Η Πολωνία καθιστά παράνομη τη λογοκρισία λογαριασμών social media

Αξιωματούχοι της πολωνικής κυβέρνησης κατήγγειλαν την απενεργοποίηση των λογαριασμών κοινωνικών μέσων δικτύωσης του προέδρου των ΗΠΑ, , δηλώνοντας ότι ετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο στην Πολωνία με σκοπό την καταπολέμηση της λογοκρισίας το οποίο καταστήσει παράνομο για οποιαδήποτε εταιρεία με τέτοιες υπηρεσίες να λάβουν παρόμοιες ενέργειες στην Πολωνία.

«Οι αλγόριθμοι ή οι ιδιοκτήτες εταιρικών κολοσσών δεν πρέπει να αποφασίζουν ποιες απόψεις είναι σωστές και ποιες όχι. Δεν μπορεί να υπάρξει συγκατάθεση στην λογοκρισία. ” Έγραψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Mateusz Morawiecki στο Facebook, χωρίς να αναφέρει απευθείας τον Trump.

Ο Morawiecki μάλιστα συνέκρινε έμμεσα τις αποφάσεις που έλαβαν τα mainstream social media με την εμπειρία της Πολωνίας με την λογοκρισία στην κομμουνιστική της περίοδο.

«Η λογοκρισία της ελευθερίας του λόγου, που είναι ο τομέας των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων, επιστρέφει τώρα με τη μορφή ενός νέου, εμπορικού μηχανισμού για την καταπολέμηση αυτών που σκέφτονται διαφορετικά»

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νομοσχέδιου, οι χρήστες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση δικαστηρίου για να αναγκάσουν τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να αποκαταστήσουν το περιεχόμενο που αφαιρέθηκε εάν πιστεύουν ότι δεν παραβίαζε τον πολωνικό νόμο. Το δικαστήριο θα αποφανθεί εντός επτά ημερών και η διαδικασία θα είναι πλήρως ηλεκτρονική και εάν οι εταιρείες (οι οποίες θα είναι αναγκασμένες να απαντήσουν εντός 24 ωρών) δεν συμφωνήσουν να επαναφέρουν τις εν λόγω αναρτήσεις, οι εταιρείες ενδέχεται να λάβουν πρόστιμα έως και 50 εκατομμύρια złoty (11εκ. ευρώ).

Ο Morawiecki προσκάλεσε επίσης την ΕΕ να θεσπίσει παρόμοιους κανονισμούς και μάλιστα δεν είναι ο μόνος. Πολιτικοί από άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Angela Merkel, εξέφρασαν επίσης ανησυχία για την λογοκρισία του προέδρου Trump και μέσω μιας νέας πρότασης της ΕΕ, το Digital Services Act, προβλέπει αυστηρότερους κανονισμούς για εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων αυστηρών προστίμων για αποτυχία αποκλεισμού παράνομων περιεχόμενο. Χωρίς να διευκρινίσουν λεπτομερώς τι είναι “παράνομο”.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Αυτές είναι οι τιμές των custom Nvidia GeForce RTX 3060

To Days Gone και άλλα αποκλειστικά παιχνίδια του PlayStation θα κυκλοφορήσουν στο PC

FIND US ON

6,169Fans
727Followers
301Followers
1,850Subscribers