fbpx

Call of Duty Warzone – Review [+GIVEAWAY]

Τίτλος: Call of Duty Warzone
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 10/03/2020
Διαθέσιμο σε: PC/PS4/Xbox One
Δοκιμάστηκε σε: PC
Είδος: First Person Shooter, Battle Royale
Εταιρεία ανάπτυξης: Infinity Ward, Raven Software

Το Call of Duty Warzone είναι η νέα προσθήκη στην πασίγνωστη First Person Shooter σειρά της Activision. Το mode του Battle Royale που μας είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό η εταιρεία, έφτασε και φέρει μαζί του πολλές καινοτομίες.

IT’S GIVEAWAY TIME

Το Three Pixels Lab θα κάνει GIVEAWAY ένα αντίτυπο της Standard Edition του Call of Duty Mordern Warfare σε έναν τυχερό υποστηρικτή στο τέλος του μήνα. Η κλήρωση αφορά στους συνδρομητές στο κανάλι του Three Pixels Lab στο Twitch. Οι χρήστες που στις 31 Μαρτίου 2020 θα έχουν ενεργό subscription στο κανάλι θα μπουν στην κλήρωση για ένα αντίτυπο στην πλατφόρμα της προτίμησής τους. Κάθε subscribe οποιουδήποτε Tier, μετράει για μια συμμετοχή. Συμμετοχή μπορεί να λάβει κανείς και με resubscribe και με Twitch Prime Subscribe.

Και εγένετο Battle Royale…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το ανανεωμένο Call of Duty Modern Warfare κυκλοφόρησε για πρώτη φορά επίσημα στις 25 Οκτωβρίου 2019. Έκτοτε, οι παραγωγοί του έχουν κάνει αρκετές προσπάθειες να βελτιώσουν το παιχνίδι, με διάφορα updates. Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, το παιχνίδι στηρίζεται τόσο στο καλό story mode του, όσο και στο ευχάριστο multiplayer του. Ωστόσο, από τις 10 Μαρτίου 2020 και μετά, κυκλοφορεί το Warzone, το Battle Royale mode του τίτλου.

Warzone

Πρόκειται για μια τεράστια αρένα 150 παιχτών ταυτόχρονα συνδεδεμένων στον ίδιο χάρτη. Όλοι μάχονται για την πρωτιά, όμως ένας θα την κατακτήσει. Το νέο δημιούργημα της Infinity Ward και της Raven Software, βασίζεται στον κορμό των Battle Royale παιχνιδιών. Ωστόσο, φαίνεται πως έχουμε αρκετές νέες προσθήκες, που κάνουν το Warzone να ξεχωρίζει ευχάριστα από τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους. Έχοντας παίξει Call of Duty Warzone για αρκετές ώρες, διαφορετικές μέρες, με διαφορετικούς τρόπους και άτομα, μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο Battle Royale παιχνίδι που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην βιομηχανία. Φαίνεται πως οι developers δανείστηκαν όλα τα θετικά στοιχεία από τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους και ανέπτυξαν εν τέλει τον τίτλο αυτό.

Το μέγεθος μετράει

Γνωστή ατάκα και ίσως να μην λέει. Ωστόσο το μέγεθος του Warzone ξεπερνάει από μόνο του τα 80GB, την στιγμή που ολόκληρο το Call of Duty Modern Warfare ξεπερνάει τα 180GB. Ο λόγος που το παιχνίδι καταλαμβάνει τόσο μεγάλο χώρο στον υπολογιστή, είναι και το ίδιο το μέγεθος του παιχνιδιού. Πρόκειται για ένα πλούσιο story mode με πολλά στοιχεία και αρκετές αποστολές, ενισχυμένο multiplayer κομμάτι με πληθώρα όπλων και χαρτών, ενώ πλέον προστίθεται και το Battle Royale mode.

Ο χάρτης του Warzone είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος μεταξύ όλων των παιχνιδιών του είδους. Πρόκειται για μια πανέξυπνη ένωση διαφόρων χαρτών που βρίσκουμε στο multiplayer του τίτλου αλλά και σε προηγούμενους τίτλους Call of Duty. Τα μέρη είναι όμορφα δομημένα, με υψηλά και χαμηλά σημεία, που δίνουν μια όμορφη ποικιλομορφία στο gameplay. Στον χάρτη Verdansk θα βρει κανείς όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να επιβιώσει και να αναπτύξει το gameplay style του.

