Είναι γνωστό πως όσο τα χρόνια περνούν τα  τεχνολογικά προϊόντα αλλάζουν και πράγματα τα οποία κάποτε ήταν τεχνολογικά ανεπτυγμένα πλέον θεωρούνται παρωχημένα και βρίσκονται στις αποθήκες σπιτιών μας.

Έτσι λοιπόν και φέτος μαζί με το παλιό χρόνο αποχαιρετήσαμε και κάποια τεχνολογικά προϊόντα τα οποία μπορεί να μην ήταν τόσο απαρχαιωμένα όσο θα περίμενε κανείς αλλά κυρίως δεν απέφεραν τα αναμενόμενα κέρδη και αναγνωσιμότητα στις εταιρείες που τα παρήγαγαν.

Amazon Pantryτεχνολογικά προϊόντα
Η υπηρεσία της Amazon, η οποία αποσκοπούσε να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό μπακάλικο, ξεκίνησε το 2014 ως μια υπηρεσία για να παραγγέλνεις συνηθισμένα είδη εύκολα και να σου έρχονται στο σπίτι μαζί. Η Amazon,  εξαγόρασε διάφορες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και πρόσφατα σχεδίασε το πρώτο Smart ψυγείο που θα παραγγέλνει από μόνο του τα είδη που θα λείπουν από αυτό και τα κάνει  delivery με την υπηρεσία “Fresh”, η ύπαρξη του Pantry έγινε περιττή. και έκλεισε οριστικά τον περασμένο Γενάρη.

Project Loonτεχνολογικά προϊόντα
Η απόπειρα της Alphabet (Google) στο να παρέχει internet σε απομακρυσμένες περιοχές μέσα  αερόστατων και η οποία χρησιμοποιούσε ειδικές “βάσεις” στο έδαφος ήταν το Project Loon. Ξεκίνησε το 2013 και κυρίως ήταν γνωστό κυρίως μόνο στη Google. Πλέον, με τη έλευση της Starlink του Elon Musk η Alphabet ανακοίνωσε το σταδιακό κλείσιμό του.

YouTube dislikeτεχνολογικά προϊόντα
Το “dislike” ή αλλιώς το “thumbs down” του YouTube ήταν ο τρόπος να δείξουν οι χρήστες πως δεν τους αρέσει το περιεχόμενο του βίντεο που παρακολουθούσαν όμως, είχε οδηγήσει σε διάφορες “επιθέσεις” σε κανάλια και creators. Οι υπεύθυνοι του YouTubeσε μία προσπάθεια να προστατεύσουν τόσο τους δημιουργούς όσο και την ίδια την πλατφόρμα, αλλά και για να δώσουν σε νέους παραγωγούς και μικρότερα κανάλια την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να μην χαντακώνονται λόγω της κοινότητας.

Micτεχνολογικά προϊόνταrosoft Edge
Η Microsoft προσπαθούσε χρόνια να φτιάξει έναν browser που θα κυριαρχήσει ,έτσι έφτιαξε τον Edge που απέτυχε παταγωδώς. Πέρυσι, όμως, αποφάσισε να σταματήσει να τον λειτουργεί.

Google Stadia Games & Entertainment Teamstadia
Η υπηρεσία της Google για game streaming έφτασε το 2019. Υποσχόταν μία νέα εμπειρία gaiming μέσω streaming χωρίς την ανάγκη gaming PC κορυφαίων προδιαγραφών, αλλά και top παιχνίδια. H βιβλιοθήκη παιχνιδιών ποτέ δεν απέκτησε ιδιαίτερα κορυφαία παιχνίδια και δεν είχε και τόσο κοινό . Ο γενικός διευθυντής του Stadia ανέφερε πρόσφατα πως το κόστος της ανάπτυξης ενός παιχνιδιού έχει εκτοξευτεί, ενώ και ο χρόνος που απαιτείται είναι πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα η προσπάθεια να μην προχωράει παρακάτω

LG SMARTPHONESLg
Η εταιρεία αποφάσισε να αποχωρήσει από την αγορά των κινητών πριν πάθει μεγάλες ζημιές. Η μεγάλη άνοδος των κινέζικων εταιρειών και η κυριάρχηση της Samsung και της Apple οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και καθώς η LG άρχισε να χάνει το κοινό της πήρε την δύσκολη απόφαση

Αυτά ήταν τα τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες που μας άφησαν το 2021 γνωρίζετε κάποια από αυτές σχολιάστε παρακάτω