Έφτασε η πολυαναμενόμενη Mercedes EQA με 188 ίππους

Η νέα Mercedes EQA είναι γεγονός και ήρθε για να αναλάβει τον ρόλο του μικρότερου αυτοκινήτου από την πλήρως ηλεκτρική σειρά της Mercedes EQ. Οι πωλήσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από τις αρχές αυτής της Άνοιξης, ενώ η παραγωγή της θα γίνεται στα εργοστάσια της Mercedes στο Rastatt της Γερμανίας και στο Πεκίνο.

Η πρώτη που θα καταφθάσει θα είναι η EQA 250, η οποία θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 188 ίππων. Χάρη στη μπαταρία ιόντων λιθίου των 66,5 kWh, το crossover θα μπορεί να ταξιδέψει έως και 486 χιλιόμετρα, αλλά αυτός είναι ένας αριθμός που μετράται υπό το εξαιρετικά αισιόδοξο καθεστώς NEDC. Η Mercedes υπόσχεται ότι θα λανσάρει επιπλέον εκδόσεις του ηλεκτρικού οχήματος που θα κορυφωθούν σε ένα όχημα διπλού κινητήρα με 268 ίππους, ενώ δεν θα λείπει και μία έκδοση μακράς αυτονομίας, ικανή για περισσότερα από 500 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Το EQA έχει συνδυασμένη ηλεκτρική κατανάλωση 15,7 kWh ανά 100 χιλιόμετρα και η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο συντελεστής οπισθέλκουσας του crossover, των μόλις 0,28 μονάδων, παίζει μεγάλο ρόλο στη κατανάλωση. Αρκετά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ολόκληρη η αεροδυναμική ανάπτυξη έχει πραγματοποιηθεί σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, με τις απαραίτητες μετρήσεις να έχουν γίνει στην αεροδυναμική σήραγγα, επιβεβαιώνοντας την υψηλή ποιότητα της αριθμητικής προσομοίωσης.

Μιλώντας για αποδοτικότητα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η EQA διαθέτει στο στάνταρ εξοπλισμό μια προηγμένη αντλία θερμότητας, η οποία χρησιμοποιεί την απορριπτόμενη θερμότητα από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για τη θέρμανση του χώρου επιβατών. Μέσω του συστήματος ψυχαγωγίας MBUX ή μέσω της ειδικής εφαρμογής Mercedes Me, το σύστημα επιτρέπει επίσης την προθέρμανση της καμπίνας πριν από την αναχώρηση.

Οπτικά, το συνολικό σχήμα και οι αναλογίες της “μικρής” ηλεκτρικής Mercedes μιμούνται αυτές της GLA. Στην πραγματικότητα, η Mercedes λέει ότι έχει χρησιμοποιήσει το σώμα της GLA ως βάση, αλλά έχει κάνει πολλές τροποποιήσεις για να το καταστήσει κατάλληλο για έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Ωστόσο, η κλειστή μάσκα και οι αναμορφωμένοι προβολείς καθώς και τα λεπτά φώτα πίσω που συνδέονται με μια λωρίδα LED, δημιουργούν μια νέα αισθητική αρμονία.

Mercedes-Benz EQA

Στο εσωτερικό, η EQA μοιάζει σχεδόν με το συμβατικό αδελφό του (GLA), αλλά υπάρχουν αρκετές πινελιές που υπαινίσσονται τον ηλεκτρικό της χαρακτήρα. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, περιλαμβάνονται διαφορετικές διακοσμήσεις και διάτρητα δερμάτινα καθίσματα (μονάχα για τα μοντέλα Πρώτης Έκδοσης). Φυσικά, η πιο αξιοσημείωτη διαφορά με την GLA είναι το ταμπλό οργάνων.

Ως στάνταρ, το EQA έρχεται εξοπλισμένο με προβολείς LED με υποβοήθηση μεγάλης δέσμης, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, διακριτικό φωτισμό εσωτερικού περιβάλλοντος με 64 διαφορετικά χρώματα, κάμερα στάθμευσης και δερμάτινο τιμόνι. Το EV crossover μπορεί να εξατομικευτεί οπτικά με τα δύο πακέτα σχεδιασμού, το Electric Art και το AMG Line.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Το multiplayer του Watch Dogs Legion σε PC αναβάλλεται επ’ αόριστον

Το επόμενο Need for Speed θα καθυστερήσει λόγω του Battlefield 6

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,860Subscribers