Σύμφωνα με νέα job listings, η Microsoft φαίνεται πως πράγματι εργάζεται σε μια τεχνολογία παρόμοια με το DLSS της Nvidia, αλλά και το FidelityFX Super Resolution. Η AI upscaling τεχνολογία της εταιρείας θα βασίζεται στο DirectX/DirectML API, γεγονός που σημαίνει ότι θα δουλεύει τόσο σε PC όσο και σε Xbox.

Οι δύο θέσεις για τις οποίες αναζητά άτομα η Microsoft είναι αυτή του Senior Software Engineer και εκείνη του Principal Software Engineer για Γραφικά. Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες στη σελίδα “Careers” στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Η πρώτη θέση εργασίας δημοσιεύθηκε στις 30 Ιουνίου περιγράφει ότι αναζητά υποψηφίους ικανούς να εισάγουν λογισμικό που θα μπορεί να ενσωματώνει machine learning αλγορίθμους για γραφικά, σε hardware. Πιθανότατα το τελευταίο αναφέρεται σε κάρτες γραφικών για κονσόλες και υπολογιστές.

Microsoft DLSSΗ άλλη θέση, αναφέρει ότι ο υποψήφιος θα εργαστεί με τεχνολογία σχετική με γραφικά, όπως το DirectX API, drivers γραφικών, Machine learning, shader compiler, PIX tooling και άλλα.

Η Microsoft μας έχει δείξει μερικά ψήγματα της δικής της τεχνολογίας που είναι ανάλογη με το DLSS και το FidelityFX Super Resolution, στο Forza Horizon 3, με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά. Αν τελικά κατορθώσει να έχει μια τεχνολογία upscaling εφάμιλλη με αυτή της Nvidia, θα πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα.