Από την έναρξή της η OnePlus είναι μία από τις πιο αγαπητές εταιρείες μεταξύ των χρηστών του Android. Η ταχεία ανάπτυξή της ήταν αποτέλεσμα του feedback που έδωσαν οι φαν της εταιρείας και κυριολεκτικά διαμορφώθηκε με την πάροδο του χρόνου για να παράγει τηλέφωνα που ήθελαν να αγοράσουν ακόμα περισσότεροι καταναλωτές.

OnePlus 7 Pro

Το OnePlus 7 Pro είναι η πρώτη συσκευή από την εταιρεία που έχει εισέλθει πραγματικά στον υπέρ-premium χώρο. Είναι μεγαλύτερη, ταχύτερη και ακριβότερη από οποιαδήποτε συσκευή OnePlus πριν από αυτήν. Η εταιρεία ακούει καθαρά την γνώμη των χρηστών γύρω από το σχεδιασμό αυτού του τηλεφώνου, αλλά πρόσθεσε επίσης χαρακτηριστικά που ήρθαν για να ανταγωνιστούν άμεσα τη Samsung και την Huawei και αυτό έχει αντίκτυπο στην τιμή.

Η OnePlus έγινε γνωστή κυκλοφορώντας flagship killers συσκευές, απόλυτες value for money συσκευές. Τώρα επανέρχεται με ένα flagship, που οι ανταγωνιστές της θέλουν να “σκοτώσουν”.

Ας ξεκινήσουμε από αυτό που η OnePlus έχει επικεντρωθεί στο νέο της τηλέφωνο, την οθόνη. Υπάρχει περισσότερη οθόνη και περισσότερη ρευστότητα εδώ από σχεδόν οποιοδήποτε τηλέφωνο έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

OnePlus 7 Pro

Το OnePlus 7 Pro είναι το πρώτο αληθινά all screen τηλέφωνο που απευθύνεται σε τεράστιο αγοραστικό κοινό, δεν υπάρχει εγκοπή και δεν υπάρχουν οπές. Η νέα της pop-up μπροστινή κάμερα δεν στερεί ούτε ένα χιλιοστό από την οθόνη και είναι μια ιδέα που έχουμε ήδη δει σε συσκευές Vivo, Oppo και Xiaomi αλλά αυτό το τηλέφωνο καλώς ή κακώς έχει παγκόσμια έλξη.

Η άψογη οθόνη 6,67 ιντσών είναι μόνο η μισή ιστορία. Η OnePlus ονομάζει την οθόνη του “Fluid AMOLED”, αναβαθμίζοντας τον ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz αντί των συνηθισμένων 60Hz. Βίωσα ομαλότερη κίνηση όταν παρακολούθησα βίντεο και έπαιξα παιχνίδια. Εκεί που θα καταλάβει πιο εύκολα ο κάθε χρήστης τη διαφορά είναι στις σελίδες απλής κύλισης όπως το Facebook, Twitter κλπ κλπ. Είναι δύσκολο να γυρίσεις πίσω στα 60Hz μετά την εμπειρία του OnePlus 7 Pro στα 90Hz πλέον κάθε τηλέφωνο θα πρέπει να έχει αυτό το χαρακτηριστικό κατά τη γνώμη μου.

Έχουμε δει στο παρελθόν το Razer Phone 2 με 120Hz και το Asus ROG Phone. Αλλά το 7 Pro προσφέρει ένα πιο ελκυστικό σχεδιασμό, έχει καλύτερες προδιαγραφές, καλύτερη κάμερα και ανώτερο λογισμικό.

OnePlus 7 Pro

Η οθόνη είναι επίσης συμβατή με HDR10 και HDR +, που σημαίνει ότι μπορεί να εμφανίσει σωστά το περιεχόμενο με περισσότερες πληροφορίες χρώματος και αντίθεσης μεταξύ καθαρού μαύρου και καθαρού λευκού. Υπηρεσίες όπως το Netflix προσθέτουν ενεργά περιεχόμενο HDR.

Το OnePlus 7 Pro έχει αναλογία διαστάσεων 19,5: 9 που εκτείνεται από πάνω προς τα κάτω, καθιστώντας οποιοδήποτε περιεχόμενο σε αυτή την οθόνη απολαυστικό. Αλλά οι υψηλές αναλογίες του δεν σημαίνουν ότι δεν είναι ιδανικές για όσους αναζητούν μικρότερο τηλέφωνο.