Περισσότερα Points, περισσότερο Interest

Η Activision φαίνεται πως σκέφτηκε έναν πολύ έξυπνο τρόπο να χρησιμοποιήσει τα POI(Points of Interest) εντός του παιχνιδιού. Με περισσότερα από 330 διαφορετικά POI διάχυτα μέσα στον χάρτη, οι παίχτες μπορούν να ελιχθούν και να ολοκληρώσουν τις αποστολές που τους ανατίθενται. Τα POI χωρίζονται στις κατηγορίες των Bounty Contract, Recon Contract και Scavenger Contract.

Warzone

  • Bounty Contract: Αφού ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο POI, το παιχνίδι επιλέγει τυχαία έναν παίχτη από μια squad που βρίσκεται κοντά στο σημείο ενεργοποίησης του Bounty Contract και θέτει bounty πάνω σε αυτόν. Αυτό σημαίνει πως ο παίχτης αυτός έχει 3 λεπτά στην διάθεσή του να προστατευτεί και να επιζήσει. Αντιθέτως, η δική σου squad έχει 3 λεπτά να τον σκοτώσει για να πάρει το ποσό του Bounty. Αν το Contract λήξει και ο “σεσημασμένος” δεν έχει σκοτωθεί, τότε κερδίζει αυτός το ποσό του Bounty.
  • Recon Contract: Αφού ενεργοποιηθεί, εμφανίζει σε ένα τυχαίο αλλά κοντινό σημείο του χάρτη ένα νέο POI. Εκεί θα πρέπει να πάει η squad που το ενεργοποίησε και να κάνει capture το point. Όταν ολοκληρωθεί το capture, όλη η squad θα λάβει χρήματα για να συνεχίσει το gameplay της.
  • Scavenger Contract: Το Scavenger Contract είναι αρκετά χρήσιμο όταν δεν μπορείς να βρεις αξιόλογο loot. Σου εμφανίζει σε 3 τυχαία σημεία στον χάρτη ενισχυμένα loot boxes τα οποία πρέπει να ανοίξεις εντός ορισμένου χρόνου. Τα boxes αυτά συνήθως περιέχουν αρκετά καλό loot.

Πέρα από τα τρία βασικά POI που αναφέρθηκαν, στον χάρτη Verdansk θα βρει κανείς πολλά ακόμα σύμβολα. Αυτά μπορεί να είναι τα σύμβολα του Buy Station, του Loadout Drop ή των διαφόρων οχημάτων.

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα

Είναι γεγονός πως το χρήμα ελέγχει τα πάντα στις μέρες μας και πολλές “δουλειές” γίνονται για αυτό. Έτσι και στο νέο Call of Duty Warzone υπάρχουν αρκετοί τρόποι να “επενδύσεις” στα χρήματα. Για αρχή υπάρχει το εντελώς ξεχωριστό mode Plunder που ασχολείται ξεκάθαρα με την συλλογή χρημάτων.

Plunder

Στο Plunder, ο βασικός σου σκοπός είναι να μαζέψεις όσα περισσότερα χρήματα μπορείς με την squad σου, και συνδυαστικά να φτάσετε πρώτοι στο $1.000.000. Ανά τακτά διαστήματα, μπορείς να κάνεις deposit τα χρήματά σου σε διάφορα σημεία, ώστε όταν και αν πεθάνεις να μην τα χάσεις. Αν καταφέρεις να σκοτώσεις κάποιον αντίπαλο μέσα στο παιχνίδι, τότε θα λάβεις τα μισά χρήματα απ’ όσα κουβαλούσε. Μπορεί να ακούγεται εύκολο σαν mode, αλλά δεν είναι και τόσο καθώς υπάρχουν επίσης 150 παίχτες σε ένα τεράστιο χάρτη. Το σίγουρο είναι πως προσφέρει αρκετή διασκέδαση και τρελό κυνηγητό.

Plunder

Όσον αφορά στο Battle Royale mode όμως, τα χρήματα είναι πιο ζωτικής σημασίας. Τα βρίσκεις σε τυχαία σημεία μέσα στον χάρτη και σε βοηθούν να επιβιώσεις. Με in-game χρήματα μπορείς να αγοράσεις Armor Plates, να φέρεις Custom Loadout, Self Revive Kit ή να κάνεις Respawn έναν teammate σου που έχει βγει εκτός παιχνιδιού. Τα ποσά είναι πολύ μικρότερα από το Plunder mode, ενώ τα κόστη κυμαίνονται από $1500 έως και $6000. Η αγορά διαφόρων Equipments, Field Upgrades και Killstreaks δίνουν μια ιδιαίτερη έμφαση στο gameplay του Battle Royale και σίγουρα κάτι ξεχωριστό από αυτά που έχουμε δει έως τώρα σε αντίστοιχα παιχνίδια του είδους. Όλα αυτά γίνονται μέσω των Buy Stations. Πρόκειται για συγκεκριμένα σημεία στον χάρτη που σου επιτρέπουν να αγοράζεις όλα τα παραπάνω. Μια ακόμα προσθήκη από τους developers που κάνει το παιχνίδι να ξεχωρίζει.

