Έχει πλέον περάσει ένα εξάμηνο από την κυκλοφορία του Assassin’s Creed: Odyssey. Παρόλα αυτά, συνεχίζει η διανομή τόσο του δωρεάν όσο και του επί πληρωμή περιεχομένου του. Μετά το πέρας της σειράς Legacy of the First Blade, η Ubisoft επανέρχεται με μια νέα σειρά τριών επεισοδίων, την Fate of Atlantis.

Η Ubisoft στην νέα αυτή σειρά υπόσχεται να συνδέσει περεταίρω τη Κασσάνδρα, τη Layla, την Ατλαντίδα και τους Izu. Ταυτόχρονα, η Κασσάνδρα θα μάθει από την Αλήθεια, μια Izu, πως να χειρίζεται το Σκήπτρο του Τρισμέγιστου Ερμή.

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σε αντίθεση με το προηγούμενο DLC, το Fate of Atlantis δεν διαδραματίζεται στον ήδη υπάρχων χάρτη, αλλά μεταφέρεται σε μια νέα διάσταση, στο Elysium. Εκεί ο παίκτης βρίσκει την Περσεφόνη, που έχει μετατρέψει το Elysium στον προσωπικό της παράδεισο.

Το Elysium είναι διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχει δει κανείς σε παιχνίδι της Ubisoft. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή αυτό δεν υπάρχει, οπότε η Ubisoft είχε πραγματικά το ελεύθερο να κάνει ότι θέλει. Το μέρος χωρίζεται σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές, όπου στη καθεμία το κάθε κτίριο έχει και διαφορετική αρχιτεκτονική, όπως Μινωική ή Ιωνική. Παντού υπάρχουν λουλούδια και δέντρα, χωρίς να αφήνουν κάποιο μέρος ακάλυπτο. Οι στήλες φωτός από τους τηλεμεταφορείς διακοσμούν τον ουρανό μαζί με έναν πλανήτη στο βάθος, ενώ στον ορίζοντα φαίνεται ένας ενιαίος καταρράκτης που περικυκλώνει τη περιοχή. Το μοναδικό αρνητικό που παρατήρησα ήταν πως, καθώς το έδαφος είναι μάλλον αυτόματα δημιουργημένο, υπάρχουν ίχνη από άρματα, ενώ στο Elysium δεν υπάρχει κανένα.

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Οι κύριοι αντίπαλοι στο νέο αυτό περιβάλλον είναι οι φυλακές Izu. Αυτοί, σε αντίθεση με τους απλούς στρατιώτες, έχουν διάφορες ικανότητες. Οι κανονικές μονάδες είναι πιο δυνατές, πιο γρήγορες, και μπορούν με κάποιες επιθέσεις να “παγώσουν” προσωρινά τις δυνάμεις του χαρακτήρα. Οι αρχηγοί μπορούν να ενεργοποιήσουν ένα πεδίο το οποίο έχει ίδιες ιδιότητες με τις προηγούμενες επιθέσεις. Τέλος υπάρχουν οι κολοσσοί, οι οποίοι ενεργοποιούνται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, είναι αρκετά πιο δυνατοί, με περισσότεροι ζωή και περισσότερες ικανότητες.

Ακριβώς λόγω των προηγούμενων, χρειάζεται μια νέα προσέγγιση του παιχνιδιού, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ο παίχτης δε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις διάφορες ικανότητες. Γιαυτό έρχονται βελτιώσεις που βρίσκει κανείς για το Σκήπτρο, οι οποίες αναβαθμίζουν τις υπάρχουσες ικανότητες.

ΤΕΛΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Το 1ο επεισόδιο του Fate of Atlantis ήταν μια πολύ καλή αρχή για κάτι το DLC. Θα μπορούσε να έχει αρκετές δυνατότητες αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Εφόσον πλέον η Ubisoft εγκατέλειψε πλήρως το ιστορικό πλαίσιο, τουλάχιστον ας το κάνει σωστά.

Επειδή δε το ψήνω να περνάω μαθήματα, λέω να γράφω άρθρα. Λογικά θα με βρει κανείς ανά πάσα σχεδόν ώρα σε ένα από τα παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here