Το GTA VI μπορεί να αλλάξει εντελώς την έννοια του NPC

Τα NPCs στα περισσότερα παιχνίδια δεν είναι παρά φιγούρες που γεμίζουν τον κόσμο, και πολλές φορές χωρίς ιδιαίτερη νοημοσύνη ή αντίληψη του κόσμου γύρω τους. Αυτό φαίνεται ότι θέλει να αλλάξει η Rockstar στον επόμενο τίτλο της σειρά Grand Theft Auto, αφού ένας χρήστης του Reddit ανακάλυψε μια πατέντα που κατέθεσε η Take-Two τον περασμένο Οκτώβρη. Μάλιστα, η πατέντα κατατέθηκε από υπαλλήλους της Rockstar, κάτι που το κάνει ακόμα πιο πιθανό να αφορά το GTA VI.

Συγκεκριμένα, η πατέντα την οποία μπορεί να δει κανείς στην ιστοσελίδα του Γραφείου Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (U.S. Patend and Trademark Office) κατατέθηκε από την Take-Two και αφορά περισσότερο την ικανότητα πλοήγησης NPCs που χρησιμοποιούν οχήματα όπως αυτοκίνητα, βάρκες και αεροπλάνα. Το σύστημα χρησιμοποιεί cloud computing, και η πατέντα μπαίνει σε αρκετή λεπτομέρεια για να εξηγήσει το καθετί και να εμβαθύνει στα πάντα. Ακόμα, αναφέρει ότι το σύστημα αυτό θα μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσει όπως κυνήγι με αυτοκίνητα.

Για να εξηγήσουμε το τι θα κάνει αυτό το σύστημα, ουσιαστικά θα αλλοιώνει το χαρακτήρα του κάθε NPC, δηλαδή άλλα μπορεί να μένουν πιο πιστά στους οδικούς κανόνες, άλλα να είναι πιο επιθετικά, ενώ θα ξέρουν τι να κάνουν όταν για παράδειγμα βρίσκουν μπροστά τους κάποιο εμπόδιο.

Φυσικά, ο όρος cloud στην ονομασία της πατέντας σημαίνει ότι ο παίκτης θα πρέπει να έχει μια σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο ακόμα και όταν παίζει single-player, τουλάχιστον εάν το παιχνίδι δεν προσφέρει κάποια άλλη εναλλακτική.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Luca: Η νέα ταινία της Pixar που μας ταξιδεύει στην Ιταλία

Porsche Taycan Cross Turismo: H επιτομή μεταξύ station wagon και SUV

Η Square Enix φαίνεται να ετοιμάζει νέα remakes

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,860Subscribers