Η Microsoft ίσως προσθέσει χαρακτηριστικά σαν του DualSense στο Xbox

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των PlayStation 5 και Xbox Series X είναι σε γενικές γραμμές παρόμοια. Εκεί που η Sony αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω, ήταν στο χειριστήριο, με τα νέα features του Dualsense να κάνουν αμέσως τη διαφορά σε σύγκριση με το χειριστήριο του Xbox. Για αυτό το λόγο, η Microsoft είναι πιθανό να προσπαθήσει να φέρει τέτοιου είδους χαρακτηριστικά και στο δικό της προϊόν.

Η αμερικανική εταιρεία έστειλε ερωτηματολόγια στους κατόχους των Xbox Series X και S, στα οποία ρωτάει τους χρήστες αν ενδιαφέρονται να δουν στις κονσόλες τους χαρακτηριστικά σαν του Dualsense. Αρχικά τους ρωτά αν γνωρίζουν για αυτά τα features, στη συνέχεια αν θα επιθυμούσαν να τα δουν στη δική τους κονσόλα, ενώ πηγαίνει και σε περαιτέρω λεπτομέρειες, ρωτώντας συγκεκριμένα ποια από αυτά θα ήθελαν.

Ουσιαστικά, αυτά που αποτελούν καινοτομία είναι τα adaptive triggers και τα haptic motors. Πρόκειται αν μη τι άλλο για χαρακτηριστικά που βελτιώνουν αισθητά την εμπειρία, αν χρησιμοποιηθούν κατάλληλα. Ωστόσο, για την ενσωμάτωση τέτοιου είδους χαρακτηριστικών, απαιτείται πολλή δουλειά και τεχνογνωσία από τους ίδιους τους developers των παιχνιδιών. Επομένως, δεν είναι απλή διαδικασία.

Αυτό που στην προκειμένη περίπτωση έχει σημασία είναι η διαφαινόμενη διάθεση της Microsoft να καλύψει το έδαφος στον τομέα του χειριστηρίου. Μένει να δούμε αν όντως αποφασίσει να επενδύσει τους πόρους που απαιτούνται για μια τόσο σημαντική αναβάθμιση.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Η ξεχασμένη Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio ξεπερνάει τα 240 χλμ/ώρα στον Autobahn

Πόσο θα κοστίζει η φόρτιση στους φορτιστές της Tesla στην Ελλάδα

Οι fans του Resident Evil μαζεύουν χρήματα στη μνήμη της Jeanette Maus

FIND US ON

6,170Fans
727Followers
301Followers
1,830Subscribers