Συνεχίζοντας τη σειρά με τα reviews προϊόντων ήχου της Havit, αυτή τη φορά σειρά έχει το Havit H654d RGB Gaming Headset. Όπως είναι προφανές, η εταιρεία το προωθεί ως ένα headset κατάλληλο για gaming. Παρακάτω θα αναλύσουμε αν πράγματι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που υπάρχουν στο κομμάτι αυτό και όχι μόνο.

Το Havit H654d RGB Gaming Headset αποτελεί ένα αρκετά όμορφο προϊόν, με το RGB να αναδεικνύει το σχεδιασμό του. Είναι πολύ ελαφρύ και κάθεται άνετα στο κεφάλι, χωρίς να κουράζει. Πιστεύω πως και μετά από πολύωρη χρήση δε θα κάνει το χρήστη να νιώθει πως πρέπει να κάνει διαλείμματα, προκειμένου να ξεκουραστεί. Τα υλικά κατασκευής δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά μετά από μερικές χρήσεις φαίνεται ότι δε θα φθαρεί γρήγορα. Αυτό που δε μου έκανε καλή εντύπωση είναι ότι το καλώδιο δεν είναι “ντυμένο”, γεγονός που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω σε ό,τι αφορά στα gaming προϊόντα.

Από άποψης ήχου, το headset ανταποκρίνεται καλά σε ό,τι αφορά στην ποιότητα αυτού. Ο ήχος είναι καθαρός και ικανοποιητικός. Ωστόσο, δεν είναι πολύ δυνατός και σε συνδυασμό με την απουσία ουσιαστικού noise cancelation, μπορώ να πω ότι δεν κρίνεται ικανοποιητικό το αποτέλεσμα για FPS παιχνίδια και γενικά παιχνίδια που απαιτούν καλό και δυνατό ήχο. Είναι αρκετά εύκολο να ακούσεις εξωτερικούς θορύβους και χωρίς να είναι πραγματικά δυνατός ο ήχος από το headset, εύκολα θα χάσει κανείς τη συγκέντρωσή του ή να μην ακούσει ένα σημαντικό θόρυβο. Λέγοντας αυτά, μπορώ να πω ότι για μουσική δεν είναι άσχημο το αποτέλεσμα που προσφέρουν, με εξαίρεση φυσικά την απουσία αρκετών dB.

Σχετικά με το μικρόφωνο των Havit H654d RGB, παρότι δε γεμίζει το μάτι, έχω να κάνω θετικά κυρίως σχόλια. Ο ήχος που μπορεί να δώσει είναι αρκετά καλός και δυνατός, ειδικά για ένα headset αυτού του επιπέδου. Ενδεχομένως να πιάνει περισσότερους εξωτερικούς θορύβους από ότι θα ήθελα, αλλά αυτό σημαίνει και ότι δε χρειάζεται να βρίσκεται πολύ κοντά στο στόμα για να ανιχνεύσει τη φωνή του χρήστη.

Ένα παράπονο που έχω από το headset αυτό αφορά στη συνδεσιμότητα. Το ίδιο παράπονο είχα και headset της εταιρείας για το οποίο είχαμε μιλήσει στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, για τη σύνδεση των ακουστικών είναι απαραίτητο να συνδεθούν δύο jack και ένα USB, γεγονός που κάνει μπελά τη μεταφορά του, αλλά και τη σύνδεσή του σε ένα PC που έχει αρκετά περιφερειακά. Καταλαμβάνει τρείς θύρες συνολικά, την ώρα που πλέον με ένα USB γίνονται όλα.

Το Havit H654d RGB αποτελεί ένα headset που προορίζεται για gaming, αλλά δυστυχώς δεν είναι κατάλληλο για όλες τις μορφές αυτού. Είναι ένα προϊόν που προσφέρει αρκετά πράγματα για την τιμή στην οποία έρχεται, αλλά μόνο σε σύγκριση με την τιμή του μπορεί να κριθεί ως επαρκές. Έχει αρκετά χαρακτηριστικά που καθιστούν γρήγορα σαφές για τι επιπέδου προϊόν πρόκειται και με βάση αυτό πρέπει να κρίνεται. Μπορείτε να το βρείτε στα 21,89€, πατώντας εδώ.