Το προηγούμενο διάστημα είχαμε στα χέρια μας μια από τις πιο ιδιαίτερες οθόνες της AOC, μιας και το μέγεθός της είναι σημείο αναφοράς για αυτή. Πρόκειται για την οθόνη
AOC AG493UCX, και όπως ίσως καταλάβατε από το όνομά της, είναι μια οθόνη κυρτή, ultra wide στις 49 ίντσες.

Η AOC AG493UCX ανήκει στην σειρά AGON με ορισμένα χαρακτηριστικά που βοηθούν στο gaming. Στις 49 ίντσες απλώνεται μια ανάλυση στα 5120×1440 pixels ενώ ο ρυθμός ανανέωσης είναι στα 120HZ με 1ms χρόνο απόκρισης. Ασφαλώς μιλάμε για VA panel με κυρτότητα στα 1800R ενώ έχουμε 16.7 εκατομμύρια χρώματα. Η οθόνη υποστηρίζει τεχνολογία FreeSync της AMD ενώ προσφέρει και HDR δυνατότητες.

Στα της εξωτερικής εμφάνισης έχουμε μια άκρως επιβλητική, αλλά και βαριά οθόνη. Στο πίσω μέρος δεσπόζει το λογότυπο της AGON ενώ λίγο πιο κάτω θα βρούμε τις βίδες για την βάση στήριξης. Αν μη τι άλλο, μια οθόνη 49 ιντσών θέλει ισχυρή βάση που να μπορεί να κρατάει όλον αυτό τον όγκο. Και η AOC εδώ τα καταφέρνει μια χαρά. Η βάση στο κάτω μέρος είναι περιστρεφόμενη, ενώ η οθόνη μπορεί να ανεβοκατέβει καθώς και να κάνει μικρή περιστροφή. Λόγω της βάσης, το σύνολο της οθόνης ανέρχεται στα 14,5 κιλά.

Περισσότερες πληροφορίες για την οθόνη θα βρείτε στο βίντεο παρουσίαση που έχουμε αναρτήσει στο κανάλι μας στο YouTube:

Ως προς την συνδεσιμότητα έχουμε τρεις θύρες Fast Charge USB 3.2, θύρα Jack 3.5mm για ακουστικά, μια θύρα USB Type-C καθώς και 2 θύρες DisplayPort 1.4 και άλλες δύο HDMI 2.0. Η οθόνη παρέχει και δύο ηχεία στο κάτω μέρος στα 5W το κάθε ένα, χωρίς ωστόσο να προσφέρουν τίποτα το αξιοσημείωτο.

Στο σύνολό της η οθόνη είναι σίγουρα επιβλητική και για κάποιους όνειρο. Την AOC AG493UCX μπορείτε να την βρείτε γύρω στα 1000€ στα ελληνικά καταστήματα.