Μπορείτε πλέον να αγοράσετε ένα Tesla με Bitcoin

Το Bitcoin ξέσπασε το 2017 και όσοι είχαν επενδύσει αρκετά νωρίς και διατηρούσαν τα Bitcoins τους ανταμείφθηκαν ικανοποιητικότατα. Ορισμένες αντιπροσωπίες σχεδόν αμέσως άρχισαν να δέχονται τα κρυπτονομίσματα ως πληρωμή και μερικές αυτοκινητοβιομηχανίες άρχισαν επίσης να ερευνούν σοβαρά την ιδέα. Τον περασμένο μήνα, η Tesla είπε ότι σύντομα θα αρχίσει να δέχεται το Bitcoin ως πληρωμή και εν τέλη παρέμεινε πιστή στα λεγόμενά της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, μόλις ανακοίνωσε στο Twitter ότι οι Αμερικανοί πελάτες μπορούν τώρα να αγοράσουν το πρόσφατα ενημερωμένο Tesla Model S και τα υπόλοιπα οχήματα της σειράς χρησιμοποιώντας μονάχα Bitcoin. Πρόσθεσε ότι “η Tesla χρησιμοποιεί μόνο λογισμικό εσωτερικού και ανοιχτού κώδικα, και λειτουργεί απευθείας κόμβους Bitcoin. Τα Bitcoins που καταβάλλονται στην Tesla θα διατηρηθούν ως Bitcoins και δεν θα μετατραπούν σε νομίσματα”.

Ο Musk πρόσθεσε ότι οι πελάτες εκτός των Η.Π.Α. θα αποκτήσουν την επιλογή πληρωμής με Bitcoin αργότερα μέσα στο έτος. Είναι κάπως περίεργο για την Tesla να μην μετατρέπει το Bitcoin σε δολάρια επειδή το κόστος κατασκευής οχημάτων και άλλων σχετικών εξόδων λογίζεται σε δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι ο Tesla δεν θα μπορεί να δηλώσει το Bitcoin ως εισόδημα, αλλά προφανώς ο Elon Musk τα έχει σκεφτεί και προμελετήσει όλα.

Tesla Model S Bitcoin

Νωρίτερα φέτος, η Tesla μετέτρεψε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin, πιθανότατα ως προετοιμασία για τη σημερινή ανακοίνωση. Ο επίσημος ιστότοπος της Tesla έχει ήδη ενημερωθεί για τη διαχείριση των πληρωμών Bitcoin και η σελίδα υποστήριξης έχει αρκετές ερωτήσεις και απαντήσεις (FAQ). Για παράδειγμα, εάν ένας αγοραστής δεν στείλει το σωστό ποσό, η παραγγελία του θα μπορεί να ακυρωθεί. Καθυστερήσεις στη παράδοση μπορεί να προκύψουν εάν ένας αγοραστής δεν αποστείλει το ακριβές ποσό, κ.ά.

Η επεξεργασία της πληρωμής μόλις αποσταλεί από το ψηφιακό πορτοφόλι του αγοραστή διαρκεί περίπου ένα λεπτό, αν και η επιβεβαίωση μέσω email ενδέχεται να φτάσει μέχρι και έξι ώρες μετά. Βέβαια στην όλη υπόθεση υπάρχει ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος που κάθε υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να γνωρίζει: οι καταθέσεις δεν επιστρέφονται κατά την παραγγελία με Bitcoin.

Tesla Cybertrack Bitcoin

Θα είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε το εγχείρημα της πολυτιμότερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο με το Bitcoin και αν θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες μεγάλες εταιρείες. Προς το παρόν, το Bitcoin είναι το μοναδικό κρυπτονόμισμα που γίνεται αποδεκτό, αλλά ο Musk είπε προηγουμένως ότι ενδιαφέρεται και για το Dogecoin. Ποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Μετά την Audi και η Volkswagen διακόπτει τους κινητήρες βενζίνης

Το Nier: Automata είναι καλύτερο στο Game Pass από ότι στο Steam

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου map του Among Us

FIND US ON

6,171Fans
727Followers
301Followers
1,880Subscribers