Η σπανιότητα του χρυσού

Όπως σε πολλά άλλα παιχνίδια, έτσι και στο Warzone, έχουμε να κάνουμε με σπανιότητα στα όπλα βάσει χρωμάτων. Υπάρχει ο κοινός χρωματικός κώδικας που λειτουργεί ως εξής:

  • Άσπρο – Common
  • Πράσινο – Uncommon
  • Μπλε – Rare
  • Μωβ – Epic
  • Χρυσό – Legendary
  • Ροζ – Custom

Όπως φαίνεται από την παραπάνω λίστα, υπάρχουν διαφορετικά είδη όπλων που θα βρει κανείς στον αχανή χάρτη Verdansk. Τα όπλα στις κατηγορίες Common και Uncommon έρχονται χωρίς scopes και με ελάχιστα attachments. Όσο ανεβαίνει η σπανιότητα των όπλων που βρίσκει κανείς, τόσο περισσότερα attachments θα έχει αυτό. Ένα Legendary όπλο δεν είναι απαραίτητα καλύτερο από ένα Custom Loadout. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το Custom Loadout είναι φτιαγμένο στα μέτρα του καθενός, σύμφωνα με το προσωπικό του gameplay.

Τα όπλα θα τα βρει κανείς διάχυτα μέσα στο map, ειδικότερα μέσα σε κτήρια και loot boxes. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρει κανείς όπλο από τα πρώτα δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, ωστόσο υπάρχει πολύ μικρή ποικιλία. Τα όπλα που θα βρούμε στο Warzone περιορίζονται κατά βάση στα: FN Scar 17, M13, FR 5.56, AK-47, FAL, MP5, MP7, P90, PP19 Bizon, Model 680, R9-0 Shotgun, PKM, MG34, Kar98k και MK2 Carbine, Dragunov, X16, .357, PILA, RPG. Όλα τα παραπάνω, είναι σχεδόν τα μισά όπλα από όσα προσφέρει όλος ο τίτλος του Call of Duty. Ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε περισσότερη ποικιλία στην επιλογή των όπλων στο Warzone, αν και οι developers δεν έχουν κάνει κάποια δήλωση για αυτό.

Dude, 1v1 me!

Ίσως ένα από τα καλύτερα στοιχεία του Call of Duty Warzone, είναι η προσθήκη του Gulag. Πρόκειται για έναν πανέξυπνο τρόπο που χρησιμοποίησαν οι developers για να δώσουν στους παίχτες την ευκαιρία να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Όταν κάποιος πεθάνει στο Battle Royale mode, λοιπόν, τότε μεταφέρεται στο Gulag. Το Gulag είναι οι φυλακές του παιχνιδιού, που θα τις βρούμε με το όνομα Prison στον χάρτη Verdansk. Στην ουσία ο παίχτης μεταφέρεται σε έναν άλλο server και έρχεται αντιμέτωπος με έναν και μόνο παίχτη. Όσοι παίχτες πεθαίνουν για πρώτη φορά στο Battle Royale, θα βρεθούν στο Gulag και θα αναμετρηθούν σε 1v1 μονομαχίες. Εκεί το παιχνίδι επιλέγει τυχαία με ποιό όπλο θα παίξεις, ωστόσο οι επιλογές γίνονται μεταξύ των handguns και των shotguns. Ο παίχτης που θα κερδίσει το Gulag, θα επιτρέψει στο παιχνίδι, ενώ ο άλλος θα βγει εκτός.

Gulag

Ωστόσο, ακόμα και ο χαμένος παίχτης έχει δικαίωμα να ξαναπαίξει, εάν οι συμπαίχτες του εξαγοράσουν το Respawn του για $4500 από ένα Buy Station. Η μέθοδος αυτή φαίνεται να έφερε τις περισσότερες θετικές αντιδράσεις από το gaming community. Η Activision, μαζί με τα υπόλοιπα studios, φαίνεται πως έδωσαν αρκετή έμφαση στο Respawn System. Είναι πραγματικά κάτι καινοτόμο, κάτι που κάνει την διαφορά από τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους.

Ένα χρυσό κλειδί ανοίγει όλες τις πόρτες…

…λέει μια Αγγλική παροιμία, και φαίνεται πως η Activision την ακολουθεί πιστά. Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του Call of Duty Warzone είναι το ότι προσφέρεται δωρεάν. Ναι, εντελώς δωρεάν. Δεν υπάρχει καμία χρέωση και για κανέναν χρήστη που θέλει να παίξει Warzone. Είτε σε PC, είτε σε Xbox One είτε σε PS4, όλοι μπορούν να παίξουν εντελώς δωρεάν το Battle Royale mode του Call of Duty. Μάλιστα, στις κονσόλες, δεν απαιτείται καν συνδρομή για το Online κομμάτι. Ασφαλώς, κάτι τέτοιο χαροποιεί ιδιαίτερα το gaming community και έχει ήδη αφήσει αμέτρητα θετικά σχόλια.

