Τα Windows 11 είναι πιο κοντά από ποτέ, με την Microsoft να τα παρουσιάζει επίσημα σε πρόσφατο live event της. Ο αμερικάνικος κολοσσός δεν παρέλειψε να μας δείξει αρκετά από τα νέα χαρακτηριστικά του νέου του λογισμικού, ενώ έκανε αρκετές συνδέσεις με το gaming αλλά και το Android.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, προς το τέλος του 2021 θα ξεκινήσει η διανομή των Windows 11 στους απλούς καταναλωτές. Το νέο λειτουργικό είναι αρκετά αλλαγμένο, με προσοχή στην εμφάνιση, ενώ έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από το γραφικό περιβάλλον των Windows 10x που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Αυτή τη στιγμή, τα Windows 10 υποστηρίζονται από περισσότερους από 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και έτσι η Microsoft έχει “το πάνω χέρι” στην σχέση αυτή, μιας και μπορεί να προωθήσει πολύ πιο εύκολα το πιο πρόσφατο λογισμικό της σε ακόμα περισσότερες συσκευές.

Ορισμένες από τις αλλαγές που είδαμε από την εταιρεία στην παρουσίαση των Windows 11, είναι η στρογγυλεμένες γωνίες στα παράθυρα και η προσπάθεια να επιτευχθεί ένα πιο μινιμαλιστικό design. Η Microsoft έχει χρησιμοποιήσει πιο απαλά χρώματα σε όλο το λογισμικό, ενώ υπάρχουν animations και ευκολίες που δένουν αρμονικά με το όλο περιβάλλον. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να τοποθετούν το κουμπί και το μενού της Έναρξης στο κέντρο της οθόνης, ενώ υπάρχουν αλλαγές ακόμα και στο απλό πάτημα του δεξί κλικ στο ποντίκι.

Windows 11

Πέραν αυτών, θα έχουμε ένα πλήρως αναβαθμισμένο Windows Store, καθώς επίσης και νέες εφαρμογές Windows. Η Microsoft, γεμάτη περηφάνια, υποστήριξε αρκετά στην παρουσίασή της την χρήση των εφαρμογών, ενώ προς το τέλος αποκάλυψε την πλήρη σύνδεση των Android εφαρμογών με τα Windows. Κάτι τέτοιο ασφαλώς ανοίγει πολλές νέες ιδέες και λειτουργίες, ενώ σίγουρα θα δούμε πως αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί στο 100% του στο μέλλον.

Περιμένουμε το ερχόμενο διάστημα ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τα νέα Windows 11, καθώς επίσης να μάθουμε και την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Πρόσφατα μάλιστα, είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο ένα συμπιεσμένο αρχείο με μια έκδοση των Windows 11 και αρκετοί χρήστες στο διαδίκτυο έτρεξαν να τα δοκιμάσουν. Δεν προτείνουμε να κάνετε χρήση του αρχείου αυτού μιας και ο καθένας θα μπορούσε να εισάγει έναν ιό εντός αυτού, αντ’ αυτού προτείνουμε να περιμένετε την επίσημη κυκλοφορία των Windows 11.