Ένα αγωνιστικό Nissan GT-R που είναι νόμιμο σε δημόσιους δρόμους

Ένας από τους trend όρους της αυτοκίνησης είναι το «αγωνιστικό αυτοκίνητο δρόμου», και είναι αυτό που χαρακτηρίζει στο έπακρο το νέο JRM GT23. Βασίζεται σε ένα Nissan GT-R, το οποίο πήρε η JRM, βρετανική βιομηχανία αγωνιστικών αυτοκινήτων, και το μετέτρεψε σε ένα τέρας 650 ίππων. Η JRM έχει δημιουργήσει αρκετά αγωνιστικά GT-R τη τελευταία δεκαετία και τώρα αποκάλυψε και μία νόμιμη για δημόσιους δρόμους, έκδοση. Μόνο 23 κομμάτια θα κατασκευαστούν, το καθένα θα κοστίζει 380.000 λίρες και θα έρχεται με δυνατότητα προσαρμόσιμου εσωτερικού εξοπλισμού.

Το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινήτου έχει αντικατασταθεί από πάνελ ινών άνθρακα και η βρετανική εταιρεία λέει ότι το GT23 θα είναι περίπου 500 κιλά ελαφρύτερο από ένα τυπικό Nissan GT-R, φορώντας παράλληλα έναν αρκετά ογκώδη μπροστινό διαχύτη και μία αντικειμενικά μεγάλη πίσω αεροτομή.

Nissan GT23

Ο κινητήρας 3,8 λίτρων έχει υποβληθεί σε εκτεταμένες αναβαθμίσεις. Υπάρχουν νέα έμβολα, ενημερωμένοι εκκεντροφόροι άξονες και νέα turbos. O κινητήρας έχει ακόμη μετακινηθεί προς τα πίσω, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να θεωρείται πλέον καθαρόαιμο mid-engine. Η ισχύς κυμαίνεται στους 650 ίππους και το μότο της εταιρείας είναι πως προορίζεται για την απόλυτη οδηγική εμπειρία και όχι για ένα τέρας 1000 ίππων.

Το GT23 διαθέτει ένα νέο σύστημα πέδησης με μπροστινές δαγκάνες έξι δοχείων και τεράστιους δίσκους 380 χιλιοστών, αν και είναι από χάλυβα όχι κεραμικά. Ένα νέο εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων έχει τοποθετηθεί, μαζί με εντελώς νέα συστήματα καλωδίων και ECU. Η JRM έχει επίσης επανασχεδιάσει ολόκληρο το σύστημα ψύξης. Φαίνεται επίσης ότι το σύστημα ανάρτησης του GT-R GT3 δεν ήταν αρκετά καλό, οπότε το GT23 έχει μια καλά επεξεργασμένη ρύθμιση.

Nissan GT23

Οι τροχοί 18 ιντσών διατίθενται για χρήση σε πίστα και οι τροχοί ινών άνθρακα 20 ιντσών είναι σχεδιασμένοι για χρήση σε δρόμο. Το ταμπλό και το σύστημα infotainment του Nissan GTR αντικαθίσταται από μια οθόνη πληροφοριών εμπνευσμένη από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και διατίθεται ένα αφαιρούμενο τιμόνι. Οι ίνες άνθρακα και το δέρμα Alcantara χρησιμοποιούνται εκτενώς και μπορείτε να επιλέξετε έναν ξεχωριστό εσωτερικό σχεδιασμό χρώματος. Κάθε ένας από τους 23 αγοραστές θα έχει προσωπικά τοποθετημένα καθίσματα ανάλογα με τη διάπλαση του σώματός του για να εξασφαλίσει την τέλεια θέση οδήγησης.

Μοιάζει με το GT-R, αλλά το επίπεδο μηχανικής επέμβασης σημαίνει ότι λίγα από τα χαρακτηριστικά του τυπικού Νissan μεταφέρονται στο GT23. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο εκτεταμένες είναι οι αναβαθμίσεις, η τιμή των 380.000£ φαίνεται στην πραγματικότητα πολύ καλή.

Nissan GT23

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Η Ubisoft θα κάνει νέες παρουσιάσεις στην E3

Mads Mikkelsen: Στην ταινία δράσης Riders of Justice

The Last of Us: Προστέθηκε και ο “Tommy” στο cast της σειράς

FIND US ON