Warzone

Οι developers του τίτλου φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει με την επιτυχία, να τους χτυπήσει την πόρτα. Έχουν κυριολεκτικά συλλέξει όλα τα θετικά στοιχεία που θα μπορούσε να έχει ένας τέτοιος τίτλος, και τα εισήγαγαν στο παιχνίδι. Ελπίζουμε στο μέλλον να ενισχυθεί κι άλλο το Warzone, να προσφέρει ακόμα περισσότερο υλικό και νέες περιπέτειες.

Κανένας δεν είναι τέλειος

Μπορεί να εκθειάζουμε ξανά και ξανά το νέο Call of Duty Warzone, ωστόσο έχει και αυτό τα θεματάκια του. Άλλωστε, κανένας δεν είναι τέλειος. Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στο παιχνίδι, είναι πραγματικά απειροελάχιστα μπροστά σε όλη αυτή την καταιγιστική και απολαυστική εμπειρία. Τα βασικότερα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν με το παιχνίδι αυτό καθ’ εαυτό, αλλά με την υποστήριξη αυτού. Πολλές φορές αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τους servers του παιχνιδιού, παίζοντας με περισσότερα από 120ms. Κάτι τέτοιο καθιστά ένα παιχνίδι σαν το Call of Duty εντελώς uplayable καθώς χρειάζεται να έχεις γρήγορες κινήσεις και αντανακλαστικά.

Έπειτα, ίσως το πιο συχνό πρόβλημα που είχαμε είναι τα random crashes. Το παιχνίδι αποφασίζει να κολλήσει σε τυχαίους χρόνους, είτε είσαι στο lobby είτε in game. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει κάνει σωστά install τα shaders του παιχνιδιού. Τα shaders γίνονται check up ότι έχουν εγκατασταθεί σωστά κάθε φορά που ανοίγουμε το παιχνίδι. Ωστόσο, σε πολλούς χρήστες στο διαδίκτυο, όπως και σε εμάς, υπάρχει πρόβλημα με την εγκατάσταση αυτών, πράγμα που προκαλεί τα τυχαία κολλήματα. Ορισμένοι χρήστες έχουν δώσει κάποιες λύσεις για αυτό το θέμα, τις οποίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τέλος, στα αρνητικά του τίτλου θα βάλουμε και την έλλειψη ποικιλίας όπλων στο Warzone. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, κατά την διάρκεια του gameplay θα βρει κανείς πολύ συγκεκριμένα όπλα. Κάτι τέτοιο ορίζεται ως επαναλαμβανόμενο και ίσως κάποια στιγμή κουραστικό. Ελπίζουμε να λάβει το feedback του community η εταιρεία και να βελτιωθεί σε αυτούς τους τομείς.

Περισσότερα για το Call of Duty Warzone

Θα μπορούσαμε να γράψουμε τόσα και άλλα τόσα για το νέο Battle Royale της Activision, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται να ειπωθούν όλα με λέξεις. Για τον λόγο αυτό μπορείτε να είστε συντονισμένοι στο threepixelslab.gr για περισσότερα νέα πάνω στο παιχνίδι. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το Warzone κατάφερε να ξεπεράσει τους 15 εκατομμύρια παίχτες εντός 72 ωρών. Το επίτευγμα αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πορεία του παιχνιδιού και δείχνει πως ο κόσμος το λάτρεψε από την πρώτη στιγμή.

Αν θέλετε να δείτε ζωντανά περιεχόμενο από το παιχνίδι, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήσετε στο κανάλι μας στο Twitch:

Περισσότερα για το Call of Duty Warzone θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού.

READ MORE

Θα είναι ο Tom Hardy ο επόμενος James Bond 007;

Ο Τom Hardy θα μπορούσε να κάνει το διάσημο μυστικό πράκτορα με το χαρακτηριστικό σμόκιν και το μαρτίνι καθώς υπάρχουν φήμες πως θα είναι...

Τεράστιο θα είναι το PlayStation 5 σύμφωνα με leaks

Από εκεί που δεν το περιμέναμε, ξαφνικά το διαδίκτυο γέμισε με leaks από το ερχόμενο PlayStation 5. Και όπως και να το δει κανείς,...

FIND US ON

5,489FansLike
727FollowersFollow
303FollowersFollow
1,570SubscribersSubscribe