Στα πρώτα του χρόνια ως ντετέκτιβ, ο Ηρακλής Πουαρό προσκαλείται σε δεξίωση από την επιβλητική οικογένεια Van den Bosch, για την ανακοίνωση του αρραβώνα της κόρης τους. Αλλά η ένταση μεταξύ των καλεσμένων ανεβαίνει καθώς μια χιονοθύελλα έρχεται στην πόλη, παγιδεύοντας όλους μέσα στο αρχοντικό της οικογένειας. Το ευτυχές γεγονός σύντομα αμαυρώνεται από τη δολοφονία ενός από τους καλεσμένους.

Στo Hercule Poirot: The First Cases παίρνετε το ρόλο του νεαρού Ηρακλή Πουαρό και πρέπει να αποκαλύψετε τον δολοφόνο μέσα από μια περίπλοκη υπόθεση. Καθ’ όλη την διάρκεια της έρευνας πρέπει να συλλέγετε μαρτυρίες από ύποπτους και άτομα που βρίσκονται στον χώρο του εγκλήματος, πρέπει να συλλέγετε στοιχεία και να συνδυάζετε όλα αυτά σε ένα “νοητό” χάρτη στο μυαλό του μοναδικού ντεντέκτιβ.

Hercule Poirot: The First Cases

Στην αρχή το παιχνίδι ξεκινάει αρκετά χαλαρά με μια απλή σχετικά υπόθεση που έχει, όμως, τις ανατροπές της. Είναι μια καλή αρχή για να δείτε τους μηχανισμούς και πώς παίζεται το παιχνίδι. Στην πρώτη υπόθεση, ο νεαρός Πουαρό είναι ένας απλός υπάλληλος και πρέπει να βρει το χαμένο βραχιόλι στην οικία των Van den Bosch. Μέσα από συνομιλίες, έρευνες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους καταφέρνει να εξιχνιάσει την υπόθεση. Είναι μια καλή πρώτη γεύση, γεμάτη ανατροπές, εκεί που νιώθεις σίγουρος για τον κλέφτη ένα νέο έρχεται κάθε φορά να σου αλλάξει όλη την οπτική. Οι ερωτήσεις που θέτεις στους υπάλληλους και στην οικογένεια παίζουν σημαντικό ρόλο στο ξεσκέπασμα της υπόθεσης.

Hercule Poirot: The First Cases

Είναι σχετικά εύκολο να βρει κανείς στοιχεία στο χώρο του παιχνιδιού. Μετακινείτε το ποντίκι σας γύρω γύρω και όπου βλέπετε ενδείξεις πατάτε και ρίχνετε μια ματιά σε ένα πιθανό στοιχείο. Με τον ίδιο τρόπο μιλάτε και σε άτομα, ειδικά αν έχουν θαυμαστικό από πάνω πρέπει να σίγουρα να τους μιλήσετε γιατί θα βοηθήσουν στην έρευνα. Πολλές φόρες πρέπει να κινηθείτε μέσα στο σπίτι και να τα εντοπίσετε μόνοι σας. Μπορείτε να δείτε και τι περίπου πρέπει να κάνετε από τα διαθέσιμα mind maps.

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ:

ΛΣ: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit)

Επεξεργαστής: 2ghz processor

Μνήμη: 4 GB RAM

Γραφικά: GeForce GTX 580, DirectX 10-compatible video card

DirectX: Έκδοση 10

Το δύσκολο κομμάτι του παιχνιδιού είναι οι σύνδεση στοιχείων στους χάρτες μυαλού του Πουαρό. Εκεί πρέπει να γίνει η σύνδεση των στοιχείων και όσων ειπώθηκαν, από αυτά ο Πουαρό βγάζει ένα συμπέρασμα. Τα συμπεράσματα μπορούν να ενωθούν με άλλα συμπεράσματα ή με άλλα στοιχεία. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει εύκολη αν έχουμε ενεργοποιημένη την βοήθεια, αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε. Νιώθεις καλύτερα την εμπειρία που σου προσφέρει παιχνίδι και την ιστορία του όταν σπας το κεφάλι σου να καταλάβεις τι συμβαίνει.

Hercule Poirot: The First Cases

Όσο πιο πολύ προχωράει η ιστορία, τόσο πιο πολύ δυσκολεύουν τα mind maps. Ουσιαστικά όλο το παιχνίδι φαίνεται να περιστρέφεται γύρω από αυτά. Τα clicks δεξιά και αριστερά θα μας δώσουν τα στοιχεία, όμως όχι τη σύνδεση, αυτή πρέπει να την κάνουμε μόνοι μας. Πρέπει να λύσουμε τους γρίφους. Πολλές φορές οι γρίφοι λύνονται εύκολα (χωρίς βοήθεια) ενώ άλλες φορές χρειάζεται αρκετή σκέψη. Αυτό είναι το παιχνίδι κατά κύριο λόγο, τίποτα τρελό από πλευράς gameplay, αρκετά ενδιαφέρον από πλευράς ιστορίας και εξέλιξης αυτής.

Προσωπικά έχω συνηθίσει τον Ηρακλή Πουαρό από τη γνωστή σειρά και δεν μπορώ να τον βλέπω έτσι αδυνατούλη. Μπορεί όλο το κλίμα να θυμίζει αρκετά την σειρά και τον τρόπο που οι περισσότεροι γνωρίσαμε τον Πουαρό, όμως σίγουρα αυτός ο αδύνατος κυριούλης δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον David Suchet και την ερμηνεία του. Γενικότερα θα έλεγα πως υπάρχει μια σύνδεση με τον Πουαρό που ξέρουμε, υπάρχει ευγένεια σου διαλόγους και γίνονται πάντα αυτές οι στοχευμένες ερωτήσεις. Εννοείται πως δε λείπουν και κάποιες από τις ατάκες του.

Hercule Poirot: The First Cases

Η αλήθεια είναι πως δεν καταλάβαινα πώς περνούσε η ώρα παίζοντας το Hercule Poirot: The First Cases, μου αρέσει η όλη φάση του παιχνιδιού και της ιστορίας του. Δε σταματούσα να παίζω κυρίως γιατί ήθελα να δω την συνέχεια και το τέλος, ήθελα να δω τι θα γίνει. Θα μπορούσα να πω πως κυλάει σαν σειρά ή βιβλίο αν σκεφτεί κανείς το gameplay του. Πατάς clicks και διαβάζεις του διαλόγους σαν υποτίτλους βλέποντας την ιστορία να προχωράει.

Γενικότερα το Hercule Poirot: The First Cases είναι ένα παιχνίδι ευχάριστο, είναι κομπλέ για να περάσεις την ώρα σου όμως καλό είναι η βοήθεια να μην είναι ενεργοποιημένη. Αν έχετε βοήθεια στο παιχνίδι τότε χάνετε το νόημα και απλά πατάτε άσκοπα clicks διαβάζοντας την ιστορία. Η τιμή του ίσως το κάνει απαγορευτικό. Στο Steam θα το βρείτε περίπου στα 30 ευρώ, ένα ποσό αρκετά υψηλό για ένα τέτοιο παιχνίδι. Αν κάποια στιγμή κατέβει η τιμή του τότε θα αξίζει τον χρόνο σας.