Η φορητή κονσόλα με επεξεργαστή Ryzen που μπορεί να παίξει το Crysis

Η πρώτη φορητή κονσόλα με επεξεργαστή AMD Ryzen στο εσωτερικό της είναι γεγονός. Ονομάζεται AYA Neo και η ανάπτυξή της ξεκίνησε πολύ πριν ανακοινωθεί η σειρά Ryzen 5000, γεγονός που σημαίνει ότι βασίζεται στην αρχιτεκτονική Renoir. Η κονσόλα διαθέτει εξαπύρηνο με 6 threads επεξεργαστή AMD Ryzen 5 4500U, αρχιτεκτονικής Zen 2.

Η κονσόλα έχει αρχίσει να αποστέλλεται στους πρώτους πελάτες και reviewers. Η πρώτη έκδοση που κυκλοφόρησε ονομάζεται AYA Neo Founder και είναι ειδική έκδοση, καθώς είναι διάφανή. Ο κατασκευαστής αναμένεται να προβεί σε μια σειρά από αλλαγές και βελτιώσεις με βάση του feedback που θα υπάρχει, προτού κυκλοφορήσει το προϊόν στο λιανεμπόριο.

Όσο αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει η επερχόμενη φορητή κονσόλα, εκτός του επεξεργαστή AMD Ryzen 5 4500U, υπάρχουν και 16GB μνήμης LPDDR4X και είτε 512GB είτε 1 TB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης NVMe. Έχει οθόνη IPS ανάλυσης 1280Χ800 και τα ενσωματωμένα γραφικά Radeon 6 Vega του Ryzen θα μπορούν να προσφέρουν περισσότερα από 30 FPS στα περισσότερα παιχνίδια.

Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών διαθέτει μόλις 6 Compute Units που αντιστοιχούν σε 384 Streaming Processors. Ωστόσο, για τα περισσότερα emulators αλλά και για παιχνίδια, αυτό είναι αρκετό, με την ισχύ του SoC κλειδωμένη στα 5W. Η μπαταρία είναι 47wH και μπορεί να διαρκέσει έως και 6 ώρες. Σε βαρύ gaming, όμως, η διάρκεια αυτή είναι στις 2 ώρες.

Ryzen φορητή κονσόλα

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Οι BMW M3 και M4 Competition xDrive έρχονται με ακόμα καλύτερες επιδόσεις

Η Mercedes EQB κάνει το ντεμπούτο της με το πακέτo AMG Line 288 ίππων

Total War: Ξεπέρασε τα 36 εκ. πωλήσεις σύμφωνα με την Creative Assembly

FIND US ON