Το Havit H2026d, όπως δηλώνει και τίτλος, είναι ένα gaming headset, το οποίο, όπως δηλώνει η φωτογραφία αυτή τη φορά, διαθέτει φωτισμό RGB, όπως οποιοδήποτε gaming προϊόν στις μέρες μας. Είναι, όμως, το συγκεκριμένο headset πράγματι φτιαγμένο για gaming, ή προσπαθεί να μας πείσει για αυτό με το όνομά του και την εμφάνισή του; Πάμε να δούμε αναλυτικά.

Το πρώτο πράγμα που θα καταλάβει κανείς πιάνοντας το εν λόγω headset, είναι το πόσο ελαφρύ είναι. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αφού κρατώντας το στα χέρια μου όταν το έβγαλα από το κουτί αρχικά σκέφτηκα ότι κάτι λείπει από πάνω του. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ίσχυε, αφού το Havit H2026d είναι πραγματικά ελαφρύ. Και η αίσθηση που δίνει κατά τη χρήση το κάνει να φαίνεται ακόμα πιο ελαφρύ, αφού δε ρυθμίζεται χειροκίνητα, αλλά με βάση το κεφάλι στο οποίο το τοποθετείς. Είναι αρκετά άνετο και μπορείς κάλιστα να ξεχάσεις ότι φοράς ακουστικά μετά από λίγη χρήση. Εμφανισιακά πρόκειται για ένα headset που έχει σχεδιασμό που παραπέμπει σε gaming, με RGB και καλώδιο που είναι καλυμμένο, ώστε να μη φθείρεται.

Κάτι που δε μου έκανε και τόσο καλή εντύπωση από την πρώτη στιγμή είναι το πώς είναι τοποθετημένο το μικρόφωνο. Παρότι είναι εύκαμπτο, δεν είναι αποσπώμενο, με αποτέλεσμα έτσι όπως είναι τοποθετημένο το headset στο κουτί να πιέζεται και να μη φαίνεται ότι είναι στη θέση που θα έπρεπε να είναι. Επιπλέον, ενώ φαίνεται πως υπάρχει δυνατότητα για σύνδεση τόσο με USB όσο και με jack, στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει, αφού πρέπει να είναι συνδεδεμένα και τα τρία καλώδια (δύο jack, ένα για το μικρόφωνο και ένα για τα ακουστικά και το USB), για λειτουργήσει το headset.

Πάμε τώρα στα πιο φλέγοντα ζητήματα, τα του ήχου. Εκεί το Havit H2026d gaming headset αφήνει ανάμικτες σκέψεις. Ο ήχος είναι αρκετά ποιοτικός, χωρίς να αντιμετωπίζει ζητήματα σε διάφορες συχνότητες και τα μπάσα αποδίδονται αρκετά καλά. Ωστόσο, η ένταση του headset είναι χαμηλή. Πολύ χαμηλή θα έλεγα για ένα overear ακουστικό που προορίζεται για gaming. Ένα απλό παράδειγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι η ένταση των shooters και των battle royale τίτλων, που απαιτείται να είναι αρκετά υψηλή προκειμένου ο παίκτης να ακούει τα πάντα. Τα συγκεκριμένα ακουστικά δε φτάνουν τα επίπεδα έντασης στα οποία προσωπικά παίζω αυτού του είδους τα παιχνίδια. Αυτό είναι ένα μεγάλο μείον, αφού δεν εκπληρώνει το σκοπό για τον οποίο το αγοράζεις ουσιαστικά, μιας και δεν είναι κατάλληλα για οποιοδήποτε παιχνίδι θέλεις να απολαύσεις.

Σε ό,τι αφορά στο μικρόφωνο, για ένα headset με αυτή την ποιότητα κατασκευής, που δίνει κάπως μέτρια αίσθηση και αυτή την τιμή, μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος και με το παραπάνω. Μπορώ να πω πως αποδίδει ικανοποιητικά τη φωνή μου, χωρίς να πρέπει να παίζω με το πού θα το τοποθετήσω. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη μετά τις σκέψεις που μου δημιούργησε ο ήχος που παράγει το προϊόν.

Με δύο λόγια, το Havit H2026d Gaming Headset, το οποίο ήταν μια ευγενική χορηγία του VisualStore, μπορείτε να το αγοράσετε πατώντας εδώ. Είναι ένα ικανοποιητικό budget headset, του οποίου η χρήση δε θα σας κουράσει ακόμα και μετά από αρκετές ώρες, αλλά αν έχετε μεγάλες απαιτήσεις από τα ακουστικά σας κατά το gaming ίσως θα έπρεπε να το αποφύγετε.