Ο σχεδιασμός OnePlus 7 Pro είναι σχεδόν οτιδήποτε θέλετε από ένα smartphone το 2019. Μοιάζει με μια ελαφρώς ψηλότερη έκδοση του Galaxy S10 Plus χωρίς την οπή στην οθόνη.

Έχει το ίδιο λεπτό περίγραμμα, τις ίδιες καμπύλες άκρες ελαφρώς πιο ομαλές και την ίδια γυάλινη κατασκευή με τις κωνικές άκρες να φτάνουν σε ένα λεπτό σημείο, καθιστώντας εύκολο το πιάσιμο και ωραία αίσθηση στο χέρι. Η OnePlus έχει συμπεριλάβει μια πλαστική διάφανη θήκη καθώς και προ εγκατεστημένο screen protector για την προστασία της συσκευής out of the box.

OnePlus 7 Pro

Τα χρώματα του OnePlus 7 Pro που έχω στα χέρια μου το ελκυστικό Gradient Nebula Blue με ματ φινίρισμα ,η επιλογή του χρώματος, εξαρτάται από τον συνδυασμό αποθήκευσης / μνήμης RAM που επιλέγετε.

Ο διακόπτης ρύθμισης των προφίλ κάνει την εμφάνιση του και σε αυτή τη συσκευή της OnePlus και εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά βολικός και χρήσιμος όπως και σε όλες τις προηγούμενες συσκευές. Δεν υπάρχει επίσης κανένα κουμπί ψηφιακού βοηθού για να κάνετε λάθος καθώς ψάχνετε το πλήκτρο αύξησης της έντασης στην αριστερή πλευρά. Το OnePlus συντηρεί μια συντόμευση Google Assistant στην οθόνη στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης κλειδώματος και αυτό είναι καλό για εμάς.

Αυτό που δεν διαθέτει το OnePlus 7 Pro είναι μια θύρα ακουστικών 3,5 χιλιοστών, ασύρματη φόρτιση και μια υποδοχή κάρτας microSD. Επίσης δεν έχει επίσημη πιστοποίηση IP για ανθεκτικότητα στο νερό, αν και το σκεπτικό πίσω από αυτό είναι ότι αυτός είναι απλώς ένας τρόπος για να εξοικονομήσει χρήματα η εταιρεία και στην πραγματικότητα η συσκευή είναι αδιάβροχη. Αυτές οι παραλείψεις είναι είτε μεγάλη υπόθεση για εσάς, είτε δεν είναι, αν και πιστεύω ότι οι επιλογές εσωτερικής αποθήκευσης είναι αρκετά γενναιόδωρες για τους περισσότερους χρήστες και αν δεν σας αρκεί υπάρχουν πάντα λύσεις για cloud storage.

OnePlus 7 Pro

Το OnePlus 7 Pro επιτυγχάνει να έχει αψεγάδιαστη οθόνη, κρύβοντας την selfie κάμερα στην κορυφή της συσκευής με έναν αναδυόμενο μηχανισμό. Ο μηχανισμός είναι αρκετά σιωπηλός και γρήγορος και μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ακόμη και για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή. Η OnePlus λέει ότι χρειάζονται 0,53 δευτερόλεπτα για να βγει η κάμερα από το περίβλημα και 0,65 δευτερόλεπτα συνολικά για να αναγνωρίσει το πρόσωπό και να ξεκλειδώσει τη συσκευή. Βρήκα αυτό το μηχανισμό ξεκλειδώματος να είναι εκπληκτικά γρήγορος, ωστόσο δεν είναι το ίδιο ασφαλής με το δαχτυλικό αποτύπωμα το οποίο είναι επίσης βελτιωμένο και είναι το ταχύτερο στην αγορά, μιλώντας πάντα για αισθητήρες κάτω από την οθόνη.

Ανησυχώ ότι η εισαγωγή νέων μηχανικών εξαρτημάτων κάνει το τηλέφωνο επιρρεπή σε κάποια βλάβη, αλλά η OnePlus υποστηρίζει ότι ο μηχανισμός αντέχει σίγουρα 300.000 φορές άνοιξε/κλείσε, νούμερο αρκετά μεγάλο αν σκεφτούμε πόσες φορές θα χρειαστούμε την selfie κάμερα μέσα στην ημέρα. Αν η συσκευή σας πέσει από τα χέρια όταν η pop-up κάμερα είναι ανοιχτή τότε υποχωρεί εντός της συσκευής ενώ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Είναι ακόμα ένα μέρος που μπορεί να σπάσει, αλλά αυτό είναι ένα καλά μελετημένο μέτρο ασφάλειας για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου.

