Αποκαλύφθηκε το επόμενης γενιάς Toyota GR 86

Η Toyota υποσχέθηκε να διατηρήσει τα σπορ αυτοκίνητα ζωντανά και παραμένει πιστή στα λεγόμενά της, παρουσιάζοντας το δεύτερης γενιάς Toyota GR 86, που αποκαλύφθηκε σήμερα για πρώτη φορά ως πρωτότυπο. Το μοντέλο παραγωγής δεν αναμένεται να έχει διαφορετική εμφάνιση. Όπως και το νέο Subaru BRZ, το GR 86 είναι ένα μοντέλο που θα κυκλοφορήσει σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, Toyota και Subaru, με κανέναν τρόπο δεν προσπαθούν να κρύψουν τις ομοιότητες των αυτοκινήτων τους. Η πλειοψηφία των προδιαγραφών του GR 86 είναι ήδη γνωστή, χάρη στην αποκάλυψη του BRZ τον περασμένο Νοέμβριο. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας Boxer 2,4 λίτρων ονομαστικής ισχύος 231 ίππων και 250Nm ροπής. Η μόνη διαφορά είναι ότι το BRZ έχει 228 ίππους. Η μικρή αυτή διαφορά των 3 ίππων θα μπορούσε να είναι μια διαφορά μεταξύ της ιαπωνικής και αμερικανικής έκδοσης. Ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή ένα προαιρετικό εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο συνδυάζονται με τον κινητήρα στέλνοντας την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, χρησιμοποιώντας παράλληλα την νέα επιλογή οδηγικού προφίλ, sport mode.

Η Toyota ισχυρίζεται ότι το 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε 6,3 δευτερόλεπτα, αρκετά γρηγορότερα από τα 7,4 δευτερόλεπτα της πρώτης γενιάς, καθώς οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρείας αύξησαν περαιτέρω τις δυνατότητες του κινητήρα. Από άποψη μεγέθους, το νέο GR 86 έχει σχεδόν πανομοιότυπες διαστάσεις με τον προκάτοχό του, κάτι το οποίο βοηθά στη διατήρηση του χαμηλού κέντρου βάρους, το οποίο ανέρχεται σε μόλις 1269 κιλά, ενώ το νέο BRZ εκτιμήθηκε προηγουμένως ότι ζυγίζει λίγο λιγότερο από 1315 κιλά. Επιπλέον βελτιώσεις έγιναν στο αμάξωμα και τη στρεπτική ακαμψία του για καλύτερο χειρισμό και μεγαλύτερη σταθερότητα στο τιμόνι.

Toyota GR 86

Στο εσωτερικό, η διάταξη και ο σχεδιασμός 2 + 2 είναι επίσης σχεδόν πανομοιότυπες με εκείνο του Subaru, από τους διακόπτες έως τον οριζόντια διατεταγμένο πίνακα οργάνων. Μια οθόνη TFT 7 ιντσών έχει ένα μοναδικό γραφικό εκκίνησης του συστήματος εμπνευσμένο από τις κινήσεις των εμβόλων του κινητήρα. Επίσης, όπως το BRZ, τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων χρησιμοποιούν την τεχνολογία Subaru’s EyeSight Driver-Assist Technology. Η Toyota λέει ότι το GR 86 θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το επόμενο φθινόπωρο.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Το Days Gone έρχεται επιτέλους σε υπολογιστή

Το νέο επταθέσιο Volkswagen ID.6 είναι διαθέσιμο, αλλά μόνο στη Κίνα

Αποκαλύφθηκε ο αρχικός τίτλος του Batman v Superman

FIND US ON

6,343Fans
727Followers
298Followers
1,910Subscribers