Όταν περιηγείστε στο κατάστημα του Steam, βλέπετε συχνά soundtracks που είναι διαθέσιμα για τα αντίστοιχα παιχνίδια τους ως DLC. Ένα βασικό μειονέκτημα του των soundtrack-DLC είναι ότι έπρεπε να αγοράσετε το παιχνίδι πριν μπορέσετε να αγοράσετε το soundtrack του.

Για τους περισσότερους αυτό ίσως δεν ήταν πρόβλημα όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι θέλουν να αγοράσουν ένα soundtrack χωρίς να έχουν παίξει το παιχνίδι. Όπως και να έχει όμως το steam θα το αλλάξει αυτό. Θα επιτρέψει την ύπαρξη soundtracks ξεχωριστά από τα σχετικά παιχνίδια τους, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία όταν πρόκειται για την αγορά τους.

Σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο της Steamworks Development, η Valve λέει ότι πριν από αυτή την αλλαγή, τα soundtracks είχαν την ιδιότητα του “DLC”, που οδήγησε σε αυτούς τους περιορισμούς. Με την ιδιότητα “soundtrack” που είναι πλέον διαθέσιμη για προγραμματιστές, πολλοί από αυτούς τους περιορισμούς εξαφανίζονται. Για παράδειγμα, μπορείτε τώρα να αγοράσετε το soundtrack ενός παιχνιδιού χωρίς να αγοράσετε πρώτα το παιχνίδι και μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη soundtracks ξεχωριστά από τα ίδια τα παιχνίδια.

steam soundtrack

Επιπλέον, οι μουσικές λίστες σας μπορούν τώρα να διαχειριστούν μέσω της βιβλιοθήκης Steam (αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι πλέον ομαδοποιημένες με τις λίστες παιχνιδιών τους) και οι developers μπορούν πλέον να πωλούν soundtracks στο Steam, ακόμη και αν τα παιχνίδια που συνδέονται με αυτά δεν είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα.

Μαζί με αυτήν την ενημερωμένη έκδοση, η Valve παρέχει επίσης υποστήριξη για τύπους αρχείων υψηλής ποιότητας. Όλα τα soundtracks θα είναι διαθέσιμα σε μορφή MP3 (βασική), αλλά για τους developers περιλαμβάνονται και μορφές όπως το FLAC και το WAV αν το επιλέξουν. Οι χρήστες θα έχουν στη συνέχεια την επιλογή να κατεβάσουν αυτούς τους τύπους αρχείων υψηλότερης ποιότητας όταν αγοράσουν το soundtrack.

Αν έχετε ήδη ένα σωρό soundtracks στο Steam, τα καλά νέα είναι ότι η Valve δίνει στους developers ένα εργαλείο για να μετατρέψουν τα υπάρχοντα soundtracks από DLC σε soundtrack.