Η ποιότητα των φωτογραφιών της pop-up κάμερας είναι πολύ καλή. Ευδοκιμεί σε καλά φωτισμένα περιβάλλοντα, εξομαλύνει την επιδερμίδα πάρα πολύ επιθετικά με χαμηλό φωτισμό και συνολικά έχει ανώτερη HDR σε σύγκριση με την μπροστινή κάμερα σε άλλα τηλέφωνα σε αυτή την τιμή.

Η OnePlus έχει υιοθετήσει τη διαμόρφωση τριών φωτογραφικών μηχανών στο πίσω μέρος του τηλεφώνου. Θα βρείτε ένα κύριο φακό, ένα ευρυγώνιο και ένα τηλεφακό με διάφορες αναλύσεις και ανοίγματα. Μετά τη χρήση παρόμοιων ρυθμίσεων σε τηλέφωνα όπως το Samsung Galaxy S10 και το Huawei P30 Pro , χαίρομαι που ο OnePlus πήγε αυτή τη διαδρομή. Η ευελιξία τριών φακών που σας προσφέρουν είναι καταπληκτική και δεν βλέπω τον εαυτό μου να επιστρέφει σε μια διάταξη δύο φακών, πόσο μάλλον ένα μόνο φακό.

Ο κύριος φακός είναι ίσως ο καλύτερος της δέσμης, με τον νέο αισθητήρα 48MP με διάφραγμα f/1.6, να λαμβάνει περισσότερο φωτισμό χάρη στο binning pixel. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο ευκρινείς, φωτεινότερες φωτογραφίες. Ο οπτικός τηλεφακός 3x προσφέρει αρκετά καλά αποτελέσματα και δεν παρατήρησα σημαντική απώλεια ποιότητας. Ο ευρύς φακός είναι αρκετά ευρύς για τις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά λειτουργεί υπέροχα για τοπία.

Σε γενικές γραμμές, μου άρεσε πραγματικά το προφίλ χρωμάτων των φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες έχουν ωραία έκθεση, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα υπερβολικά εκτεθειμένες ή υπερκορεσμένες. Το επίπεδο της ευκρίνειας φαινόταν εξαιρετικό σε καλό φως. Οι εικόνες είναι απότομες αλλά όχι πολύ αιχμηρές, και το αποτέλεσμα φαινόταν φυσικό συνολικά. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όμως η φωτογραφική μηχανή έσπασε πραγματικά και οι εικόνες δεν ήταν τόσο καλές. Σε χαμηλό φωτισμό, συχνά ενισχύει την εξομάλυνση της επιδερμίδας για να αντισταθμίσει τον θόρυβο.

Η λειτουργία Night Sight επιστρέφει για λήψεις χαμηλού φωτισμού και έχει βελτιωθεί σε σχέση με το OnePlus 6T. Αλλά θα πρέπει να τοποθετήσετε το OnePlus 7 Pro σε τρίποδο γιατί ακόμα και ένα ελαφρώς τρεμάμενο χέρι κατά τη διάρκεια της λήψης είναι αρκετό για να χαλάσει τελείως την φωτογραφία και να βγει θολή.

Εάν η OnePlus θέλει να ανταγωνιστεί με τις άλλες κορυφαίες εταιρείες στην αγορά, πρέπει πραγματικά να βελτιώσει τις επιδόσεις στο χαμηλό φωτισμό, πράγμα που αναμένουμε να βελτιωθεί με κάποιο update.

Ο τηλεφακός 8MP f / 2.4 μεταβαίνει σε ζουμ 3x και με την οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS), κάνει μια ωραία δουλειά στο να απομακρύνει τα μακρινά αντικείμενα χωρίς ψηφιακή παραμόρφωση. Ο εξαιρετικά ευρύς φακός 16MP f / 2.2 κάνει το αντίθετο, προσφέροντας ένα πεδίο 117 μοιρών που βρήκα ιδανικό για φωτογραφίες τοπίου.

Με το OnePlus 7 Pro έχουμε μια καλή αλλά όχι άψογη κάμερα smartphone. Η διαμόρφωση των τριπλών φακών της προσφέρει ποικιλία λήψεων, αλλά το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό της είναι το γεγονός ότι επιδιορθώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις κάμερες OnePlus του περασμένου έτους.

