Η οθόνη Philips 242B1G είναι μια εξαιρετική επιλογή από την γκάμα οθονών της Philips, για αυτούς που θέλουν να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους αλλά και να συνεισφέρουν στην μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας των συσκευών.

Εξοπλισμένη με τεχνολογίες που βοηθούν τόσο τον άνθρωπο όσο και την ίδια την οθόνη, η Philips 242B1G έρχεται με τιμή περί τα 209€ στην ελληνική αγορά. Όπως φανερώνει και το όνομά της, η οθόνη είναι στις 24 ίντσες ενώ η ανάλυσή της στα 1920×1080 pixels. Ο ρυθμός ανανέωσής της είναι ελαφρώς πάνω από το σύνηθες, δηλαδή φτάνει τα 75Hz, πράγμα που θα κάνει πιο ομαλή την κίνηση.

Philips 242B1G

Η βάση της οθόνη είναι τετράγωνη, σε μίνιμαλ ύφος χωρίς πολλά στοιχεία. Είναι αρκετά στιβαρή και βαριά, γεγονός που προσμετράται στα θετικά της οθόνης. Ασφαλώς, όπως κάθε σύγχρονη οθόνη, στο κάτω μέρος της βάσης έχουμε την ανάλογη εγκοπή για να περνάνε τα καλώδια από μέσα και να μην εμποδίζουν επάνω στο γραφείο. Η συναρμολόγηση της βάσης είναι απλή, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες υποδοχές που τοποθετείται η οθόνη πάνω σε αυτή και στο τέλος “κλειδώνει” με ένα clip.

Στην μπροστινή μεριά της οθόνης, έχουμε το λογότυπο της Philips στο κέντρο, ενώ στην δεξιά μεριά ως συνήθως θα βρούμε τα πλήκτρα πλοήγησης στο μενού. Το μενού είναι αρκετά απλό, ενώ προσφέρει και ρυθμίσεις στα Ελληνικά, πράγμα που εντάσσεται επίσης στα θετικά της.

Το panel της Philips 242B1G είναι IPS, με 93 PPI πυκνότητα στα pixels και 250cd/m² φωτεινότητα. Ασφαλώς, τα χαρακτηριστικά αυτά δεν ανταγωνίζονται οθόνες gaming, ωστόσο για δουλειές γραφείου και άριστη παραγωγικότητα η οθόνη καλύπτει όλες τις ανάγκες. Στο δυναμικό της, προστίθενται επίσης 2 ηχεία 2W, χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ωστόσο προσφέρουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα στον ήχο.

Επιπλέον, στο μπροστά μέρος της οθόνης, δίπλα από το λογότυπο της Philips θα βρούμε έναν αισθητήρα PowerSensor. Πρόκειται για έναν ενσωματωμένο “αισθητήρας ανθρώπων”, ο οποίος μεταδίδει και λαμβάνει αβλαβή σήματα υπερύθρων προκειμένου να καθορίσει εάν ο χρήστης είναι παρών. Όταν ο χρήστης απομακρύνεται από το χώρο, ο αισθητήρας μειώνει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης, περιορίζοντας το κόστος κατανάλωσης ενέργειας έως και 80% και επιμηκύνοντας τη διάρκεια ζωής της οθόνης.

Philips 242B1G

Στα της συνδεσμολογίας, η Philips 242B1G έρχεται με τα απολύτως βασικά, αφού προσφέρει μια θύρα για κάθε περίπτωση και τίποτα παραπάνω. Πιο αναλυτικά, έχουμε μια θύρα VGA, μια θύρα DVI-D, μια θύρα, DisplayPort 1.2 και μια θύρα HDMI 1.4. Αντίστοιχα, υπάρχουν και οι θύρες Jack 3.5mm για τον ήχο, ενώ θα βρούμε και συνολικά 4 USB 3.2 υποδοχές για ταχεία φόρτιση συσκευών.

Περισσότερα για την οθόνη της Philips θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.