Η Sony πούλησε 4,5 εκατομμύρια κονσόλες PS5 παρά τις αντιξοότητες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Sony, 4,5 εκατομμύρια κονσόλες PS5 έχουν πουληθεί ως τώρα. Το νούμερο αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό, ειδικά αν αναλογιστούμε τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η εταιρεία με την παραγωγή της και φυσικά την κατάσταση με την πανδημία.

Ο αριθμός αντιπροσωπεύει τις πωλήσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 και δείχνει ότι η κονσόλα είναι περίπου στο σημείο που βρισκόταν το PS4 στο αντίστοιχο σημείο της ζωής του. Ωστόσο, η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη αυτή τη φορά, με τις πωλήσεις να σημειώνονται παρότι η κονσόλα είναι σχεδόν μονίμως σε έλλειψη. Μέχρι τις 31 Μαρτίου αυτού του έτους, η Sony υπολογίζει να πουλήσει 7,6 εκατομμύρια PS5. Στις τάξεις του ιαπωνικού κολοσσού υπάρχει αισιοδοξία ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν στο σημείο που θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη κυκλοφορία κονσόλας στην ιστορία.

Επιπλέον, η Sony φιλοδοξεί ότι θα πουλήσει περισσότερα από 14,8 εκατομμύρια PS5 μέσα στο επόμενο οικονομικό έτος. Αυτό συνιστά υψηλότερες πωλήσεις από αυτές που σημείωσε το PS4 κατά τη διάρκεια της δεύτερης χρονιάς της κυκλοφορίας του. Αυτή τη στιγμή, βέβαια, αντιμετωπίζει έλλειψη στα chips, που ίσως της δημιουργήσουν πρόβλημα μελλοντικά.

Ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της εταιρείας, Hiroki Totoki ανέφερε ότι αναμένεται υψηλή ζήτηση και ότι η εταιρεία θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για να φτάσει την παραγωγή της στα επίπεδα της ζήτησης.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Τα iPhone του 2022 θα έρθουν με 48MP κάμερα και 8K καταγραφή video

Η Apple ανακοίνωσε το νέο iPad Pro με τον M1, Liquid Retina οθόνη και πολλές νέες καινοτομίες

Tennis World Tour 2 – Xbox Series S Review

FIND US ON