Release Date: 21/05/2019
Platforms: PS4
Mode: Action/Adventure/First Person Shooter/Horror
Developer: Tripwire Interactive
Publisher: Tripwire Interactive/Deep Silver

Το Killing Floor: Double Feature είναι πρακτικά δύο παιχνίδια, το Killing Floor 2 και το Killing Floor: Incursion. Μπορεί αυτό το exclusive να σταθεί αντάξιο στις προσδοκίες μας;

Η ιστορία μου με το Killing Floor 2 ξεκίνησε σχεδόν πριν δύο χρόνια, που ήθελα να το πάρω για να παίξω με την παρέα μου, αλλά ποτέ τελικά δεν συμφωνήσαμε. Έτσι, ποτέ μου δεν ασχολήθηκα παραπάνω και μπορώ να πω ότι το μετανιώνω τώρα μετά από αυτό το review.

STORY

Το story δεν είναι το δυνατό κομμάτι του Killing Floor αλλά κάνει την δουλειά του.
Αντί για zombies έχουμε τα Zeds, βιομηχανικά zombies που είναι πολύ πιο επικίνδυνα, μιας και είναι τροποποιημένα πτώματα με έναν μόνο σκοπό, να σκοτώνουν. Τα Zedsχωρίζονται σε κατηγορίες και κάθε κατηγορία θέλει διαφορετική αντιμετώπιση. Μερικά αντί για χέρια έχουν σπαθιά, άλλα περπατούν στα τέσσερα, άλλα τρέχουν γρήγορα, ενώ υπάρχουν κάποια και με stealth ικανότητες. Μετά έχουμε τα heavy types όπου έχουν αλυσοπρίονα για χέρια, μεταλλικά προστατευτικά και θέλουν πολλά παραπάνω από μια απλή σφαίρα στο κεφάλι. Τέλος έχουμε τα Boss, όπου είμαι αρκετά σίγουρος ότι η ύπαρξή τους δεν ήταν ένα απλό ατύχημα, καθώς από τα πράγματα που λένε στην μάχη, θα έλεγα ότι ήθελαν και έγιναν τόσο τροποποιημένοι. Πέρα από τα Zeds έχουμε τους παίκτες, μια ομάδα μέχρι 6 ατόμων, όπου σκοπός τους είναι να σκοτώσουν όσα περισσότερα Zeds μπορούν και να παραμείνουν ζωντανοί.

Killing floor

GAMEPLAY 

Θα μιλήσω πρώτα για το Killing Floor 2 και μετά για το Killing Floor: Incursion μιας και έχουν μερικές έντονες διαφορές στο gameplay.

To Killing Floor 2 είναι ένα First person horror shooter με έμφαση στο Co-Op. Ξεκινώντας από τα classes, έχουμε 10 διαφορετικά classes, ενώ όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα. Κάθε class παίρνει XP μόνο από τα όπλα της κατηγορίας του, αλλά και μπόνους όπως περισσότερο damage, καλύτερο τρέξιμο αλλά και multishots. Κάθε 5 levels (max 25) παίρνουν “ταλέντα” όπου μπορούν να αλλάξουν δραστικά το gameplay, κάνοντας το Zed killing απόλαυση μετά από ένα σημείο. Το παιχνίδι επίσης επιβραβεύει το σημάδι, μερικές φορές όταν κάνετε headshot ή multikill, ο χρόνος πάει σε slow motion για όλους δίνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο εάν είστε σε δύσκολη θέση.

Killing floor

Το Killing Floor: Incursion από την άλλη είναι ένας VR τίτλος για μέχρι 2 παίκτες. Η διαφορά του από τους άλλους τίτλους Killing floor θα έλεγα δεν είναι μόνο στο VR κομμάτι, αλλά και στο γεγονός ότι όταν σε αρπάζει ένα Zed δεν αρπάζει τον χαρακτήρα σου αλλά εσένα, κάνοντας την εμπειρία αρκετά πιο τρομακτική. Μια ακόμα διαφορά είναι ότι το Killing Floor: Incursion έχει αποστολές αντί για απλά survival maps που έχουμε συνηθίσει.

Killing floor

VISUALS

Εάν και σε PS4 Pro τα γραφικά είναι παλιά και αυτό φαίνεται και στους 2 τίτλους. Tο Killing Floor: Incursion έχει καλύτερη λεπτομέρεια αλλά και σκιές. Tο γεγονός ότι είναι σε VR σε κάνει να καταλαβαίνεις πιο έντονα τις συνθήκες, γιατί μερικές τοποθεσίες φαίνονται λες και παίζεις σε PC με low γραφικά. Εμένα προσωπικά δεν με πείραξαν τα γραφικά, αλλά ώρες ώρες αμφισβητείς ότι παίζεις σε PS4.

Killing floor

SOUNDS

Η μουσική από την άλλη είναι ένα θηρίο μόνη της. Από την στιγμή που θα μπεις στο main menu παίζει metal και σε κάθε γύρο αλλάζει το τραγούδι. Άσχετα με την μουσική κάθε Zed έχει διαφορετικό ήχο όταν μπαίνει στον χάρτη, έτσι ώστε να είσαι προετοιμασμένος. Κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετικό taunt για όταν κάνει οτιδήποτε, από reloading, headshots ακόμα και όταν τρώει dmg. για καλή μας τύχη εάν μερικοί το βρίσκουν λίγο ενοχλητικό όλο αυτό το taunting, υπάρχει επιλογή στα options για λιγότερο “chatting”.
Τέλος η announcer με την Γαλλική προφορά, είναι σκέτη αγάπη με το dark humor της.

Killing floor

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Κάτι ψιλά προβληματάκια τα είχαμε. Για αρχή το Killing Floor: Incursion χρειάζεται VR και για το review δανείστηκα το VR set ενός φίλου, που με βοήθησε με το κομμάτι του Killing Floor: Incursion. Πέρα από αυτό, θα ήθελα λίγο καλύτερο matchmaking στο Killing Floor 2 μιας και πολλές φορές με έβαζε σε match που ήταν ήδη στο τελευταίο boss, την ώρα που εγώ δεν είχα στον ήλιο μοίρα. Τέλος ίσως κάποιο μέρος που να μπορούσα να δω τακτικές, γιατί ακόμα και μετά από 40 ώρες δεν είμαι σίγουρος εάν σκοτώνω μερικά heavy σωστά.

Killing floor

ΤΕΛΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ; 

Ξεκάθαρα και αξίζει το Killing Floor: Double Feature. Άσχετα από το VR κομμάτι που είχα τεχνικά προβλήματα, το Killing Floor 2 μου έκανε το review δύσκολο, απλά γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να παίζω. Ξεκίνησα με το class Gunslinger γιατί τι είναι καλύτερο από ένα magnum; Δύο magnums. Στην πορεία τα πράγματα άρχισαν να γίνονται δύσκολα οπότε άλλαξα σε firebug και να πω την αλήθεια, αγάπησα αυτή την καραμπίνα με τα φλεγόμενα φυσίγγια. Επίσης εάν έχετε και παρέα το παιχνίδι είναι δέκα φορές πιο διασκεδαστικό, μιας και τα combo στα class είναι πολλά.