Επίσημο: Tο PS4 δεν θα μπορεί να παίζει παιχνίδια offline εάν δε λειτουργεί η μπαταρία του

Πριν από έναν μήνα ο γνωστός hacker και modder Lance McDonald μέσω μιας , έκανε μια συζήτηση σχετικά με το μέλλον του PS4 λέγοντας πως σε μερικά χρόνια, οι χρήστες του ίσως να μην μπορούν να παίζουν παιχνίδια offline (είτε ψηφιακά είτε physical) όταν η CMOS μπαταρία του (στην μητρική πλακέτα της συσκευής) πάψει να λειτουργεί. Τώρα μερικές εβδομάδες μετά, έχουμε πλέον την απόδειξη ότι κάτι τέτοιο ισχύει.

Ένας άλλος χρήστης του Twitter, ο @Forest_Reviews αποφάσισε να αγοράσει ένα PlayStation 4 Slim ώστε να τεστάρει την εν λόγω υπόθεση, δηλαδή εάν θα μπορεί η συσκευή να λειτουργεί ομαλά με μία φθαρμένη ή ελαττωματική μπαταρία και χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο. «Πήγα και αγόρασα αυτό το PS4 Slim ώστε να το αποσυναρμολογήσω και να αφαιρέσω την μπαταρία του. Αυτή η δοκιμή θα καθορίσει το τι θα γίνει αν η μπαταρία δεν λειτουργεί ή εάν οι server του PSN είναι εκτός δικτύου. Με την προσομοίωση του προβλήματος, ελπίζουμε να το καταγράψουμε».

Όπως αποδεικνύεται, αφαιρώντας την μπαταρία από την συσκευή εμποδίζει τους χρήστες από το να παίζουν οποιοδήποτε παιχνίδι, καθώς απαιτείται πρόσβαση στο internet και στους server του PSN. Αντ’ αυτού οι χρήστες βλέπουν στις οθόνες τους το error code “CE-30391-6”.

Τώρα ίσως σκεφτεί κανείς, ότι εφόσον το πρόβλημα υπάρχει σε μία τόσο συγκεκριμένη περίπτωση οι περισσότεροι χρήστες δε θα το συναντήσουν. Αυτό είναι λάθος, καθώς μια τέτοια μπαταρία έχει διάρκεια ζωής περίπου 5 ετών. Πέρα από αυτό, μια φθαρμένη CMOS μπαταρία μπορεί να ‘brickάρει’ την συσκευή (ένα θέμα που υπήρχε και στο PlayStation 3 παρεμπιπτόντως) και επομένως να προκαλέσει μόνιμη (ή και ανεπανόρθωτη) ζημιά στην συσκευή.

Επίσης υπάρχει και το θέμα της μακροζωίας της συσκευής. Όπως είχαμε δει σε παλαιότερο άρθρο, το ψηφιακό κατάστημα του PlayStation 3 επισήμως κλείνει το καλοκαίρι του 2021. Στα επόμενα χρόνια είναι λογικό πως θα κλείσουν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του PSN γενικότερα, άρα είναι λογικό πως μια μέρα θα γίνει κάτι αντίστοιχο και στο PS4. Εφόσον η Sony δεν έχει εξασφαλίσει κάποιον τρόπο για backwards-compatibility για το PS3 (αν και στο PS5 έχει ξεκινήσει μια μερική συμβατότητα μόνο για το PS4), φαίνεται πως όλο αυτό το ζήτημα θα κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο στο κοντινό μέλλον.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Το νέο επταθέσιο Volkswagen ID.6 είναι διαθέσιμο, αλλά μόνο στη Κίνα

Η Ubisoft θα κάνει νέες παρουσιάσεις στην E3

Resident Evil Showcase: Αποκαλύφθηκαν πληροφορίες για το demo του Resident Evil Village

FIND US ON