Ο γίγαντας της τεχνολογίας Microsoft ανακοίνωσε ένα θαρραλέο σχέδιο για να συμβάλει στην προστασία του πλανήτη εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή. Υπάρχουν δύο βασικά επίπεδα από την ανακοίνωση αυτή, το πρώτο από τα οποία είναι ότι η Microsoft σχεδιάζει να έχει αρνητικές εκπομπές άνθρακα έως το 2030. Μέχρι το 2050, σκοπεύει επίσης να απομακρύνει όλο τον άνθρακα που έχει δημιουργήσει ως εταιρεία από την ίδρυσή της το 1975.

Το οικολογικό πρόγραμμα της Microsoft σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις άμεσες πηγές της και από την αλυσίδα των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται για να δημιουργήσει τα διάφορα προϊόντα της. Η Microsoft δήλωσε ότι θα δημιουργήσει ένα ταμείο καινοτομίας για το κλίμα, ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και η πρόοδος σε όλα τα μέτωπα θα αναλυθεί σε μια ετήσια έκθεση περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

“Πρέπει να αρχίσουμε να αντισταθμίζουμε τις επιζήμιες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ σήμερα”, δήλωσε ο CEO της Microsoft, Satya Nadella. “Η επιστημονική συναίνεση είναι ξεκάθαρη: ο κόσμος σήμερα αντιμετωπίζει μια επείγουσα ανθρακική κρίση.” Αν δεν περιορίσουμε τις εκπομπές και οι θερμοκρασίες συνεχίσουν να ανεβαίνουν, η επιστήμη μας λέει ότι τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά.”

“Καθένας από εμάς θα πρέπει να αναλάβει δράση, και αυτό περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις. Καμία εταιρεία δεν μπορεί να λύσει μόνο αυτή τη μακροπρόθεσμη πρόκληση, αλλά ως παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, έχουμε ιδιαίτερη ευθύνη και το δικό μας ρόλο. Ανακοινώνοντας ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας.”

 

Microsoft

Οι αρνητικές τιμές άνθρακα, σημαίνει ότι μια εταιρεία απομακρύνει περισσότερο άνθρακα από ό, τι δημιουργεί κάθε χρόνο. “Ενώ είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουμε να αποφεύγουμε τις εκπομπές ρύπων, αυτές οι επενδύσεις παραμένουν σημαντικές, βλέπουμε μια οξεία ανάγκη να ξεκινήσουμε την απομάκρυνση άνθρακα από την ατμόσφαιρα.” δήλωσε η Microsoft.

Η Microsoft δήλωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη βέλτιστη διαθέσιμη επιστήμη για να λάβει αποφάσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα. Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει επίσης να θεσπίσει διάφορα μέτρα για να βοηθήσει τόσο τους προμηθευτές όσο και τους πελάτες της να γίνουν πιο ενημερωμένοι σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές, που σχετίζονται με τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Επιπλέον, η Microsoft θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως για να συνεργαστεί με πολιτικούς και άλλους οργανισμούς για να επιταχύνει τις κινήσεις μείωσης και απομάκρυνσης άνθρακα.

Τέλος, η Microsoft δήλωσε ότι θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους υπαλλήλους της να βοηθήσουν με τη φιλοδοξία της εταιρείας να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της. Η Microsoft είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον πλανήτη, καθώς έχει περίπου 150.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.

Αγαπώ το gaming και την τεχνολογία γενικότερα. Gadgetακιας μέχρι αηδίας και δεν υπάρχει κινητό που να μου ξεφύγει!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here