fbpx

Tom Clancy’s The Division 2 Warlords of New York – Review

Το “The Division 2” κυκλοφόρησε από την Ubisoft τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους και αρχικά έλαβε πολλά θετικά μηνύματα από τους παίκτες. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου άρχισε να υπάρχει μια μουρμούρα. Οι παίκτες περίμεναν νέο περιεχόμενο αλλά έγιναν και ορισμένες αλλαγές στα όπλα που οδήγησαν στην υποβάθμιση τους και οι παίκτες ξίνισαν. Μήνες μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, η Ubisoft έβλεπε την δημοτικότητα του να πέφτει.

The Division 2 – Warlords of New York

Ωστόσο, η Ubisoft ανακοίνωσε το DLC Warlords of New York καθώς και πολλές βελτιωτικές αλλαγές πάνω στον κορμό του παιχνιδιού, ελπίζοντας να βάλει βάσεις για μια νέα αρχή. Το Warlords of New York μεταφέρει τους παίκτες πίσω στο αρχικό σκηνικό του The Divsion του 2016 στην Νέα Υόρκη. Όμως το σκηνικό έχει αλλάξει, δεν υπάρχει πλέον χίονι και περπατάς στους δρόμους της πράσινης πλέον Νέας Υόρκης λες και σου ανήκει. Βασικός στόχος των παικτών είναι ο Aaron Keener, o villain που υπάρχει και στο πρώτο παιχνίδι.

The Division 2

Για να καταφέρεις να φτάσεις στον Keener όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τους τέσσερις πιο πιστούς στρατιώτες –Warlords του. Συνολικά το campaign του Warlords of New York διαρκεί περίπου 8 ώρες. Μπορεί να μην έχει και την καλύτερη ιστορία αλλά οι μάχες διαδραματίζονται σε ωραία σκηνικά και είναι σχετικά απρόβλεπτες.

Gameplay

Το gameplay είναι το κλασσικό του Division. Παίρνεις κάλυψη πίσω από ένα αντικείμενο, πυροβολάς, χρησιμοποιείς κάποιο gadget και ξανά καλύπτεσαι. Ωστόσο κάθε μάχη είναι ποικιλόμορφη με φλεγόμενα κτίρια από την μία και εγκαταλελειμένους ουρανοξύστες από την άλλη καθώς και με μυστικά σημεία για loot που πρέπει να βρεις. Για παράδειγμα υπάρχει μια περιοχή προστατευμένη απο ηλεκτρικό συρματόπλεγμα και μέσα υπάρχει loot σπάνιας αξίας. Για να το πάρουν οι παίκτες θα πρέπει να ψάξουν τις ηλεκτρικές ασφάλειες σε διάφορα μέρη του χάρτη. Τέτοια απλά πάζλ υπάρχουν παντού στο Warlords.

Ωστόσο κάτι που παρατήρησα αρκετά είναι πως οι αντίπαλοι θέλουν πάρα πολλές σφαίρες για να πεθάνουν. Ακόμα και οι απλοί “κόκκινοι” αντίπαλοι θέλουν τουλάχιστον 30 σφαίρες για να πεθάνουν. Δεν το συζητάω για τους “κίτρινους” και τους legendary αντίπαλους που θέλουν πολλούς δημιουργικούς συνδυασμούς σφαιρών, χειροβομβίδων και ικανοτήτων. Δυστυχώς γι’αυτό τον λόγο τα shotgun και τα sniper έχουν αχρηστευθεί και δεν υπάρχει λόγος να τα χρησιμοποιεί κάποιος.

The Division 2

Επίσης μια πολύ θετική αλλαγή η οποία είναι διαθέσιμη σε όλους τους παίκτες πλέον είναι η απλοποίηση του loot. Πλέον αναγράφεται ξεκάθαρα πιο αντικείμενο είναι ανώτερο και μπορείς να ξεσκαρτίζεις εύκολα το inventory σου. Το loot στην αρχή του Division 2 ήταν χαώδες και προκαλούσε πονοκέφαλο.

Νέος χάρτης

Το μεγάλο αστέρι του Warlords είναι ο νέος χάρτης της Νέας Υόρκης. Αντιθέτως με τα σποραδικά missions που προσθέτονταν εδώ και καιρό στο παιχνίδι, ο νέος χάρτης είναι ένας νέος κόσμος για εξερεύνηση. Είναι περίπου το 1/3 του βασικού χάρτη του Division 2 που διαδραματίζεται στην πόλη Washington, και είναι πανέμορφος. Τα ερείπια έτσι όπως έχυον σχεδιαστεί αφήνουν μια αίσθηση συντέλειας που αρμόζει απόλυτα στο παιχνίδι.

Τέλος υπάρχει και το Dark Zone όπου μπορείς να αναμετρηθείς με άλλους παίκτες. Το loot που θα βρεις όσο παίζεις εκεί θα πρέπει να το κάνεις extract κάτι που απαιτεί χρόνο και ελκύει την προσοχή των άλλων παικτών. Όμως η αίσθηση του ρίσκου είναι ωραία. Ένα κακό με το Dark Zone είναι πως οι προκαθορισμένοι χώροι είναι αρκετά μικροί.

Συνοψίζοντας καταλήγουμε στο γεγονός πως το Warlords of New York είναι το φιλί της ζωής στο The Division 2. Είναι αυτό που περίμεναν οι παίκτες εδώ και πάρα πολύ καιρό. Φρέσκο περιεχόμενο με μάχες σε νέες τοποθεσίες και με νέους αντιπάλους.

READ MORE

Η Intel πήρε άδεια από τις ΗΠΑ για να συνεργαστεί με την Huawei

Ξέρουμε την σχέση που επικρατεί μεταξύ ΗΠΑ και Huawei ή ακόμα και ΗΠΑ μεταξύ Κίνας. Μετά τις απαγορεύσεις που σχετίζονται με αμερικάνικες τεχνολογίες και...

Έρχονται τα Nokia 2.4, Nokia 3.4 και Nokia Power Earbuds

Έχει παρουσιαστεί κινητικότητα τις τελευταίες από τη ΗMD Global, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε δύο νέα Nokia smartphones. Το πρώτο είναι το Nokia 3.4, "διάδοχος"...

Επιστρέφει το Prison Break μετά από επιβεβαίωση πρωταγωνιστή

To Prison Break είναι μια από τις σειρές που ξεκίνησαν όλο αυτό το χαμό με το binge watching και την αγάπη προς τις πριν...

FIND US ON

5,489FansLike
727FollowersFollow
303FollowersFollow
1,570SubscribersSubscribe