Τα AI της Nvidia έχουν αποδείξει εδώ και καιρό πως είναι ικανά για πολύ εντυπωσιακά πράγματα. Πριν από μερικές εβδομάδες είδαμε AI να ταιριάζει αυτόματα voice lines σε 3D κινούμενα πρόσωπα. Τώρα, μαθαίνουμε πως η εταιρεία έχει στα σκαριά μια ακόμα εντυπωσιακή τεχνολογία, που σχετίζεται με εικόνες.

Ο λόγος, φυσικά, για το GauGAN, το οποίο πρωτοείδαμε πριν από μερικά χρόνια. Όταν είχε παρουσιαστεί, μετέτρεπε basic doodles σε φωτορεαλιστικές εικόνες, με το πάτημα μερικών κουμπιών. Πλέον, το GauGAN2 κυκλοφορεί και δε χρειάζεται καν να σχεδιάσει κάποιος ένα σκίτσο για να το μετατρέψει σε εικόνες τοπίων με υψηλότατη λεπτομέρεια. Ο λόγος είναι ότι πλέον μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο μόνο με κείμενο. Έχει “εκπαιδευτεί” σε 10 εκατομμύρια εικόνες και το αποτέλεσμα αλλάζει όσο περισσότερες λεπτομέρειες του παρέχει το κείμενο.

Το νέο AI της Nvidia βασίζεται στην τεχνολογία του παλιού, που μετατρέπει σκίτσα σε εικόνες, συνδυάζοντάς τη με κείμενο. Έτσι, δίνοντας απλά σχήματα και τις κατάλληλες λέξεις, αυτό μπορεί να σχεδιάσει εντυπωσιακά, ό,τι σκέφτεστε.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτήν την τεχνολογία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AI Demos της Nvidia. Διαφορετικά, αν διαθέτετε μια κάρτα γραφικών RTX, μπορείτε να πειραματιστείτε με το Nvidia Canvas, δωρεάν.

Σε ό,τι αφορά στην επιρροή που μπορεί να έχει στο χώρο του gaming η εν λόγω τεχνολογία, είναι βέβαιο πως μπορεί να μειώσει το χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη. Φυσικά, μπορεί να έχει και εφαρμογές που αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να φανταστούμε.