Ένα από τα πιο σημαντικά features, ίσως και το μοναδικό, του Epic Games Store είναι τα τακτικά giveaway παιχνιδιών που κάνει και μόλις σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να δωρίζει παιχνίδια και το 2022. Θυμίζουμε πως πέρσι έδωσε τα δημοφιλές Control, Civilization VI, και το Grand Theft Auto V που συνέβαλε σε πολλά ρεκόρ χρηστών της πλατφόρμας.

Κρίνοντας από τα νούμερα που δημοσίευσε η Epic, η στρατηγική της με τα εβδομαδιαία giveaways έπιασε τόπο. Ανακοίνωσε πως η πλατφόρμα της έχει 194 εκατομμύρια χρήστες, 34 εκατομμύρια παραπάνω σε σχέση με το 2020. Η Valve δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη τα στατιστικά του Steam για το 2021 για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε τις δύο πλατφόρμες. Ωστόσο ξέρουμε πως το EGS “έπιασε” 13,2 εκατομμύρια ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες ενώ το Steam είχε 27 εκατομμύρια, οπότε η νέα πλατφόρμα έχει ακόμη δρόμο μπροστά της.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο πρόσθεσε την λειτουργία shopping cart και μένουν πολλά ακόμη χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη πλατφόρμα όπως το Steam και όχι απλά ένα launcher. Στο μέλλον η Epic έχει υποσχεθεί την προσθήκη δημόσιων προφίλ, προτεραιότητα στα downloads, αλλά και βελτιώσεις στην ταχύτητα και απόδοση.