Τα καλύτερα Gaming PC Cases – Φεβρουάριος 2021

Τα cases του υπολογιστή ίσως να μην είναι τα πιο χρήσιμα η τα πιο λειτουργικά κομμάτια του υπολογιστή. Αυτά όμως φαίνονται περισσότερο από όλα. Πολλές φορές από αυτά εξαρτώνται οι θερμοκρασίες του υπολογιστή. Μπορεί να καταλαμβάνει ένα μικρό ή ένα μεγάλο μέρος στο budget, ανάλογα το τι θέλει ο καθένας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το case παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στο οπτικό αποτέλεσμα του όλου build.

Τι κοιτάμε σε ένα PC Case:

  1. Μέγεθος motherboard
    Επειδή πρώτα από όλα το κουτί πρέπει να είναι λειτουργικό, το πιο κρίσιμο σημείο είναι η μητρική μας πλακέτα να ταιριάζει στο κουτί ανάλογα το μέγεθος της (ITX, ATX κοκ).

  2. Σχέση ποιότητας-τιμής
    Θέλουμε το κουτί βεβαίως να έχει μια “προσγειωμένη” τιμή, αλλά να μην έχει και τα πιο ευτελή υλικά, να είναι δηλαδή κάτι που θα κρατήσει.

  3. Χώρος για hardware
    Το κάθε case έχει δικούς του χώρους για SSD και HDD δίσκους και συνήθως είναι αρκετά περιορισμένοι. Ψάχνουμε τα κουτιά εκείνα που να έχουν τους περισσότερους δυνατούς χώρους. Ταυτόχρονα το μέγεθος της κάρτας γραφικών είναι ένα σημαντικό ζήτημα, καθώς κάποιες μπορεί να μη χωράνε σε ορισμένα κουτιά, ειδικά άμα πάμε σε Mini ITX συστήματα. Τέλος, για αυτούς που ασχολούνται με custom συστήματα υδρόψυξης, ο ελεύθερος χώρος μέσα στο κουτί είναι ένα μείζων ζήτημα.
  4. Εμφάνιση
    Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, το κουτί είναι το πρώτο πράγμα που φαίνεται σε έναν υπολογιστή. Καλό είναι επομένως, αν θέλουμε να αναδείξουμε το σύστημα μας, να έχουμε και ένα κουτί με μεγάλα παράθυρα που να επιτρέπει κάτι τέτοιο ή κάτι πιο επιθετικό, πάντα ανάλογα τις προτιμήσεις του καθενός.

Τα καλύτερα PC Cases

Lian Li PC-011 Dynamic

Μικρότερου μεγέθους κουτί. Το πλαϊνό και το μπροστινό panel είναι γυάλινα, για να μπορεί κανείς να επιδείξει το εσωτερικό του υπολογιστή. Όλο το κουτί είναι απλό, αλλά ταυτόχρονα και εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο στην λίστα. Η τιμή δεν είναι χαμηλή, και δεν θα το συστήναμε σε κάποιον που δεν θέλει να αξιοποιήσει τα γυάλινα panels για να επιδείξει κάποιο αξιόλογο εσωτερικό.

Αγόρασε το στα εξής: 

NZXT H510

Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε εδώ. Ένα από τα καλύτερα κουτιά της εταιρείας, αν όχι στον χώρο στο σύνολο. Πολύ καλό και ευρύχωρο κουτί και φυσικά ιδιαίτερα όμορφο με τις γωνίες αλλά και το γυάλινο πάνελ.

Αγόρασε το στα εξής: 

NZXT H510 Elite

Δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούμε να πούμε. Η NZXT απλά πήρε ένα από τα καλύτερα κουτιά της, έβαλε γυαλί σε ακόμα μια μεριά, και πίσω από το γυαλί αυτό έβαλε δύο μεγάλα fans με εξαιρετικά LED που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα. Ομολογουμένως η τιμή είναι τσιμπημένη, οπότε και δεν θα το συνιστούσαμε σε μικρά η ακόμα και μεσαία budget.

Αγόρασε το στα εξής: 

Corsair iCue 220T RGB Tempered Glass

Φεύγουμε από την πολύ απλή φιλοσοφία των προηγούμενων, αλλά διατηρούμε στοιχεία όπως τα γυάλινα panels ή τα επιβλητικά fans μπροστά. Ταυτόχρονα πέφτουμε όσον αφορά την τιμή, και προσεγγίζουμε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

Αγόρασε το στα εξής: 


Fractal Design Meshify C Dark Tempered Glass

Διαφορετικό κουτί λόγω σχήματος, αλλά και λόγω μπροστινού mesh.

Αγόρασε το στα εξής: 

Kolink Observatory Black

Ένα απλό case, σαν αυτά που παρουσιάσαμε παραπάνω, με τη διαφορά ότι δεν κοστίζει μια μικρή περιουσία. Απλό αλλά ταυτόχρονα αρκετά εμφανίσιμο, με πλαϊνό και μπροστινό παράθυρο.

Αγόρασε το στα εξής: 

Kolink Stronghold Black

Πολύ παρόμοιο με το Observatory, αλλά πολύ πιο απλό σε μορφή, με έλλειψη RGB και λοιπών στοιχείων. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει το πλαϊνό τζάμι για να δίνει μια άλλη όψη στο κουτί.

Αγόρασε το στα εξής: 

Thermaltake View 37 Riing Edition

Σε αντίθεση με τα άλλα cases, το γυαλί επεκτείνεται και στην πάνω πλευρά του κουτιού. Ταυτόχρονα, τα RGB fans στο μπροστινό τμήμα του κουτιού που αχνοφαίνονται δίνουν μια πολύ επιβλητική όψη στο κουτί.

Αγόρασε το στα εξής: 

Cougar MX410 Mesh-G RGB

Δεν έχουμε να πούμε και πολλά για αυτό το κουτί. Όπως και άλλα, είναι σχετικά φθηνό, έχει μπροστά 3 fans για καλό airflow, αρκετά LEDs, και γυάλινο πλαϊνό panel, για να μπορεί κανείς να δει στο εσωτερικό του.

Αγόρασε το στα εξής:

Be Quiet Pure Base 500DX

Ένα case με πολύ πιο κομψό design και τα LEDάκια του να δίνουν ένα πολύ διαφορετικό τόνο από ότι άλλο είδαμε πριν, αλλά και με μια τιμή σχετικά υψηλότερη από κάποια προηγούμενα.

Αγόρασε το στα εξής:

  • (λευκό)

Διευκρινίσεις

Κλείνοντας πρέπει πάντα να έχουμε στο νου δύο τρία πράγματα πριν την αγορά του case. Αρχικά, να χωράει η motherboard και η κάρτα γραφικών. Δεύτερον να υπάρχει αρκετός χώρος για μελλοντικές αναβαθμίσεις σε HDD/SSD. Και τρίτον, να ταιριάζει χρωματικά όλο το build. Γι αυτά καλό είναι κιόλας η επιλογή case να γίνεται όσο το δυνατόν προς το τέλος ή τουλάχιστον μετά την επιλογή motherboard/CPU.

Ποια PC Cases έχουν τραβήξει τη προσοχή σας; Πείτε μας στα σχόλια.

2 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Το Netflix επιβεβαίωσε τη κυκλοφορία του Grand Theft Auto VI;

F9: Vin Diesel vs John Cena στο νέο trailer του Fast and Furious 9

Το λογότυπο του The Flash αποκαλύφθηκε καθώς η ταινία ξεκινάει επιτέλους γυρίσματα

FIND US ON