Συνεχίζοντας τα reviews που αφορούν σε προϊόντα ήχου της Havit, αλλάζουμε κατηγορία και από περιφερειακά για υπολογιστή μεταφερόμαστε σε ακουστικά για κινητά. Ο λόγος, λοιπόν, για τα H2198D Headphones που αποτελούν overear επιλογή, αντί για τις “ψείρες” που έχουμε συνηθίσει.

Τα Havit H2198D Headphones αποτελούν ακουστικά που προορίζονται για χρήση σε κινητές συσκευές, όπως προαναφέραμε και αυτό γίνεται άμεσα εμφανές. Το μικρό τους μέγεθος για ακουστικά τέτοιου τύπου τα καθιστά κατάλληλα για χρήση on the go, αφού μπορούν να αποθηκευθούν εύκολα. Εδώ να πω, βέβαια, πως τα υλικά κατασκευής με ανησυχούν λίγο, ότι αν τα αφήσω σε μια τσάντα χωρίς να τα τοποθετήσω προσεκτικά, ίσως να υπάρξει θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Τα υλικά κατασκευής δε φαίνονται κακής ποιότητας, αλλά σε τέτοιου είδους προϊόντα χρειάζεται υπομονή, καθώς υπάρχουν μέρη που μπορούν να φθαρούν μετά από χρήση.

Havit H2198D Headphones

Από άποψης ήχου, αρχικά πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο noice cancelation, αφού τα ακουστικά δεν αγκαλιάζουν εξ’ ολοκλήρου το αυτί. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα κάτι λίγο καλύτερο σε ό,τι αφορά στην ένταση του ήχου από ακουστικά τέτοιου τύπου. Όσο τα χρησιμοποίησα, δεν ένιωσα ότι είναι ιδιαίτερα ισχυρότερα από ακουστικά “ψείρες”. Η ποιότητα του ήχου δεν είναι άσχημη, κάθε άλλο. Τα μπάσα είναι παρόντα και γενικά η μουσική αποδίδεται ικανοποιητικά.

Στο κομμάτι της εργονομίας τώρα, τα Havit H2198D Headphones δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο, χωρίς να μπορεί να πει κανείς, όμως, ότι είναι άσχημα. Κάθονται αρκετά καλά στο κεφάλι και προσωπικά μου δίνουν την αίσθηση ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πέσουν, και παράλληλα η αίσθηση που δίνουν τα αυτιά δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή είναι πολύ ελαφριά. Υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης ανάλογα με την προτίμηση του κάθε χρήστη, ενώ το καλώδιο είναι αρκετά μακρύ ώστε τα ακουστικά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες περιστάσεις και όχι μόνο με το κινητό στην τσέπη για παράδειγμα.

Ένα θετικό που έχουν τα εν λόγω ακουστικά είναι ότι το μικρόφωνό τους είναι αρκετά ικανοποιητικό, για χρήση είτε σε τηλεφωνικές κλήσεις, είτε για αποστολή φωνητικών μηνυμάτων. Γενικότερα η συμπεριφορά τους στις κλήσεις είναι ικανοποιητική. Το μικρόφωνο ακούγεται καθαρά και λόγω του ότι δεν πρόκειται για ψείρες, αλλά για “κανονικά ακουστικά” αν ευσταθεί ο όρος αυτός, μπορούν να είναι χρήσιμα και για κλήσεις σε περιπτώσεις που υπάρχει αρκετός θόρυβος στο περιβάλλον.

Συνολικά, τα Havit H2198D Headphones αποτελούν κάτι ενδιάμεσο, μεταξύ over-ear ακουστικών και ψειρών. Δεν είναι άσχημα για χρήση με κινητό, αλλά δεν προσφέρουν και κάποια ιδιαίτερη εμπειρία, κυρίως επειδή δεν είναι απόλυτα βολικά στο κεφάλι. Από άποψης ήχου, όμως, τόσο στα ακουστικά όσο και στο μικρόφωνο παίρνουν σχετικά καλό βαθμό, με βάση πάντα το τιμολογιακό εύρος στο οποίο τοποθετούνται. Αν ενδιαφέρεστε να τα αγοράσετε, μπορείτε να τα βρείτε στο VisualStore, πατώντας εδώ.