Τα 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη αυτονομία

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία μπαταριών EV επιταχύνουν ακόμη πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα στα οποία είναι εξοπλισμένα. Πιο ισχυρά και αποδοτικά κελιά ιόντων λιθίου επιτρέπουν στους κατασκευαστές να προσφέρουν τεράστιες αναβαθμίσεις στην απόδοση και στην αυτονομία. Ακόμα και μερικά από τα μικρότερα ηλεκτρικά σούπερ μίνι μπορούν να ξεπεράσουν τα 350 χιλιόμετρα μεταξύ δύο φορτίσεων. Ωστόσο, υπάρχουν αυτοκίνητα που πήγαν το παιχνίδι της αυτονομίας ακόμη παραπέρα. Παρακάτω παρουσιάζουμε τα δέκα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς που προσφέρουν τα περισσότερα χιλιόμετρα αυτονομίας.

10. Porsche Taycan 4S

Porsche Taycan 4s

Η Porsche Taycan δεν είναι μόνο ένα από τα γρηγορότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μπορείτε να αγοράσετε, αλλά και ένα όχημα που θα θα διανύσει πολλά χιλιόμετρα με ένα γέμισμα. Διαθέτοντας την προαιρετική αναβάθμιση των 93kWh Performance Battery Plus, η αμιγώς ηλεκτρική Porsche μπορεί να ταξιδέψει έως και 463 χιλιόμετρα. Ακόμα καλύτερα, η αναβαθμισμένη μπαταρία δέχεται επίσης και την ταχύτερη φόρτιση των 270kW, με την οποία η αυτονομία του αυτοκινήτου φτάνει στο 80 τοις εκατό σε μόλις 22 λεπτά. Και φυσικά εξακολουθεί να είναι μια Porsche, οπότε παρέχει την ευελιξία ενός αυτοκινήτου που θα κάνει το σπριντ των 0-100 χλμ/ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα.

9. Polestar 2

Polestar 2

Σχεδιασμένο από την Volvo, το Polestar 2 είναι μια εντυπωσιακή πρώτη προσπάθεια από τη σουηδική πρωτοπόρο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Συνδυάζοντας το στιβαρό SUV σχεδιασμό με μια πινελιά coupe αμαξώματος, το Polestar 2 προσφέρει μία υπέροχη αίσθηση οδήγησης. Οι δίδυμοι ηλεκτρικοί κινητήρες και ο σύνθετος χειρισμός τους ανάλογα με το προφίλ οδήγησης κάνει τον οδηγό να αισθάνεται ελαφρύτερο το όχημα στα πόδια του από ό,τι θα περίμενε κανείς από το μεγάλο βάρος των 2.123 κιλών, ενώ η μπαταρία των 78kWh επιτρέπει την εντυπωσιακή εμβέλεια των 470 χιλιομέτρων.

8. Jaguar i-Pace

Jaguar i-Pace

Μια πολύ λεπτή ανανέωση στα μέσα της ζωής του, βοήθησε το Jaguar i-Pace του 2021 να διατηρηθεί σε μία διαμάχη ενάντια σε ένα πλήθος νεότερων αντιπάλων. Οι μεγαλύτερες αλλαγές περιορίζονται σε μία νέα επιλογή γρήγορης φόρτισης και σε μερικά νέα χρώματα εξωτερικού χώρου. Το υπόλοιπο αυτοκίνητο ουσιαστικά έχει παραμείνει ανέγγιχτο, πράγμα που σημαίνει ότι καταφέρνει να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή εμβέλεια 470 χιλιομέτρων από την μπαταρία των 90kWh.

7. Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric

Η Hyundai βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας EV για πάνω από μια δεκαετία τώρα, και το Kona Electric είναι η απόδειξη ότι η σκληρή δουλειά έχει αποδώσει. Εξοπλισμένο με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 64kWh, το κορεατικό συμπαγές crossover μπορεί να προσφέρει μια απόσταση 482 χιλιομέτρων με μία φόρτιση. Σίγουρα, δεν είναι το πιο συναρπαστικό να οδηγείτε ένα ασφαλές και προβλέψιμο αυτοκίνητο, αλλά ο κινητήρας των 201 ίππων προσφέρει πολύ ζωντανή επιτάχυνση, ενώ μια τιμή λίγο πάνω από 36.000 ευρώ το καθιστά από τα πιο προσιτά αυτοκίνητα σε αυτήν τη λίστα.

6. Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV

Βασιζόμενο στην προσαρμόσιμη αρχιτεκτονική MEB EV της VW, το Enyaq iV πρόκειται να είναι ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα του 2021. Η ανάμειξη του μοντέρνου στυλ SUV με την τυπική πρακτικότητα της Skoda (καθώς διατίθεται χώρος αποσκευών 585 λίτρων) και μια τυπικά ελκυστική τιμή, το τσεχικό όχημα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ενός οικογενειακού εξηλεκτρισμένου αυτοκινήτου. Το βασικό μοντέλο, όταν είναι εξοπλισμένο με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 80kWh (υπάρχει επίσης μια επιλογή στα 60kWh), το 201 ίππων Enyaq iV έχει μέγιστη αυτονομία στα 508 χιλιόμετρα.

5. Volkswagen ID3

Volkswagen ID.3

Αναμφισβήτητα κανένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν προκάλεσε τόσο μεγάλες συζητήσεις όπως το Volkswagen ID.3. Ενώ το Nissan Leaf το κέρδισε ως τo καλύτερο οικογενειακό EV, το ID.3 είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό ηλεκτρικό της χρονιάς. Το μινιμαλιστικό εσωτερικό του αποδεικνύεται φωτεινό και ευάερο, ενώ η οδηγική εμπειρία είναι συνθετική και αδιάκριτη. Σημαντικότερο στοιχείο του η υψηλής χωρητικότητας μπαταρία των 82kWh που προσδίδει αυτονομία της τάξης των 540 χιλιομέτρων.

4. 

Tesla Model X

Με τη μεγάλη μπαταρία των 100kWh, δεν προκαλεί έκπληξη πως το Model X της Tesla μπορεί να κάνει μεγαλύτερες αποστάσεις από τα περισσότερα EV που κυκλοφορούν στην αγορά. Στην πραγματικότητα, δεδομένου του τεράστιου μεγέθους των μπαταριών, θα μπορούσατε να πείτε ότι τα 560 χιλιόμετρα μεταξύ δύο φορτίσεων είναι στην πραγματικότητα λίγο απογοητευτικό νούμερο. Ωστόσο το Model X είναι τετρακίνητο και μπορεί να μεταφέρει επτά ενήλικες κάνοντας το 0-100 χλμ/ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα. Με λίγα περισσότερα χρήματα και 13 λιγότερα χιλιόμετρα αυτονομίας, η έκδοση Performance θα ρίξει την επιτάχυνση στα 2,6 δευτερόλεπτα.

3. Tesla Model 3

Tesla Model 3

Είναι το EV με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, αλλά αυτό δεν αρκεί για το Model 3 να βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας, αν και είναι κοντά. Το πιο προσιτό μοντέλο του Elon Musk υπήρξε μια απαράμιλλη επιτυχία με ένα μείγμα της τεχνολογίας, της καθημερινής ευχρηστότητας και των εκπληκτικών επιδόσεων να οδηγούν σε απίστευτα πετυχημένες πωλήσεις. Υπάρχουν πολλές εκδόσεις για να διαλέξετε, αλλά αν θέλετε τη μέγιστη αυτονομία, τότε θα χρειαστείτε την έκδοση Long Range Plus, η οποία χρησιμοποιεί μια μπαταρία 82kWh για να αγγίξει τα 580 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

2. Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

Παρ’ όλο που υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι το να το ονομάζεις Mustang είναι ιεροσυλία, το Mach-E είναι στην πραγματικότητα μια άξια προσθήκη στο πάνθεον του αμερικανικού brand. Tο τετρακίνητο μοντέλο των 345 ίππων είναι ικανό να φτάσει στα 100 χλμ/ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα προσδίδοντας, παράλληλα, αξιοπρεπή ευελιξία, πρόσφυση και ηρεμία. Αν επιλέξει κανείς και την έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 88kWh θα μπορέσει να διανύσει έως και 610 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

1. Tesla Model S

Tesla Model S

Το παλαιότερο μοντέλο της Tesla είναι επίσης αυτό που θα ταξιδέψει και πιο μακριά με μία μόνο φόρτιση. Η συνεχής βελτίωση και οι αδιάκοπες ενημερώσεις του μοντέλου σήμαιναν ότι το Model S θα μπορούσε να κερδίσει ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και αυτονομία από την μπαταρία ιόντων λιθίου. Ως αποτέλεσμα, με τον εξοπλισμό Long Range Plus που προσφέρει μπαταρία 100kWh, το Model S διανύει 656 χιλιόμετρα και η Tesla πιστεύει ότι υπάρχουν περαιτέρω αναβαθμίσεις που θα γιγαντώσουν τους αριθμούς αυτούς ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Η Square Enix φαίνεται να ετοιμάζει νέα remakes

Ο Snoop Dogg έκανε ragequit μετά από 15 λεπτά που έπαιξε Madden

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,860Subscribers