Το The Siege of Paris είναι το τελευταίο προγραμματισμένο DLC του Assassin’s Creed Valhalla, του πιο πρόσφατου παιχνιδιού της ομώνυμης σειράς. Πολύ πριν από την κυκλοφορία του DLC, πολλοί fans συμπεριλαμβανομένου και εμού, αναρωτιόμασταν για το τι θα δούμε στο DLC. Πολλές από τις υποθέσεις περιλάμβαναν τις απαρχές των Templars ή τουλάχιστον κάποια σχέση με αυτούς, μια μεγάλη πολιορκία όπως υποδηλώνει ο τίτλος και άλλα στοιχεία που να συνδέουν το παιχνίδι με παλιότερους τίτλους. Τελικά μας περίμενε μόνο απογοήτευση, μιας και το DLC δεν έκανε τίποτα το διαφορετικό από το βασικό παιχνίδι, ενώ μας προσέφερε και μια χλιαρή ιστορία χωρίς κάποιο νόημα ή έστω λίγη δράση.

Το Siege of Paris, όπως θα περίμενε κανείς, αναφέρεται στη πολιορκία του Παρισιού από τους Vikings. Το DLC μας δείχνει πώς ο Eivor προσπαθεί να βοηθήσει τον Sigfred να πάρει εκδίκηση για την δολοφονία του αδερφού του, κάνοντας παράλληλα την πολιορκία με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και για τις δύο μεριές. Με λίγα λόγια, διαφέρει ελάχιστα από τις τυπικές αποστολές που αντιμετώπιζε κανείς στο κυρίως παιχνίδι.

Οι αποστολές ήταν στο κλασσικό στυλ “πήγαινε εκεί-σκότωσε αυτόν-έλα πίσω”. Αυτό βέβαια μεταφράζεται σε αρκετές ώρες ταξιδιού μέσα στο χάρτη χωρίς κάποια ιδιαίτερη ουσία, ειδικά στην αρχή που δεν έχει ξεκλειδωθεί κανένα σημείο fast travel. Ακόμα και η διαδρομή, όμως, δεν ήταν κάτι το διαφορετικό. Σε αντίθεση με την Ιρλανδία που μας έδωσε ριζικά νέα σκηνικά και χρώματα, η Γαλλία θύμιζε την Αγγλία αλλά με περισσότερα αρχαία διασκορπισμένα στον χάρτη και πολύ περισσότερο στις πόλεις. Όσον αφορά στις πόλεις και αυτές με τη σειρά τους δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο ή το αξιόλογο, με εξαίρεση ίσως το Παρίσι.

Αν θα πρέπει να δώσουμε κάποια στραβού δίκια, αυτά θα ήταν σίγουρα σε κάποιες από τις ερμηνείες και τα assassination missions. Οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Count Odo και τον Charles the Fat κάναν μια καταπληκτική δουλειά. Τόσο το σενάριο που τους δόθηκε όσο και οι ερμηνείες τους απλά έκλεβαν τη παράσταση σε κάθε cutscene που εμφανίζονταν, δίνοντας ένα βάρος στο χαρακτήρα του καθενός, με τον Charles περισσότερο να αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους κακούς που μας έχει προσφέρει ως τώρα η σειρά.

Από την άλλη έχουμε τα assassination missions, που πράγματι επαναφέρουν το χαρακτήρα της σειράς, έστω για τα λίγα λεπτά που τα παίζει κανείς. Ο παίκτης δεν καλείται απλά να δολοφονήσει κάποιον, αλλά να ψάξει για στοιχεία και διαφορετικές προσεγγίσεις πέρα από την κατά μέτωπο επίθεση, η οποία μάλιστα πολλές φορές είναι αδύνατη.

Για να κλείσουμε με κάποια αρνητικά, αρχικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το level του κόσμου. Θεωρητικά οι αποστολές χρειάζονται ο παίκτης να έχει φτάσει επίπεδο 200, όμως προσωπικά και παρόλο που ήμουν επίπεδο 400, όλοι οι εχθροί εμφανίζονταν σαν να είναι μεγαλύτερου επιπέδου, το οποίο γινόταν αρκετά εμφανές στο πόσο damage έκανε με κάθε χτύπημα. Ακόμα πολλές φορές ο Eivor τύχαινε να “πέσει” πάνω σε αντικείμενα ή άτομα τα οποία δεν υπήρχαν, κάτι το οποίο δε συνέβαινε στο κυρίως παιχνίδι.

Εν κατακλείδι, το The Siege of Paris είναι ένα απλό DLC το οποίο δεν αφήνει κάτι το ξεχωριστό ή το ιδιαίτερο. Ανακυκλώνει μια συνταγή που υπήρχε ήδη από το βασικό παιχνίδι, αφαιρώντας στοιχεία που αγαπήσαμε όπως η λίστα των στόχων, όλα αυτά σε ένα περιβάλλον πανομοιότυπο με αυτό του κυρίως παιχνιδιού.