Οι scalpers του PS5 θεωρούν ότι είναι θεμιτό αυτό που κάνουν

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Forbes, ένας από τους περίφημους “PS5 scalpers”, τόνισε ότι η μεταπώληση είναι μια πολύτιμη βιομηχανία, ενώ είπε ότι δεν της αξίζει η έντονη κριτική που δέχεται από τον τύπο.

Δεν πρόκειται, φυσικά, για έναν απλό scalper, αλλά για τον ιδρυτή του The Lab, το οποίο είναι ένα group που διδάσκει επί πληρωμή στα μέλη του πώς να χρησιμοποιούν bots για να εξασφαλίζουν υψηλής αξίας προϊόντα. Με λίγα λόγια, πρόκειται για επιφανές πρόσωπο στο χώρο της μαύρης αγοράς. Στο μεταξύ, στο λογαριασμό του The Lab στο Twitter, μπορείτε να δείτε αμέτρητες φωτογραφίες με αποδείξεις από μαζικές αγορές προϊόντων.

Το άτομο αυτό, λοιπόν, θεωρεί άδικα τα σχόλια που δέχεται, τόσο από τον τύπο όσο και από την κοινή γνώμη. Αυτό αν μη τι άλλο μοιάζει ακατανόητο, αφού ουσιαστικά με τις φωτογραφίες που αναφέραμε παραπάνω, τα άτομα αυτά δείχνουν στον κόσμο το λόγο που ακόμα περιμένει το PlayStation 5 που έχει προπαραγγείλει από τον Οκτώβριο. Ο scalper μας λέει ότι η αγορά ενός προϊόντος σε μια τιμή και η μεταπώλησή της σε μια υψηλότερη, είναι ουσιαστικά ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει κάθε επιχείρηση. Αυτό θεωρητικά είναι γεγονός. Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ο λόγος που τα πράγματα είναι διαφορετικά, είναι προφανής. Ο τρόπος με τον οποίο ενεργούν τα άτομα αυτά είναι παράνομος, αφού η ίδια η εταιρεία επιτρέπει μόνο μια αγορά από κάθε άτομο. Παράλληλα, Στα καταστήματα σπάνια υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις τιμές, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι οι υπερβολικές αγορές των καταστημάτων δεν οδηγούν σε παγκόσμια έλλειψη.

Φυσικά, οι scalpers, όχι μόνο αυτοί που σχετίζονται με το PS5 αλλά γενικότερα, δέχονται απειλές. Συχνά αυτές έχουν να κάνουν με τη ζωή τους, γεγονός που είναι απαράδεκτο και δεν επικροτείται σε καμία περίπτωση. Όπως καταδικάζουμε τις αθέμιτες ενέργειες στις οποίες προβαίνουν, έτσι καταδικάζουμε και συμπεριφορές όπως οι παραπάνω. Σε τελική ανάλυση, αυτός ίσως και ο λόγος που οι scalpers νιώθουν την ανάγκη να δικαιολογηθούν και να βελτιώσουν την εικόνα που έχει για αυτούς ο κόσμος.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Ο εχθρός της Diana που παραλίγο να δούμε στο “Wonder Woman 1984”

Μετά από 31 ημέρες streaming, ο Ludwig έσπασε το ρεκόρ του Ninja

Ο Dominic Purcell αποχωρεί από το Legends of Tomorrow με πυρά κατά του Studio;

FIND US ON