Φήμη: Η Intel θα ανακοινώσει τη 12η γενιά επεξεργαστών Alder Lake-S το Σεπτέμβριο

Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί φημολογία που θέλει την Intel να ανακοινώνει τη 12 γενιά επεξεργαστών της, Alder Lake-S το Σεπτέμβριο. Δεδομένου ότι η 11 γενιά, Rocket Lake-S θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο, θα μεσολαβήσουν μόλις έξι μήνες μεταξύ των δύο γενιών. Βέβαια, το διάστημα αυτό θα είναι μεγαλύτερο, καθώς οι νέοι επεξεργαστές δε θα βγουν άμεσα στην αγορά.

Intel Alder Lake-S

Οι νέοι Alder Lake-S θα έχουν νέο socket και η Intel φαίνεται ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει τις νέες μητρικές και παράλληλα να ανακοινώσει τους νέους επεξεργαστές. Μια παρόμοια ανακοίνωση έλαβε χώρα από πλευράς της εταιρείας στα πλαίσια της CES 2021, οπότε δεν είναι απίθανο να γίνει το ίδιο και για τη νέα της γενιά. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να προπαραγγείλετε μητρικές Z590, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν το Φεβρουάριο, αλλά η νέα σειρά επεξεργαστών θα έλθει στην αγορά το Μάρτιο.

Αν όντως ισχύουν οι φήμες, λοιπόν, η Intel θα κυκλοφορήσει τα chipsets της σειράς 600 για τις μητρικές με socket LGA1700. Πρόκειται για μια μεγάλη αναβάθμιση της πλατφόρμας της Intel, αφού το νέο socket θα συνοδεύεται από υποστήριξη DDR5 και PCI Gen5. Στο μεταξύ, η AMD δεν έχει ανακοινώσει πότε μπορούμε να αναμένουμε τους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen4 που θα βασίζονται στο socket AM5, οπότε μοιάζει ορατό το ενδεχόμενο η Intel να κυκλοφορήσει μια νέα αρχιτεκτονική πριν το μεγάλο της ανταγωνιστή.

Intel Alder Lake-SΟι νέοι Intel Alder Lake-S θα είναι βασισμένοι στη βελτιωμένη αρχιτεκτονική 10nm SuperFin. Οι επεξεργαστές που βασίζονται στην αρχιτεκτονική αυτή θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία Intel’s Hybrid, που συνδυάζει υψηλή αποδοτικότητα και πυρήνες υψηλών επιδόσεων σε ένα chip. Παραπάνω, μπορείτε να δείτε την αποκλειστική φωτογραφία ενός Alder Lake-S που εξασφάλισε το videocardz.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Lupin: Έφτασε ήδη trailer του δεύτερου μέρους της σειράς

Ο Hennessey αναβαθμίζει την McLaren 765LT στους 1000 ίππους

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,870Subscribers