Όπως είναι λογικό με το ισχυρό chipset Snapdragon 855 και 12GB μνήμης RAM δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από το να έχω άριστη απόδοση σε ότι και αν κάνω. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την εκτέλεση εφαρμογών, τη λήψη παιχνιδιών και την παρακολούθηση βίντεο ταυτόχρονα ενώ δεν ζεστάθηκε αρκετά ποτέ. Βέβαια εδώ να σημειώσω ότι με την έκδοση 8GB αυτού του τηλεφώνου δεν θα δείτε αισθητή διαφορά από το μεγάλο μοντέλο. Το OnePlus 7 Pro είναι κατασκευασμένο για να είναι ένα πραγματικό τέρας απόδοσης.

Υπάρχει ακόμα ένα μυστικό όπλο στις προδιαγραφές OnePlus 7 Pro: είναι το πρώτο τηλέφωνο στον κόσμο με αποθήκευση UFS 3.0. Αυτό σημαίνει ότι έχει καλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής, οπότε ενώ το OnePlus εξακολουθεί να μην περιλαμβάνει μια υποδοχή microSD, οι ταχύτητες μεταφοράς είναι 20 φορές πιο γρήγορες από εκείνες μιας εξωτερικής κάρτας.

Το Oxygen OS συμβάλει και αυτό στην επίτευξη κορυφαίων επιδόσεων καθώς είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει σε stock Android και δεν επιβαρύνει καθόλου το τηλέφωνο. Μια νέα λειτουργία είναι η εγγραφή βίντεο οθόνης όπου μπορείτε να εγγράψετε εσωτερικό ή εξωτερικό ήχο παράλληλα ενώ και το Zen Mode είναι μια νέα λειτουργία που περιορίζει τη χρήση του τηλεφώνου σας για 20 λεπτά χωρίς ίντερνετ, ενημερώσεις και χωρίς καθόλου κοινωνικά μέσα. Μπορείτε ακόμα να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις και να τραβάτε φωτογραφίες, αλλά το θέμα είναι να δώσετε στον εαυτό σας ένα 20λεπτο ψηφιακό διάλειμμα.

Αν σε κάτι ήταν πάντα καλή η OnePlus αυτό ήταν και είναι η γρήγορη φόρτιση. Με το Warp Charge 30 φόρτισα το κινητό μου από 0% σε 34% σε μόλις 15 λεπτά! Με μια ώρα φόρτισης θα δείτε το ποσοστό της μπαταρίας λίγο πάνω από το 90%, πράγμα πολύ εντυπωσιακό. Επίσης ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του Warp Charge είναι η ικανότητά του να διατηρεί χαμηλές θερμοκρασίες του κινητού κατά τη φόρτιση.

Η μπαταριά των 4.000mAh θα βγάλει άνετα μια μέρα ή περίπου 5 ώρες “οθόνης” με μέση χρήση αλλά δεν είναι στα επίπεδα που θα ήθελα. Σε αυτό φυσικά παίζει ρόλο ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης αλλά πραγματικά με 20 λεπτά φόρτισης έχετε αρκετή ενέργεια για μια ημέρα μέσης χρήσης.

Με το 7 Pro η OnePlus απομακρύνθηκε από τις ρίζες της που την είχαμε μάθει. Ναι, παραμένει πιο φθηνή από τον ανταγωνισμό αλλά υιοθέτησε κάποιες πρακτικές που η ίδια η εταιρία στο παρελθόν ήταν αντίθετη όπως η χρέωση του αντάπτορα από type-c σε audio jack περίπου στα 8 ευρώ και η αύξηση της τιμής στην ναυαρχίδα της. Δεν είναι το καλύτερο καμερό-τηλέφωνο εκεί έξω, αλλά σίγουρα το πιο αποδοτικό τηλέφωνο όμως. Πλέον μιλάμε για πραγματικό υπέρ-premium τηλέφωνο, θέτει τον ανταγωνισμό και γίνεται case study για τους ανταγωνιστές.

Για το Review χρησιμοποίησα το μοντέλο Nebula Blue με 12GB μνήμης RAM και αποθήκευση 256GB, με έκδοση firmware Oxygen OS 9.5.4.GM21BA.

OnePlus 7 Pro