Η Samsung επενδύει $10 δις για εργοστάσιο παραγωγής chips 3nm

Με την παραγωγή των chips 5nm της Samsung να τρέχει κανονικά, η εταιρεία σκοπεύει να επιχειρήσει άμεσα να “πιάσει” την TSMC και να ξεκινήσει την παραγωγή των chips 3nm. Η κορεάτικη εταιρεία θα προσπεράσει τα 4nm και θα μεταβεί απευθείας στα 3nm, πράγμα για το οποίο, βέβαια, απαιτείται σοβαρή επένδυση. Η Samsung το γνωρίζει αυτό, αφού είναι έτοιμη να επενδύσει $10 δις για εργοστάσιο ανάπτυξης chips στο Austin του Texas.

Η επιλογή της τοποθεσίας από τη Samsung για την επένδυση ενός τόσο μεγάλου ποσού για την ανάπτυξη των chips 3nm μοιάζει παράξενη. Πρόκειται για την ίδια πόλη στην οποία βρισκόταν η ανάπτυξη των custom πυρήνων της, την οποία εγκατέλειψε. Ωστόσο, φαίνεται ότι εκεί επιθυμεί να επιχειρήσει να ανταγωνιστεί την .

Samsung 3nm

Για την ώρα πάντως, φαίνεται να βρίσκεται πίσω από το μεγάλο της αντίπαλο, αφού σύμφωνα με αναφορές η εταιρεία από την Taiwan έχει ήδη επενδύσει $20 δις στην παραγωγή των chips 3nm. Επιπλέον, λέγεται ότι η Apple έχει ήδη συμφωνήσει να προμηθευτεί επεξεργαστές βασισμένους στη νέα τεχνολογία, με τη Samsung να έχει χάσει έτσι από νωρίς ένα μεγάλο πελάτη. Ωστόσο, υπάρχουν σίγουρα και άλλες ευκαιρίες στην αγορά, με τις Qualcomm και MediaTek να φαίνονται δύο καλές επιλογές. Μην ξεχνάμε ότι οι Qualcomm και Samsung έχει υπογράψει συμφωνία αξίας $850 εκατομμυρίων για το 5G modem των Snapdragon 888 και Snapdragon X60.

Οι φιλοδοξίες της κορεατικής εταιρείας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτό, αλλά όλα από κάπου ξεκινούν. Η Samsung σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από $115 δις μέχρι το 2030 για να πάρει τα ηνία του χώρου της ανάπτυξης chips. Για την ώρα φαίνεται να έχει επικεντρωθεί στο εργοστάσιο του Austin, το οποίο με τα υπάρχοντα δεδομένα δύσκολα θα μπει σε λειτουργία πριν το 2023. Και μέχρι τότε, η TSMC φαίνεται πως θα παράγει ήδη τα πρώτα chips 3nm που θα βγουν στην αγορά.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Το Play At Home επιστρέφει με 4 μήνες προσφορών και δωρεάν παιχνιδιών

Ο Tom Holland αντιστέκεται να μη ρωτήσει τον Kevin Feige πώς τελειώνει το WandaVision

Γιατί το “deplatforming” από το Big Tech μας αφορά όλους, άσχετα από τις πολιτικές μας απόψεις

FIND US ON

6,169Fans
727Followers
301Followers
1,850Subscribers