Sorpassο: Το δεύτερο supercar της ιταλικής FV Frangivento

Η ιταλική εταιρεία FV Frangivento αποκάλυψε το Sorpasso, ένα supercar που ακολουθεί το Asfane hypercar της εταιρείας το 2019. Το Sorpasso διατίθεται σε δύο μορφές: Stradale και GTXX. Και οι δύο τροφοδοτούνται από κινητήρα V10 602 ίππων και προσφέρουν τετρακίνηση, αλλά ο τελευταίος προσθέτει έναν υπερσυμπιεστή που φέρνει ισχύ έως 799 ίππους. Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ίνες άνθρακα και έχοντας βάρος 1.300 κιλών, το GTXX μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και0-200 χλμ/ώρα σε 9,3 δευτερόλεπτα καθ ‘οδόν προς μια τελική ταχύτητα 345 χλμ/ώρα.

Το Stradale έρχεται σε χρώμα Hermes Gray, ενώ το GTXX υιοθετεί δίχρωμο φινίρισμα. Το GTXX δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά η FV Frangivento λέει ότι θα έχει μία πιο επιθετική εμφάνιση με πιο εξελιγμένη αεροδυναμική και μία μεγάλη πίσω πτέρυγα. Το εσωτερικό έχει επίσης μείνει κρυφό, αλλά η εταιρεία λέει ότι θα έχει σπορ, μινιμαλιστικό σχεδιασμό με δέρμα και Alcantara.

FV Frangivento Sorpasso supercar

Ισχυρίζεται επίσης ότι το Sorpasso θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα διαθέτει Avatar Driving Assistant. Η εταιρεία το αποκαλεί “έξυπνο συν-οδηγό” με προσαρμόσιμα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που μπορούν να ανταποκριθούν σε φωνητικές εντολές. Η FV Frangivento προσφέρει επίσης δύο προγράμματα σχεδίασης, το Sviluppo και το Ego, στα οποίο οι πελάτες συνεργάζονται απευθείας με στιλίστα για να δημιουργήσουν τα δικά τους προσαρμοσμένα αυτοκίνητα σε διάρκεια 30 ημερών.

Εάν το επιλέξουν, οι αγοραστές θα μπορούν να αντικαταστήσουν το XX στην έκδοση GTXX με τον δικό τους αριθμό για να κάνουν το αυτοκίνητο εντελώς μοναδικό. “Το σχεδιάσαμε μαζί με τους πρώτους πελάτες μας, που είναι διάσημες αθλητικές προσωπικότητες και συλλέκτες, ακριβώς για την ανάγκη να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους ήδη από την προκαταρκτική φάση σχεδιασμού”, δήλωσε ο Giorgio Pirolo, συνιδρυτής και διευθυντής τέχνης της FV Frangivento.

FV Frangivento Sorpasso supercar

Ο συνιδρυτής και τεχνικός και εμπορικός διευθυντής Paolo Mancini πρόσθεσε: “Το Sorpasso είναι ένα supercar που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Ιταλία με τη βοήθεια 15 προμηθευτών εταιρειών. Η διαδικασία σχεδιασμού του Sorpasso ξεκινά από την εμπειρία που αποκτήθηκε με το Asfanè, το οποίο μας επιτρέπει να παράγουμε το αυτοκίνητο μέσα σε λίγους μήνες. Στην πραγματικότητα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε το αυτοκίνητο στον τελικό πελάτη σε μόλις 150 ημέρες από την επιβεβαίωση της παραγγελίας”.

Οι τιμές για το Sorpasso δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά οι προπαραγγελίες είναι ανοιχτές. Η FV Frangivento λέει ότι τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν σε πελάτες στο Μονακό και στα Η.Α.Ε. τον Ιούλιο.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Κινηματογράφος: Το 2022 αναμένεται να φέρει πολλά κέρδη

Μετά από 31 ημέρες streaming, ο Ludwig έσπασε το ρεκόρ του Ninja

Olivia Colman: Θα πρωταγωνιστήσει στο Empire of Light του Sam Mendes

FIND US ON