fbpx

Life is Strange 2 – Episodes 2 & 3 – Review

Πριν ξεκινήσω τα δυο review του Life is Strange 2 να ζητήσω συγνώμη που δεν μπόρεσα να τα ανεβάσω νωρίτερα, αλλά υπήρξαν κάποιες τεχνικές δυσκολίες που δεν μου επέτρεψαν να τα τελειώσω. Κοινώς δεν είχα υπολογιστή και καθυστέρησε η παραλαβή του νέου.
Review του επεισοδίου 1 εδώ.

Story Mode (Προσοχή spoilers)

Episode 2
Οι δύο πρωταγωνιστές, Daniel και Saun, έχουν πλέον εγκατασταθεί προσωρινά σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, παρέα με το σκυλάκι τους, Mushroom. Εκεί ο Saun αρχίζει να αρρωσταίνει άσχημα, και ο Daniel συνειδητοποιεί ότι πρέπει να του βρει φάρμακα. Αφού τους επιτεθεί ένα puma και σκοτώσει τον σκύλο, καταφέρουν και βρίσκουν το σπίτι των παππούδων τους, και έναν νέο φίλο, τον Chris. Σημείωση εδώ ότι ο Chris είναι ο χαρακτήρας από το Awesome Adventures of Captain Spirit, ένα δωρεάν παιχνίδι από την Dontnod που δένει με αυτό το επεισόδιο, και ενώ είναι μικρής διάρκειας, έχει ένα πάρα πολύ απολαυστικό story, προτείνεται ανεπιφύλακτα. Εκεί, οι παππούδες, δέχονται τα παιδιά στην αρχή επιφυλακτικά αλλά στη συνέχεια τα πηγαίνουν καλύτερα. Στη συνέχεια του επεισοδίου ο Daniel γνωρίζει δύο παιδιά, τον Finn και την Cassidy, περιπλανώμενοι από πόλη σε πόλη. Ο Saun χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του μπροστά στον Chris, έχοντας τον πείσει όμως ότι αυτός είναι που έχει δυνάμεις. Βέβαια, τους βρίσκει η αστυνομία, οπότε τα δύο αδέρφια αναγκάζονται για άλλη μια φορά να δραπετεύσουν.
Episode 3
Disclaimer: αυτό το επεισόδιο περιέχει σκηνές 18+. Με τη βοήθεια του Finn και της Cassidy, τα δύο αδέρφια βρίσκουν δουλειά σε μια κρυφή φυτεία μαριχουάνας, όπου για έναν μήνα προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το Puerto Lobos. Μαζί τους δουλεύουν κάποια ακόμα παιδιά, τα οποία μένουν όλα μαζί σε ένα κρυφό κάμπινγκ πιο πέρα. Κατά την παραμονή τους εκεί ο Saun νιώθει εγκαταλελειμμένος από τον αδερφό του, οπότε αρχίζει να κάνει παρέα με τον Finn, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει αισθήματα μίσους. Μια χαζή κίνηση που κάνει τη μέρα της πληρωμής κάνει τον αδερφό του, τον Finn και την Cassidy να μη πληρωθούν, ενώ αυτός και ο αδερφός του απολύονται. Ο Finn σχεδιάζει να κλέψει χρήματα από το αφεντικό, όσο η Cass και ο Daniel είναι ενάντια στο σχέδιο αυτό, μη υπολογίζονται τον μικρό. Το ίδιο βράδυ ο Daniel και η Cass έχουν μια συζήτηση που μπορεί να έχει πολύ καλό ή ουδέτερο αντίκτυπο, ανάλογα τις επιλογές του παίκτη. Στη συνέχεια ανακαλύπτουν ότι κρυφά ο Shaun με τον Finn πήγαν να πραγματοποιήσουμε τα σχέδια τους. Εκεί τους ανακαλύπτει και τους τέσσερις το αφεντικό, και ετοιμάζεται να τους εκτελέσει με μια καραμπίνα. Ο Daniel στη προσπάθεια του να αντισταθεί και παλεύοντας με τον αφεντικό, κάνει τον τελευταίο να εκπυρσοκροτήσει το όπλο. Η σφαίρα τραυματίζει τον Sean, ο οποίος νευριάζει και δημιουργεί μια μεγάλη έκρηξη, η οποία τραυματίζει το αφεντικό, τον Finn και την Cass πολύ σοβαρά, κάνει ένα κομμάτι γυαλί να διαπεράσει το μάτι του Daniel και προφανώς τους αφήνει όλους αναίσθητους.
Εντυπώσεις
Όσον αφορά τους χαρακτήρες των δύο επεισοδίων, μπορεί να μην φαίνεται στην αρχή, αλλά σε γενικές γραμμές ακολουθούν βασικά στερεότυπα. Με εξαίρεση ίσως αυτούς που έχουν άμεση σχέση με τους πρωταγωνιστές, όπως τον Chris στο 2ο επεισόδιο η την Cass στο 3ο, όλοι οι άλλοι ακολουθούν κάποιες βασικές γραμμές, περίπου δηλαδή ότι γινόταν και στο πρώτο παιχνίδι με κάθε χαρακτήρα πέρα από την Chloe. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την όλη εμπειρία, σε σημείο που το συνειδητοποίησα αφού έπαιξα το παιχνίδι. Και βέβαια, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια που ασχολούνται με εφήβους, σε αυτό προστίθενται αρκετά επιπλέον στοιχεία έτσι ώστε οι βασικές αυτές γραμμές να είναι αρκετά δυσδιάκριτες.

