Το Skype είναι εδώ και χρόνια μια από τις πιο γνωστές και πιο διαδεδομένες πλατφόρμες επικοινωνίας με τους γύρω μας. Η εφαρμογή της Microsoft προσφέρει κλήσεις με την δυνατότητα φωνής και βίντεο, καθώς επίσης και γραπτά μηνύματα προς τους φίλους και γνωστούς μας.

Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του Skype, τουλάχιστον για το διάστημα της καραντίνας που διανύουμε λόγω του κορονοϊού, είναι ο περιορισμός των κλήσεων σε πολύ λίγα άτομα. Κάτι τέτοιο έρχεται να αλλάξει όμως το νέο update 8.66 που κυκλοφόρησε η Microsoft, καθώς πλέον σύμφωνα με αυτό η εφαρμογή θα υποστηρίζει ομαδικές κλήσεις με έως και 100 άτομα ταυτόχρονα. Με την πανδημία που μας αναγκάζει να εργαζόμαστε εξ αποστάσεως, οι πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης είναι πια πολύ δημοφιλείς, λόγω της ανάγκης για απομακρυσμένη συνεργασία και δικτύωση.

Skype

Η πλατφόρμα Teams της εταιρείας, έχει την τη δυνατότητα να φιλοξενεί έως και 300 συμμετέχοντες, αλλά το Skype είχε περιοριστεί στους 50, μέχρι και πριν το τελευταίο update του. Βάσει αυτού, ενδεχομένως κάποιοι να έλεγαν πως η Microsoft έχει παραμελημένο το Skype εδώ και καιρό, μιας και δεν έχει δεχτεί ουσιαστικά updates, ούτε στον τρόπο λειτουργίας και τις ρυθμίσεις του, καθώς ούτε και στην ποιότητα των κλήσεων και της φωνής.

Παρ’ όλα αυτά, η νέα έκδοση 8.66, μεταξύ άλλων φέρνει και αρκετές διορθώσεις για ορισμένα προβλήματα που υπήρχαν. Κάποιες από αυτές είναι οι εξής:

  • Τα νέα μηνύματα δεν εμφανίζονται στην κορυφή των πρόσφατων μηνυμάτων
  • Οι ρυθμίσεις γλώσσας άλλαζαν αυτόματα σε Αγγλικά
  • Η αποσύνδεση σε Android πάγωνε την εφαρμογή
  • Λύθηκαν τα προβλήματα με το upload ή τη λήψη αρχείων
  • Λύθηκαν τα ζητήματα με τα αγαπημένα που εξαφανίζονται από τη λίστα επαφών στα Windows

Η εφαρμογή του Skype είναι εντελώς δωρεάν για όλους και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ. Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Windows 10, Mac OS X, Linus, αλλά και Android και iOS κινητές συσκευές.