Πρόστιμο σε Valve και άλλες εταιρείες από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Τον Απρίλιο του 2019, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε μια έρευνα που είχε ως σκοπό να εξετάσει πόσο έμπιστες είναι κάποιες εταιρείες σχετικά με το γεωγραφικό αποκλεισμό περιεχομένου. Η έρευνα που έγινε αφορούσε στις Valve, ZeniMax, Capcom, Bandai Namco, Focus Home Interactive και Koch Media και άλλων, ενώ κατέληξε σε συνολικό πρόστιμο 7,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Αρχικά η έρευνα έγινε γιατί ο αποκλεισμός περιεχομένου με βάση τη χώρα αυτή καθ’ αυτή είναι κόντρα στους κανόνες αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θεωρητικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι μερικές εταιρείες απαγορεύουν σε κάποιες χώρες να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενό τους. Αυτό γίνεται κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Στην περίπτωσή μας, κάποιες εταιρείες δεν έδωσαν πρόσβαση σε περιεχόμενο τους σε χώρες όπως: Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία. Οι εταιρείες δεν “κυκλοφορήσαν” παιχνίδια στις παραπάνω χώρες γιατί εκεί θα είχαν χαμηλότερες τιμές. Εκτός από τους χρήστες που ζουν σε αυτές τι χώρες, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις καλύτερες τιμές και άλλα άτομα χρησιμοποιώντας VPN.

Εν τέλει τα πρόστιμα έχουν ως εξής:

  • Valve: 1,6 εκατομμύρια ευρώ
  • ZeniMax: 1,6 εκατομμύρια ευρώ
  • Focus Home Interactive: 2,8 εκατομμύρια ευρώ
  • Koch Media: 1 εκατομμύριο ευρώ
  • Capcom: 396.000 ευρώ
  • Bandai Namco: 340.000 ευρώ.

Μετά το πρόστιμο στη Valve και τις λοιπές εταιρείες, ελπίζουμε πως θα επιτραπεί το αποκλεισμένο περιεχόμενο και στις προαναφερθείσες χώρες. Να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μείωσε τα πρόστιμα για ορισμένες από αυτές τις εταιρείες, λόγω του επιπέδου συνεργασίας τους στην έρευνα.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Φυγάς προδόθηκε επειδή πήγε να αγοράσει το Black Ops Cold War

Η Samsung αναπτύσσει smartwatch με λειτουργικό WearOS

Η Epic Games αγόρασε την εταιρεία πίσω από το Fall Guys

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,860Subscribers