Graphics

Ενώ τα γραφικά δεν είναι ρεαλιστικά αλλά θυμίζουν σχεδιασμένα, παρόλα αυτά είναι αρκετά ρεαλιστικά. Βέβαια, καθώς είναι αρκετά πιο βελτιωμένα σε σχέση με το πρώτο Life is Strange, χρειάζονται και ένα ανάλογο υπολογιστή, χωρίς υπερβολικές όμως απαιτήσεις. Οι χαρακτήρες αρχικά είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε τα διάφορα αισθήματα να αποτυπώνονται σε κάθε χαρακτήρα. Τα σκηνικά, εν προκειμένω η πόλη και το δάσος, είναι από αποτυπωμένα με ικανοποιητικές λεπτομέρειες και σκηνικά, όπως για παράδειγμα τα κλαδιά, οι ρίζες, οι όχθες του ποταμού, τα σπίτια, και τα “God Rays” ανάμεσα από τα φύλλα. Το optimization του παιχνιδιού είναι επίσης αρκετά καλό, παρουσιάζοντας σταθερότητα στα frames ακόμα και σε πιο απότομες εναλλαγές στο περιβάλλον. Ένα ακόμα σημαντικό, είναι ότι οι επιφάνειες δεν “χάνουν” από την ποιότητα τους όταν πλησιάζει κανείς υπερβολικά κοντά.

Optimization

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, τουλάχιστον όσον αφορά το γραφικό κομμάτι. Το παιχνίδι έτρεχε αψεγάδιαστα στα High στα 50+ FPS, σε έναν Medium προς High-End υπολογιστή. Ακόμα και αν υπήρχε κάποιο σκαμπανέβασμα στα frames, αυτό πέρασε εντελώς απαρατήρητο. Εκείνο το οποίο παρατήρησα και χάλασε λίγο την εμπειρία ήταν κάποια bugs τα οποία αλλοίωσαν λίγο την όλη εμπειρία, χωρίς όμως τίποτα τραγικό.

