Ο Elon Musk προτείνει την αλλαγή από WhatsApp σε Signal

Όπως φαίνεται η αλλαγή στην πολιτική απορρήτου του Facebook και του WhatsApp έκαναν τον Elon Musk να αντιδράσει ξανά μέσα από Twitter. Οι αλλαγές απορρήτου περιλαμβάνουν μεγαλύτερη κοινή χρήση δεδομένων όπως: χρήση αριθμών τηλεφώνου, αλληλεπιδράσεων στην πλατφόρμα, πληροφοριών σχετικά με κινητές συσκευές που χρησιμοποιούνται για πρόσβαση στην υπηρεσία και διευθύνσεις IP. Σαν να μην έφτανε αυτό, όσοι δεν συμφωνούν να μοιραστούν αυτά τα δεδομένα, θα “απενεργοποιούνται” από το WhatsApp. Αυτά σε συνδυασμό με παλαιότερα γεγονότα ανάγκασαν τον Musk να προτείνει το Signal στους follοwers του.

Signal

Ο Elon Musk είναι γνωστός για της απόψεις του, τις οποίες δεν φοβάται να εκφράσει μέσω του λογαριασμού του στο . Υπήρχε μια διαμάχη παλαιότερα ανάμεσα στον Zuckerberg και τον Musk, με τον CEO της Tesla να δηλώνει ότι επέλεξε να διαγράψει τους Facebook λογαριασμούς της SpaceX και της Tesla μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica το 2018. Τώρα ανέβασε memes και το χαρακτηριστικό “use signal” που έφερε τα πάνω κάτω στο χρηματιστήριο.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Signal που πρότεινε ο Elon είναι μια εναλλακτική εφαρμογή των WhatsApp, Viber και άλλων. Αυτό που το κάνει να διαφέρει είναι η ασφάλεια που προσφέρει καθώς όλα τα δεδομένα που ανταλλάσσονται είναι κρυπτογραφημένα. Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως το Signal προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια από τα Messenger, WhatsApp του Facebook, όμως δεν είναι και “τέλειο”. Υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχουν ευπάθειες στην συγκεκριμένη εφαρμογή, ενώ έχουμε δει προβλήματα και στο παρελθόν.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Ο Snoop Dogg έκανε ragequit μετά από 15 λεπτά που έπαιξε Madden

Broadchurch: Αποσύρεται σύντομα από το Netflix η βρετανική σειρά

Θα δούμε δύο Daredevil στο επερχόμενο Spider-Man 3 του MCU;

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,870Subscribers