Μια και έχουμε πιάσει για τα καλά τα προϊόντα ήχου το τελευταίο διάστημα, σήμερα έχουμε στα χέρια μας ένα ακόμα gaming headset, το Medusa Wired Headset της Spartan Gear. Το εν λόγω headset αποτελεί μια budget πρόταση της εταιρείας, που είναι συμβατή με όλες τις πλατφόρμες, προσφέροντας ευελιξία και κάνοντας μια ενδεχόμενη αγορά του ιδιαίτερα χρήσιμη οπουδήποτε και αν προτιμάτε το gaming.

Το Spartan Gear: Medusa είναι συμβατό, όπως είπαμε, με PC, PS4, PS5, Xbox One/Series X|S και Nintendo Switch. Αυτό που παρατηρεί κανείς από την πρώτη στιγμή, είναι πως πρόκειται για ένα όμορφο headset. Ίσως παίζει ρόλο το ότι τρέφω μια αδυναμία στα λευκά περιφερειακά, αλλά προσωπικά πιστεύω πως από άποψης αισθητικής παίρνει καλό βαθμό. Τα υλικά κατασκευής του φαίνονται αρκετά τίμια για το τιμολογιακό εύρος στο οποίο τοποθετείται, με το καλώδιο να είναι προστατευμένο, ως είθισται πλέον στα gaming περιφερειακά και το μικρόφωνο είναι εύκαμπτο, αλλά δεν είναι πλαστικό. Αντ’ αυτού, είναι μεταλλικό και έχει αυτή τη μορφή που έχουν τα μικρόφωνα στα πιο ακριβά headsets. Επιπλέον, είναι αρκετά ελαφρύ και τα μαξιλαράκια δίνουν μια καλή αίσθηση στα αυτιά. Όχι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά από τη στιγμή που δεν είναι άβολα, είναι μια χαρά. Ακόμα και ο ελεγκτής ένταση που είναι πάνω στο καλώδιο, είναι αρκετά όμορφος.

Από άποψης εργονομίας, η ρύθμισή τους στο μέγεθος του κεφαλιού είναι εύκολη και ο ελεγκτής έντασης είναι εύχρηστος. Το καλώδιό τους ενδεχομένως να είναι κάπως μικρό για χρήση σε PC και σίγουρα είναι μικρό αν πρέπει να συνδεθεί πάνω σε κάποια κονσόλα. Ωστόσο, αν τοποθετηθεί στο χειριστήριο μιας τέτοιας, δε θα υπάρχει πρόβλημα. Το μικρόφωνο είναι αρκετά μεγάλο και μπορεί με άνεση να τοποθετηθεί κοντά στο στόμα όταν μιλάτε και να απομακρυνθεί όταν δε θέλετε να ακουστεί τόσο κάποιος θόρυβος.

Spartan Gear: Medusa

Από άποψης ήχου, τα Spartan Gear: Medusa δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό. Κάθε άλλο, θα έλεγα, αφού η μέγιστη ένταση που μπορούν να προσφέρουν είναι μέτρια, ενώ το ίδιο μπορούμε να πούμε και για την ποιότητα ήχου. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάτι απογοητευτικό, ωστόσο αν έχετε εμπειρία με ακριβά headsets από μεγάλες εταιρείες, θα καταλάβετε τη διαφορά αμέσως. Αυτό ίσως που με ενόχλησε περισσότερο είναι πως δεν υπάρχουν αρκετά μπάσα και έτσι ο ήχος φαίνεται ατονικός. Για να παίξω κάποιο παιχνίδι που απαιτεί αρκετά καλό ήχο, όπως το Warzone, χρειάζεται να έχω τον ήχο σίγουρα πάνω από το 90%. Η ύπαρξη ενός κάποιου noise cancelation σίγουρα βοηθά ως ένα βαθμό, αλλά δεν είναι αρκετό.

Σε ό,τι αφορά στο μικρόφωνο, αυτό προσφέρει μια κάποια ευελιξία καθότι είναι εύκαμπτο και αρκετά μακρύ. Για να είναι καλή η ποιότητα ήχου, ωστόσο, το μικρόφωνο πρέπει να βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το στόμα, σε σημείο που δεν μπορείς ούτε να πιείς νερό χωρίς να το μετακινήσεις προσωρινά. Όταν είναι σε εκείνη τη θέση, το αποτέλεσμα που προσφέρει είναι ικανοποιητικό, αλλά σίγουρα όχι εντυπωσιακό. Όταν απομακρύνεται από τη θέση αυτή, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Βέβαια, αυτό ίσως να είναι και θετικό, αφού έτσι δεν πιάνει πολλούς εξωτερικούς θορύβους.

Spartan Gear: Medusa

 

Συνολικά, το Spartan Gear: Medusa αποτελεί ένα επαρκές gaming headset, τηρουμένων των αναλογιών. Είναι ένα προσεγμένο και όμορφο προϊόν, που για τα χρήματά του μπορεί να κάνει τη δουλειά ικανοποιητικά. Φυσικά, αν έχετε μεγαλύτερες απαιτήσεις από το headset σας, τότε θα πρέπει να κοιτάξετε κάποια άλλη λύση. Λέγοντας αυτά, να πούμε ότι το headset είναι διαθέσιμο εδώ, στα 22,99€.