Sound Design/Soundtrack

Είναι πλέον κοινότυπο για αυτή την εταιρεία, και για το είδος των παιχνιδιών αυτών στο σύνολο, αλλά πάλι οφείλουμε να αναφερθούμε. Αρχικά, to Voice Acting είναι εξαιρετικό. Τα συναισθήματα, ο τόνος, όλα μπορούν και αποτυπώνονται με απίστευτη ακρίβεια στη φωνή του κάθε χαρακτήρα. Ο τόνος, η χροιά και ότι άλλο χρειάζεται, δίνονται με τέτοιο τρόπο που καθιστά την εμπειρία υπέροχη. Βέβαια, αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς και το ανάλογο Sound Design, το οποίο ενσωματώνει τους ήχους μέσα στο παιχνίδι. Δοκιμασμένο με εικονικό 7.1 ήχο, δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος από αυτό το οποίο παρέλαβα. Φυσικά ανάλογης ποιότητας είναι και οι περιβαλλοντικοί ήχοι, όπως πουλιά, αμάξια που περνάνε ή ακόμα και ο άνεμος.

Τελική Ετυμηγορία

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Το επεισόδιο 2 δεν είχε κάποια ιδιαίτερη ιστορία. Δείχνει πως τα δύο αδέρφια έρχονται πιο κοντά και αντιμετωπίζουν κάποιες καταστάσεις ενώ εισάγονται και κάποιοι νέοι χαρακτήρες. Από κει και πέρα, αν εξαιρέσουμε ένα σημείο, η ιστορία δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο ή αξιομνημόνευτο, παρόλα αυτά είχε πολύ ωραίο storytelling και κάποιες ιδιαίτερα θερμές οικογενειακές στιγμές. Από την άλλη, το επεισόδιο 3 ήταν συναισθηματικά φορτισμένο από την αρχή μέχρι το τέλος. Αρκετά πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες, με περισσότερες συναναστροφές, και ταυτόχρονα τροφή για σκέψη. Ως παίκτης ένιωσα τις επιλογές που μου είχαν τεθεί στο επεισόδιο 3 να έχουν ένα πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από ότι στο 2, χωρίς βέβαια αυτό να ισχύει. Το 3ο επεισόδιο μου μετέφερε ιδιαίτερα συναισθήματα με τις απροσδόκητες συναισθηματικές μεταβολές, μια εξίσου απρόσμενη αλλά πολύ δεκτή σχέση, που εξαρτάται από τις επιλογές του παίκτη, σε συνδυασμό με ένα εντελώς διαφορετικό και απρόσμενο τέλος. Όλα αυτά κατέστησαν το τρίτο μόνο επεισόδιο αυτού του παιχνιδιού μια υπέροχη εμπειρία. Η πλοκή, οι σχέσεις των ατόμων, τα ίδια τα άτομα, οι επιλογές, έκαναν το 3ο επεισόδιο ίσως μια από τις καλύτερες ιστορίες που έχω δει στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το Gaming.
Οταν ξεκίνησα να παίζω αυτό το game, πίστευα ότι στο τέλος απλά ο Daniel θα έχει τις ίδιες δυνάμεις με την Max από το πρώτο παιχνίδι. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και “ούτε γάτα ούτε ζημιά”. Όλη αυτή η εμπειρία όμως που περνάει ο χαρακτήρας σε συνδυασμό με την ωρίμανση του χαρακτήρα και την γνωριμία όλων των καινούριων χαρακτήρων με έκανε να ελπίζω να μην συμβεί κάτι τέτοιο.
Το review του 4ου επεισοδίου έρχεται σύντομα, και περιμένουμε το τελευταίο επεισόδιο από Δεκέμβρη.
Παίξατε εσείς αυτά τα 2 επεισόδια; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.

READ MORE

Netflix: Οι νέες σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Αύγουστο

To Netflix και το μήνα Αύγουστο φέρνει πολύ νέο υλικό για να διατηρήσει και να επεκτείνει το κοινό του. Έτσι, στη φημισμένη πλατφόρμα το...

Παίξτε PUBG Mobile στα 90 fps με τα κινητά της OnePlus

Το γνωστό σε όλους παιχνίδι Battle Royale PUBG Mobile αποκτά μια νέα λειτουργία, η οποία υποστηρίζει το παιχνίδι σε 90 fps. Αυτήν την λειτουργία...

FIND US ON

5,495FansLike
727FollowersFollow
304FollowersFollow
1,540SubscribersSubscribe