Δεν πήγαν και τόσο καλά οι πωλήσεις των next-gen κονσολών

Κατά την κυκλοφορία των next-gen κονσολών ακούσαμε για διάφορα ρεκόρ στις πωλήσεις τους και όχι μόνο. Σύμφωνα όμως με τα δεδομένα που ανάλυσε η Ampere Analysis οι πωλήσεις δεν πήγαν τόσο καλά όσο μας είπαν οι εταιρείες. Όπως θα παρατηρήσετε παρακάτω τα νούμερα από την Ampere έχουν διαφορά (προς τα κάτω) αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί αναφέρετε σε κονσόλες που έχουν πωληθεί μέσω πελατών, και όχι στις κονσόλες που αποστέλλονται σε εμπόρους.

Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρεία, εκτιμάται πως η Microsoft πούλησε 2,8 εκατομμύρια κομμάτια (μέχρι την ήμερα που κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα). Αυτό σε λόγια σημαίνει 100.000 λιγότερα κομμάτια από αυτά που πούλησε το Xbox One στο ίδιο χρονικό διάστημα. Από την άλλη η Sony φαίνεται πως πούλησε 4,2 εκατομμύρια κομμάτια και όχι 4,5 εκατομμύρια όπως ανακοίνωσε επίσημα η ίδια την περασμένη εβδομάδα.

πωλήσεις next-gen

Σε αντίθεση με το Xbox Series X, το Playstation 5 πούλησε τον ίδιο αριθμό κονσολών με το Playstation 4. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως το PS5 τα πήγε καλύτερα από το XSX, όπως ξέρουμε το PS4 δεν ήταν διαθέσιμο στην Ιαπωνία για ένα χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα πάλι με τους αναλυτές, οι πωλήσεις των next-gen κονσολών θα έπρεπε να είναι υψηλότερες, δυστυχώς όμως υπάρχουν προβλήματα διαθεσιμότητας και ότι έρχεται μαζί με την πανδημία. Πιστεύουν πως θα έπρεπε να είχαν πουλήσει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια έκαστος, με το PS5 να βρίσκετε λίγο πιο πάνω.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Η Mercedes EQB κάνει το ντεμπούτο της με το πακέτo AMG Line 288 ίππων

Η Maserati Levante αποκτά υβριδικό χαρακτήρα με 330 ίππους

Παρουσιάστηκε η νέα Mercedes EQS με 770 χιλιόμετρα αυτονομίας

FIND US ON