Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των reviews των προϊόντων ήχου της Havit, σήμερα θα ασχοληθούμε με το Havit H2232d Gaming Headset. Πρόκειται για ένα ακόμα οικονομικό headset, που φέρει κάποιες διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα που καλύψαμε και ως εκ τούτου αξίζει να του ρίξουμε μια πιο λεπτομερή ματιά.

Αρχικά από άποψης εμφάνισης, το Havit H2232d Gaming Headset διαφέρει αρκετά από τα headsets της εταιρείας. Αυτά που είδαμε στο περασμένο διάστημα λίγο πολύ είχαν παρόμοια εμφάνιση και αναβαθμίσεις στα χαρακτηριστικά τους, ανάλογα με το τιμολογιακό εύρος στο οποίο κατατάσσονται. Από άποψης εμφάνισης, το headset για το οποίο μιλάμε μπερδεύει. Το λέω αυτό διότι είναι δύσκολο να καταλάβεις από την εμφάνισή του και μόνο πόσο περίπου μπορεί να κοστίζει. Από τη μια διαθέτει ένα σχεδιασμό που ίσως παραπέμπει σε ένα κάπως πιο ακριβό προϊόν, με sleeve στο καλώδιο και μικρόφωνο που φαίνεται να είναι μεταλλικό. Εν τέλει, όμως, πρόκειται για ένα πλαστικό headset, που μοιάζει πολύ εύθραυστο, ενώ το μικρόφωνο είναι πλαστικό και έχει απλά το σχέδιο του υλικού που θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε πως έχει.

Από άποψης εργονομίας, τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά. Το headset ρυθμίζεται με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή με συρόμενα μέλη. Αυτό δημιουργεί ένα βασικό πρόβλημα βέβαια. Καθώς το headset είναι πλαστικό εξ ολοκλήρου, η ανθεκτικότητά του τίθεται εν αμφιβόλω με αυτόν το μηχανισμό. Το μικρόφωνο είναι μεν εύκαμπτο, αλλά δεν προσφέρει πολλές δυνατότητες λόγω έντασης και κάπως έτσι, στον τομέα της εργονομίας το προϊόν μας δεν παίρνει και τον καλύτερο βαθμό.

Havit H2232d

Φυσικά, το σημαντικότερο κομμάτι παραμένει αυτό του ήχου όταν μιλάμε για τέτοια προϊόντα και συνεπώς αυτό θα αναλύσουμε τώρα. Παρότι δεν είχα μεγάλες απαιτήσεις, μπορώ να πω πως σε αυτόν τον τομέα, τα ακουστικά ανταποκρίνονται ικανοποιητικά. Ο ήχος είναι καθαρός και τα μπάσα είναι σίγουρα παρόντα. Έχω την αίσθηση ότι ο ήχος είναι πιο δυνατός από αυτό που είδαμε σε αντίστοιχα προϊόντα της εταιρείας στο παρελθόν, χωρίς να χάνει από την καθαρότητα που είχε. Αυτό αν μη τι άλλο μόνο ως θετικό μπορεί να προσμετρηθεί, αφού τα καθιστά ικανοποιητικά για παιχνίδια που απαιτούν υψηλή ένταση και ευκρίνεια ήχου, όπως το Warzone και γενικότερα shooters και ατμοσφαιρικά horrors, ενώ και για μουσική δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι άσχημα.

Το μικρόφωνο από τη μεριά του δεν προσφέρει κάτι νέο, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα αρνητικό. Ο ήχος του είναι καθαρός και σχετικά ικανοποιητικός από άποψης έντασης, αλλά ως εκεί. Αν δε βρίσκεται στην κατάλληλη θέση δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρό και η ευκαμψία του είναι μέτρια, γεγονός που δε δίνει μεγάλη ευελιξία στη χρήση του. Ωστόσο, κάνει τη δουλειά του, αρκεί φυσικά να μην έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις από αυτό.

Συνολικά, το Havit H2232d Gaming Headset προσφέρει μια εμπειρία με θετικά και αρνητικά. Από τη μια δε φαίνεται πως πρόκειται για το πιο ανθεκτικό headset που θα βρείτε, ενώ από την άλλη ο ήχος που προσφέρουν είναι αρκετά τίμιος σε σχέση και με την τιμή τους. Ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχετε από το headset σας, μπορείτε να μείνετε ικανοποιημένοι από αυτά, αλλά παράλληλα ενδεχομένως να μην είναι σε κατάλληλα για εσάς σε καμία περίπτωση. Μπορείτε να τα βρείτε στα 10,40€, πατώντας εδώ.