εξαγοράσει” τη δραστηριότητα και δίνοντας ένα κάποιο μερίδιο να λάβει τον έλεγχο της εκάστοτε περιοχής χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθεί με τα activities εκεί, τα οποία μπορεί να είναι κουραστικά ή δύσκολα.

Συνολικά το κλίμα του Saints Row: The Third Remastered είναι χιουμοριστικό, με τα αστεία να είναι στην πλειοψηφία τους χυδαία και χωρίς να χρειάζεται ο παίκτης να σκεφτεί κάτι ιδιαίτερα, μιας και όλα βρίσκονται μπροστά του και είναι αρκετά απλά. Αυτό γίνεται αρκετά φανερό από τα διάφορα costumes, από τις ατάκες, από τις αναφορές σε άλλα παιχνίδια και ταινίες, από κάποιες συγκεκριμένες αποστολές, το customization και πολλούς άλλους τομείς του παιχνιδιού.

Από τεχνικής άποψης, το Saints Row: The Third Remastered δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δίνει ένα καλό οπτικό αποτέλεσμα. Συνολικά, φυσικά και υπάρχει μια σαφής οπτική αναβάθμιση, η οποία γίνεται φανερή τόσο στα πρωινά, όσο πολύ περισσότερο στα βράδια. Ακόμα, αξίζει να αναφέρουμε ότι τρέχει σε σταθερά FPS στις υψηλότερες ρυθμίσεις και σε 2K ανάλυση, χωρίς να παρουσιάσει κάποιο σκαμπανέβασμα ή κάποιο κόλλημα.

Bugs και άλλα παρόμοια θέματα δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα, τουλάχιστον όχι κάποιο αξιομνημόνευτο, με εξαίρεση τον ήχο των αυτοκινήτων. Τα αυτοκίνητα έχουν αρκετά προβλήματα με τον ήχο τους, καθώς μπορεί να ακούγεται ότι σπινιάρουν ενώ τρέχουν, ή ότι επιταχύνουν επ’ άπειρον ενώ ο παίκτης πηγαίνει σχετικά φυσιολογικά.

Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι το AI είναι αρκετά χαζό ανά ώρες, κάνοντας το παιχνίδι να δείχνει την ηλικία του. Πολλές φορές τυχαίνει οι αντίπαλοι να σε κοιτάνε και παρ’ αυτά να μην κάνουν τίποτα. Αυτό φυσικά μπορεί να συμβεί και κατά τη διάρκεια της μάχης. Ακόμα, προβληματικά είναι τα οχήματα και η συμπεριφορά των οδηγών, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις δε βγάζει κανένα απολύτως νόημα. Πολλές φορές στρίβουν ή φρενάρουν στη μέση του δρόμου, χωρίς να είναι απαραίτητο και χωρίς καμία ένδειξη.

Εν κατακλείδι, θα προτείναμε σε κάποιον να αγοράσει και να παίξει το Saints Row: The Third Remastered; Εύκολα. Το παιχνίδι είναι στην πλειοψηφία του ευχάριστο, μπορεί να είναι ένα χαλαρό διάλλειμα από το main game, ενώ και η ιστορία του και η πλοκή της δεν είναι άσχημη. Με ένα μεγάλο εύρος όπλων, με πολλές επιλογές customization για τον παίκτη, zombies, ακόμα και κάποιες επιλογές που επηρεάζουν τη πλοκή, το Saints Row: The Third Remastered είναι μια αρκετά ευχάριστη εμπειρία που οι περισσότεροι παίκτες θα μπορούσαν να απολαύσουν.

SCORE

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΙΤΛΟΥ

Τίτλος: Saints Row: The Third Remastered
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22/05/2020 (Epic), 22/05/2021 (Steam)
Διαθέσιμο σε: PC, PS4/PS5, XBO, XSS|X, Switch
Δοκιμάστηκε σε: PC
Είδος: Action, Adventure
Προγραμματιστής: Deep Silver Volition, Sparesoft Studio
Εκδότης: Deep Silver

ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

Διασκεδαστικό όπως πάντα αλλά ανανεωμένο, το Saints Row The Third: Remastered μπορεί να προσφέρει ένα ευχάριστο διάλλειμα και να δώσει αρκετές ώρες διασκέδασης σε έναν καλοσχεδιαμένο κόσμο.
guest
0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια