Μέσα σε μια πληθώρα ανακοινώσεων από την Microsoft για τα Windows 11, ίσως αυτή που ξεχώρισε περισσότερο από όλες στο σημερινό live ψηφιακό event της, ήταν η δυνατότητα των Windows 11 να τρέχουν και να διαχειρίζονται Android εφαρμογές.

Μπορεί εκ πρώτης σκέψης κάποιοι να αναρωτιούνται, μα είναι κάτι που κάνουν εδώ και καιρό τα Windows 10, αλλά κάπου εδώ χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή. Δεν μιλάμε για απλές, ξεχωριστές εφαρμογές των Windows, αλλά για ακριβώς τις ίδιες εφαρμογές που τρέχει και μια Android συσκευή.

Έτσι, με την νέα αυτή λειτουργία που φέρει η Microsoft στο νέο λειτουργικό της, οι χρήστες θα μπορούν να είναι πάντα συνδεδεμένοι με τις αγαπημένες τους εφαρμογές και να χρησιμοποιούν όλες τις δυνατότητες και τις ευκολίες που προσφέρει ένας υπολογιστής. Όλες οι Android εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες μέσα από το Windows Store των Windows 11, ενώ για την σύνδεσή τους με τις Android συσκευές θα χρησιμοποιείται η Intel Bridge τεχνολογία. Μάλιστα, για να κάνει ακόμα πιο δελεαστική την χρήση τους η Microsoft, δίνει την δυνατότητα στα παράθυρα των εφαρμογών να πάρουν αρκετά μεγέθη και σχήματα, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να τις καρφιτσώσει στο πλάι ή να χωρίσει την οθόνη στην μέση με αυτές, ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία με τις εφαρμογές.

Windows 11

Η Microsoft σε συνεργασία με την Amazon, φέρνουν τις Android εφαρμογές στα νέα Windows 11. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως οι χρήστες του Amazon App Store θα μπορούν αντίστοιχα να βρουν όλες τις εφαρμογές τους και μέσω του Store της Amazon, αλλά και μέσω του Microsoft Store στον υπολογιστή τους. Για χάρη του παραδείγματος, η εταιρεία μας έδειξε πόσο ομαλά τρέχει η εφαρμογή του TikTok μέσα από τα Windows 11. Ασφαλώς όμως, αντίστοιχη εμπειρία θα αντιμετωπίσουν οι χρήστες και με εφαρμογές όπως το Snapchat, Ring, Venmo, Roomba, Yahoo! καθώς και πολλές άλλες.

Windows 11

Τα Windows 11 είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2021, ωστόσο προς το τέλος του έτους, χωρίς να έχουμε ακόμα ακριβή ημερομηνία από την Microsoft. Μπορείτε ωστόσο να δείτε τις δυνατότητες του νέου λειτουργικού πατώντας εδώ.