Οι απαιτήσεις της Microsoft για TPM 2.0 ώστε να μπορεί κανείς να κατεβάσει τα Windows 11 προκάλεσαν μεγάλη σύγχυση και εκνευρισμό. Φυσικά, είχε λόγους για αυτό, αφού έτσι βελτιώνεται η συνολική ασφάλεια για το λειτουργικό της σύστημα. Βέβαια, φαίνεται πως υπάρχει τρόπος να παρακάμψετε την απαίτηση αυτή.

Το κακό με τις απαιτήσεις της Microsoft είναι ότι ακόμα και ισχυρά συστήματα που βρίσκονται μια διετία πίσω δεν μπορούν να υποστηρίξουν τα Windows 11. Η ίδια η εταιρεία, όμως, αποκάλυψε πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε τα Windows 10 σας στο τελευταίο λειτουργικό, χωρίς πληροίτε την παραπάνω προϋπόθεση. Εξακολουθεί να αποτελεί προαπαιτούμενο το TPM 1.2, αλλά υποστηρίζεται από πολύ περισσότερα συστήματα.

Αρχικά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιημένο το TPM 1.2 στο BIOS. Ο πιο εύκολος τρόπος να το ελέγξετε αυτό είναι πατώντας Win+r και πληκτρολογώντας tpm.msc. Σε περίπτωση που είναι ενεργοποιημένο, όλα καλά. Σε περίπτωση που δεν είναι, δεν έχετε παρά να πατήσετε Win+r και να πληκτρολογήσετε regedit για να ανοίξετε το registry editor. Έπειτα, πηγαίνετε στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup, πατάτε δεξί κλικ στο main panel και προσθέτετε ένα νέο DWORD (32-bit) Value με όνομα AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU. Τέλος, θέτετε την τιμή του ως “1”.

Windows 11 απαιτήσεις Με αυτή τη μικρή αλλαγή, μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows 11 στον υπολογιστή σας. Αρκεί φυσικά να έχετε:

  • Επεξεργαστή: 1 GHz ή ταχύτερο με 2 ή περισσότερους πυρήνες σε συμβατό 64-bit επεξεργαστή ή (SoC).
  • Μνήμη RAM 4 GB.
  • Αποθηκευτικό χώρο τουλάχιστον 64 GB.
  • System firmware: UEFI, Secure Boot capable.

Από εκεί και πέρα, αποτελεί καθαρά δική σας επιλογή η αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό. Έχει τα υπέρ και τα κατά του σαφώς, αφού προσφέρει νέα χαρακτηριστικά, αλλά παρουσιάζει και ορισμένα προβλήματα. Θα σας συνιστούσαμε να κάνετε λίγη υπομονή. Άλλωστε, αργά ή γρήγορα όλοι θα μεταβούμε στα Windows 11. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα με την αναβάθμιση, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στα Windows 10, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.