Εδώ και έναν μήνα έχω στα χέρια μου το Xiaomi Mi A2 και πιο συγκεκριμένα την έκδοση με τα 4GB RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο. Ήμουν κάτοχος του Mi A1, οπότε ήξερα πάνω κάτω τι να περιμένω. Η Google έχει αναλάβει την ανάπτυξη του λογισμικού της συσκευής, ενημερώνοντας την με security patches και σημαντικά updates πολύ πιο νωρίς από τις άλλες. Μπορείτε να δείτε το βίντεο που έφτιαξα για το Mi A2 εδώ:

Το Xiaomi Mi A2 μπορείτε να το βρείτε μέσω του Gearbest.com στην προνομιακή τιμή των 185€ ενώ την lite έκδοσή του στα 150€.

Αγόρασέ το εδώ

Αυτό που με είχε απογοητεύσει στο προηγούμενο μοντέλο ήταν η κάμερα του, πράγμα που έχει βελτιωθεί σημαντικά στην νέα συσκευή.

Xiaomi Mi A2 vs Xiaomi Mi A1

Η μπαταρία κρατάει αρκετά καλά, γύρω στις 5 ώρες screentime και φορτίζει πλήρως σε λιγότερο από 2 ώρες. Με έναν quickcharge 3 φορτιστή θα φορτίζει ακόμα πιο γρήγορα.

Επειδή έχει μεταλλικό σώμα του λείπουν αρκετά χαρακτηριστικά όπως το NFC και η ασύρματη φόρτιση αλλά όπως και να έχει μιλάμε για ένα κινητό των 150€. Πιο αισθητή είναι η απουσία της θέσης για MicroSD. Το A2 υποστηρίζει μόνο 2 nano-sim και δεν ήταν υβριδικό σαν το A1 το οποίο υποστήριζε 1 nano-sim + 1 nano-sim ή MicroSD. Αισθητή διότι όταν γεμίζει ο αποθηκευτικός χώρος η συσκευή αρχίζει να δυσλειτουργεί, αρκετά.

Η οθόνη του είναι ανάλυσης 2160x1080px με aspect ratio 18:9. Και ναι, το notch απουσιάζει από την συσκευή κρατώντας τον παλιό κλασσικό σχεδιασμό. Φυσικά κουμπιά πλοήγησης δεν υπάρχουν διότι έχουν αντικατασταθεί από ψηφιακά κουμπιά μέσα στην οθόνη.

Το πιο σημαντικό είναι η παρουσία του Android Pie σε αυτή την συσκευή. Έχει νέα χαρακτηριστικά όπως Adpative Screen, Adaptive Battery και τα νέα gestures.

Πιστεύω πως ο λόγος που αρέσει πολύ αυτό το smartphone είναι ότι το λογισμικό του θυμίζει μια πολύ πιο ακριβή συσκευή όπως το Pixel 3. Στα 150€ δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη επιλογή από το Xiaomi Mi A2. Αλλά, υπάρχει και η Lite έκδοση του A2 η οποία δεν είναι και τόσο lite διότι έχει μεγαλύτερη οθόνη (και notch), μεγαλύτερη μπαταρία και headphone jack.