Για το review του main παιχνιδιού, Assassin’s Creed: Odyssey, κάνε κλικ εδώ.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, το Legacy of the First Blade είναι το ένα από τα δύο επεισοδιακά DLC του Assassin’s Creed Odyssey. Όπως φανερώνει ο τίτλος, εξηγεί το πως δημιουργήθηκε η πρώτη κρυφή λεπίδα (Hidden Blade). Για όσους ακολουθούν τη σειρά, ο Darius, γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η ιστορία, εμφανίζεται στο Assassin’s Creed II, στο Mansion του Ezio.

Το πρώτο μέρος λοιπόν του DLC, Hunted, διαδραματίζεται στη περιοχή της Μακεδονίας. Εκεί ο παίχτης ανακαλύπτει δύο Πέρσες οι οποίοι κρύβονται από μια μυστική ομάδα, τους Order of the Ancients, μια ομάδα που κυνηγάει τους Tainted Ones. Tainted Ones είναι κάτι σαν ημίθεοι, ένας εκ των οποίων και ο χαρακτήρας. Οπότε το Order δημιουργεί προβλήματα στη Μακεδονία, και ως παίχτης καλείσαι να τους ανακαλύψεις και να τους σταματήσεις.

Το gameplay ήταν πολύ καλό και κινούνταν γύρω από μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Στόχος του main κακού, Huntsman, ήταν να δημιουργήσει ενοχές στον παίχτη, και να του δείξει ότι είναι ένα τέρας. Οι κυρίως αποστολές αλλά και τα side quests είχαν ωραία πλοκή, το setting στην Μακεδονία ήταν προσεγμένο και το soundtrack για άλλη μια φορά ιδιαίτερο. Το sound design ήταν διορθωμένο σε σχέση με στιγμές του κυρίως παιχνιδιού και έδινε μια πιο φυσική αίσθηση. Τα plot twists είχαν την τιμητική τους για άλλη μια φορά, με κάποια να είναι ιδιαίτερα έντονα. Για άλλη μια φορά όμως το game κρύβει κάποιες καλές στιγμές, αν όχι τις καλύτερες, όχι μέσα στο κύριο gameplay, αλλά σε side quests.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Οι αποστολές που δίνονται είναι λίγες, αλλά πολύ ωραίες, και κατ’ εμέ καλογραμμένες και με ωραίο σενάριο και πλοκή. Ο Huntsman σε βάζει όντως σε ηθικό δίλημμα και αναρωτιέσαι για τις πράξεις σου. Αυτό που ένιωσα για πρώτη φορά σε παιχνίδι και για δεύτερη φορά σε αυτό το παιχνίδι, είναι ταύτιση με τον χαρακτήρα και τα κίνητρά του. Η κάθε απόφαση όντως μετράει, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί νιώθεις την εξέλιξη του παιχνιδιού πιο προσωπική.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Το αρνητικό αυτό δεν είναι αποκλειστικά για το συγκεκριμένο DLC αλλά απλώνεται γενικότερα στο AC Odyssey. To DLC αυτό αποκτάται είτε ξεχωριστά είτε με το Season Pass, σε αντίθεση με το δωρεάν “Lost Tales of Greece”. Σε αντίθεση όμως με εκείνο, το “Legacy of the First Blade” είναι πολύ πιο ποιοτικό, καλογραμμένο και γενικότερα πιο διασκεδαστικό από τα αντίστοιχα επεισόδια του πρώτου. Ακόμα, προσθέτει επιπλέον πληροφορίες στο γενικό lore του σύμπαντος του Assassin’s Creed. Επομένως, κάποιος που θα ήθελε να τα παίξει όλα αυτά θα χρειαστεί να πληρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 25 ευρώ. Αλλιώς υπάρχει η επιλογή του Season Pass που προσφέρει περισσότερα, όπως το Legend of Atlantis και το AC III Remastered. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι είναι επιπλέον χρήματα, που κάποιοι δεν μπορούν να διαθέσουν.

ΤΕΛΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Το Hunted είναι μια πολύ καλή αρχή για το DLC που σχεδιάζει η Ubisoft. Έχει ήδη υποσχεθεί πολλά για το μέλλον του παιχνιδιού όσον αφορά το επιπλέον περιεχόμενο. Αυτό είναι μια πολύ καλή αρχή για να δείξει ότι δεν ήταν κενές υποσχέσεις, και θέλει να επανορθώσει τα προηγούμενα λάθη στη σειρά.