Ένα περίεργο ραδιοσήμα που έλαβε το Κινέζικο τηλεσκόπιο FAST, φέρνει τους εξωγήινους οργανισμούς ξανά στο προσκήνιο. Οι αστρονόμοι είναι σίγουροι πως το σήμα δεν είναι αποτέλεσμα παρεμβολών από αεροσκάφη ή δορυφόρους.

Το τεράστιο ραδιοτηλεσκόπιο της Κίνας ανίχνευσε για πρώτη φορά, σύμφωνα με το RT, έναν επαναλαμβανόμενο ραδιοπαλμό (FRB). Τα FRB είναι ανεξήγητα ραδιοφωνικά σήματα που προέρχονται από το διάστημα από άγνωστους πομπούς. Οι Κινέζοι αστρονόμοι παραμένουν μπερδεμένοι με την κατάσταση, μιας και κανείς δεν μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση. Οι ερευνητές επί του θέματος, δεν έχουν καταλήξει πουθενά ακόμα, μιας και δεν θέλουν να δώσουν μια βιαστική απάντηση. Οποιαδήποτε παραμετροποίηση της είδησης, ενδεχομένως να προκαλέσει αρκετό πανικό στον κόσμο.

εξωγήινους

Τα FRB σήματα εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το 2007 και είναι εξαιρετικά σπάνια, με λιγότερα από 100 να έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα. Εμφανίζονται συνήθως μόνο μία φορά, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την παρακολούθηση τους. Παραδόξως, το FRB σήμα που εντοπίστηκε από το Κινέζικο τηλεσκόπιο έχει παρατηρηθεί και πιο πριν.

Γνωστό ως FRB121102, το συγκεκριμένο ραδιοσήμα ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2012 και αργότερα επαναλήφθηκε το 2015. Το σήμα προήλθε από έναν νάνο γαλαξία, που βρίσκεται τρία δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη. Μεταξύ 30 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου, το FAST κατέγραψε δεκάδες παλμούς από το FRB. Ασφαλώς, όλη αυτή η ιστορία φαίνεται να ελκύει κάποιους να κάνουν αναφορές για εξωγήινους οργανισμούς που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το ανθρώπινο είδος.

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Ίσως πλέον, να τον λες και SysAdmin. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here