Το παρόν αποτελεί το πρώτο από μια σειρά reviews που θα έχουμε στη σελίδα μας και αφορούν σε περιφερειακά που αποτελούν ευγενική χορηγία του VisualStore. Το πρώτο προϊόν με το οποίο θα ασχοληθούμε, όπως είδατε και στον τίτλο, είναι τα ηχεία για υπολογιστή, Havit – SK700. Πρόκειται για ηχεία που έχουν μικρό μέγεθος και μπορούν να σταθούν σε κάθε setup με περιορισμένο χώρο.

Τα SK700 χαρακτηρίζονται ως gaming ηχεία και ο σχεδιασμός τους παραπέμπει άμεσα σε αυτό. Διαθέτουν RGB το οποίο δε βασίζεται απλά σε μια μονότονη εναλλαγή χρωμάτων, αλλά δημιουργεί όμορφα σχέδια όσο λειτουργούν. Η ισχύς τους είναι 3W RMS για το καθένα από τα δύο ηχεία, νούμερο που αρχικά φαίνεται μικρό. Βλέποντας το μέγεθός τους, φυσικά, δε θα μπορούσαν να είναι πιο ισχυρά. Αυτό, βέβαια αποτελεί ένα νούμερο μόνο, αφού στην πραγματικότητα τα ηχεία είναι αρκετά δυνατά. Όταν λέω δυνατά φυσικά, εννοώ σε σχέση με αυτό που περιμένεις αρχικά να ακούσεις από αυτά και όχι ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για party για παράδειγμα. Φτάνουν όμως ικανοποιητικά, τα επίπεδα έντασης που προσωπικά χρησιμοποιώ κατά τη διάρκεια του gaming.

SK700

Το πιο σημαντικό, βέβαια, είναι η ποιότητα του ήχου. Και σε αυτό παίρνουν πολύ καλό βαθμό, αφού μπορεί να έχουν ένα ταβάνι σε ό,τι αφορά στην ένταση, αλλά σου δίνουν τη δυνατότητα να το εξαντλήσεις. Η μέγιστη ένταση που έχουν είναι πραγματική, από την άποψη ότι δεν είσαι αναγκασμένος να παίξεις κάτω από αυτή προκειμένου να μην ψαλιδίζουν τον ήχο. Δοκίμασα να τα αφήσω αρκετή ώρα με δυνατή μουσική (metal για όσους αναρωτιούνται) και δε με απογοήτευσαν. Εκτός από τη μουσική, δοκίμασα και με διάφορα tests τόσο τα μπάσα τους όσο και τη συνολική τους συμπεριφορά σε διάφορες συχνότητες και μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος, τηρουμένων πάντα των αναλογιών. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για δύο μικρά ηχεία.

Κάτι που δε μου άρεσε στα εν λόγω ηχεία, είναι το γεγονός ότι δεν προσφέρουν ιδιαίτερη ελευθερία ως προς το πώς μπορούν να τοποθετηθούν στο κάθε setup. Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος, τα καλώδια με τα οποία συνδέεται στον υπολογιστή βρίσκονται στο δεξί ηχείο, το οποίο συνδέεται προφανώς με καλώδιο με το αριστερό. Το πρόβλημα είναι ότι τα καλώδια αυτά δεν είναι αρκετά μακριά ώστε τα ηχεία να συνδεθούν με υπολογιστή που βρίσκεται αριστερά του γραφείου. Το συνηθισμένο φυσικά είναι να βρίσκεται στα δεξιά, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο περιορισμός αυτός τα καθιστά ακατάλληλα για μερικά setups. Επιπλέον, το καλώδιο που συνδέει τα ηχεία μεταξύ τους είναι σχετικά μικρό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τοποθετηθούν στις δύο άκρες ενός μεγάλου γραφείου.

SK700

Εν συντομία, τα Havit – SK700 είναι μια καλή budget λύση για gaming ηχεία, που δε θα απογοητεύσει κάποιον που δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις από αυτά. Στο gaming και στη μουσική που θέλει να ακούει ο μέσος χρήστης ανταποκρίνονται ικανοποιητικά και αν συνυπολογίσουμε το κόστος τους, αποτελούν μια τίμια λύση. Τα ηχεία ξεκινούν από τα 33€, αλλά μπορείτε να τα βρείτε στο VisualStore στα 19,90€ τη στιγμή συγγραφής αυτού του review, πατώντας εδώ.